Gå til innhold

[Løst] Hvordan opprette passord på WiFi'en?


Tardface

Anbefalte innlegg

Hei.

 

Har satt opp internett i leiligheten min nå og lurer på hvordan man setter opp passord på linja mi? Har modem fra Canal Digital, og trådløs router fra Netgear. Bakpå routeren står det en nettside - www.routerlogin.net, der har jeg logget inn og funnet ut hvordan man endrer navn på internett iallefall, og under security options kan jeg velge mellom "None, WEP, WPA-PSK, WPA2-PSK og WPA-PSK+WPA2-PSK", har søkt litt på dette og ut i fra det jeg har forstått er dette litt mer avansert enn bare ett passord.. Må velge Passphrase og 4 forskjellige Key's som visstnok må være identiske på alle enheter som skal bruke nettet. Alt jeg ønsker er å ha et passord man må skrive inn for å komme på nettet mitt, er det noen som kan hjelpe meg med dette?

 

På forhånd takk! :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Fortell hvilken Netgear-router du har, så får du kanskje svar fra noen som har en sånn en.

 

"WPA-PSK, WPA2-PSK og WPA-PSK+WPA2-PSK" betyr nok enten det ene eller det andre, eller begge delene. En skulle vel tro at 'begge delene' er det beste å velge, men det har vist seg at noen PC'er eller andre dingser ikke fungerer ordentlig med det. Velg da 'WPA2-PSK'.

 

Det skulle egentlig bare være nødvendig å velge et passord/pass phrase (og ikke behov for 4 keys) - slik er det i hvert fall på mine routere (som ikke er fra Netgear).

Lenke til kommentar

Du skal bruke WPA2-PSK og AES kryptering.. Og det kommer ikke opp noen "Keys" når du velger WPA. Dette er for WEP... Og jo, det er så enkelt som skrive inn et passord på minst 8 tegn..

 

Og før du gjør dette, så oppdater routeren til siste firmware... Innstilligene har det med å bli borte når du oppdaterer firmware. Lurt og også ta backup av innstillingene når du er ferdig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...