Gå til innhold

14 år og spille GTA V?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-x7D6du0Hjb

Hei! Jeg har en bror på 14 år som gjerne vil spille GTA V. Jeg har det og han vil spille det med meg. Jeg har spilt det en del og ble litt usikker på om jeg skal si ja. Hva burde jeg si?

 

Nei. La han vente til han blir eldre. La han heller spille noen av de eldre spillene som ikke er så voldsomme som GTA V (VC, GTA 1, 2 og 3).

Endret av Slettet-x7D6du0Hjb
Lenke til kommentar

Det er mye i GTA V en 14 åring ikke skal se.

 

Det er helt umulig å skjerme en tenåring fra vold, porno og dop i dag. En typisk tenåring i dag har egen datamaskin, telefon og / eller ipad, og hvis vedkommende ikke eier dette selv, har personen garantert tilgang til dette mer eller mindre hele tiden.

 

Hvis gutten ikke får lov å spille, så vil det trigge hannes nyskjerrighet, og han vil nok finne andre veier for å få spilt eller sett.

 

Vær en god storebror, og la han spille sammen med deg, og forklar han forskjellen på spillet og virkeligheten.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Er han en potensiell kandidat for å gjenskape 22. Juli ?

 

Hvis ikke, la gutten spille og kose seg.

 

Og korleis skal nokon kunne vite noko sånt? Kven visste at ABB var ein kandidat til å "skape" 22. juli når han var 14?

 

 

Uansett, eg trur sjansane for at det i merkbar grad vil bidra til å gjere guten til ein sinnsjuk drapsmann er minimale. Det er vel heller ikkje spørsmålet. Spørsmålet er om det vil vere ein god påverknad for guten. Sjølv trur eg storebror er eit betre og meir omsorgsfullt førebilete om han seier nei. Han kjenner både spelet og broren sin, noko som gjer han betre kvalifisert til å vurdere det enn nokon av oss, og når han er i tvil, er der sikkert ein rimeleg grunn til det.

 

Det er ikkje verdas undergong å måtte vente litt. Der finst enorme mengder glimrande spel for alle aldersgrupper.

 

Kay

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg ville ha sagt nei. Syntes det var i grenseland da lillebroren min på 16 kjøpte det. Litt spesielt, med tanke på at jeg spilte f.eks. Soldier of Fortune som 14 åring. Men igjen så er det verre ting i GTA V enn blod og gørr.

 

Litt spesielt? "Hykler" kaller man det på godt norsk. Med mindre du mener du tok skade av å spille voldsspill som 14-åring. Også SoF til og med.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Ro deg ned to hakk. Alle er heldigvis forskjellige, men hvis ungen mener han kan takle det, så kjør på. I mitt tilfelle så hadde jeg aldri latt lillebroren min fått spille GTA 5 da han var 14 år. Kall meg gjerne en hykler men tror jeg kjenner bror min bedre enn deg. Trådstarter burde ignorere alt som har blitt skrevet her og ta et valg på egenhånd.

Lenke til kommentar

GTA er da lærerikt? Om du kjører på 4-5 mennesker med en stjålet bil, så kommer politiet og skyter på deg. Da prøver man ikke på det i virkeligheten. Tilsvarende - om du går henn og dreper et gjengmedlem med bare hendene blir du plutselig skutt på - OK, da gjør man ikke det i virkeligheten. And the list goes on.

 

On the other side - hvordan tjener man penger? Raner en bank!

 

Umulig å komme med råd her. Selv løper jeg alltid med kniv når jeg er ute og jogger - har lært fra CS at jeg løper raskest med kniv.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hei! Jeg har en bror på 14 år som gjerne vil spille GTA V. Jeg har det og han vil spille det med meg. Jeg har spilt det en del og ble litt usikker på om jeg skal si ja. Hva burde jeg si?

 

Om han er som 14 åringer generelt så er det ikke noe i GTA5 han ikke har sett i et spill eller film før. Er han en frisk og normal 14 årig gutt så blir han ikke en psykopat av å spille GTA5.

 

Og han er såpass gammel at han kommer ikke til å løpe rundt å leke GTA som små unger gjør :D

 

Med andre ord, sett dere ned å spill å ha det gøy.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

I utgangspunktet ser jeg ikke på alderen som noe problem, oppførsel er en helt annen ting.

Som andre nevner, er det du som får avgjøre det, det er ikke noe fasitsvar. Men, han har sikkert spillt tilsvarende spill før uten problemer? I så fall vet du vel ca hvordan han takler det?

 

"Normale"(i den grad noe sånt finnes) 14-åringer vil jeg si fint kan spille det...

Så, min mening, ja om ingenting tilsier at han ikke burde spille.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...