Jotun Skrevet 2. oktober 2013 Rapporter Del Skrevet 2. oktober 2013 Så hovedgrunen til den "diffuse" tingen du gnåler om er at det er så mange stoffer som har denne egenskapen som gjør de til syrer? Hva er problemet med det? De har jo akkurat samme egenskapen. Lenke til kommentar
KoKo_ Skrevet 2. oktober 2013 Rapporter Del Skrevet 2. oktober 2013 At man ikke kan endre på definisjon fordi den er fastlagt blir bare heseteknikk ( = jeg vil ikke ) Hvis du ikke vil lære, hvorfor spør du? Det hadde vært helt greit at du levde med din egen lille definisjon, men problemet er at prakker på andre vranglære, derfor lar jeg ikke din dumskap gå stille forbi her på forumet. Du vil aldri få de svarene du ønsker hvis målet ditt er å få bekreftet at du har rett basert på dine feilaktige definisjoner. Det er ingen andre enn du som har disse. 1 Lenke til kommentar
sinnaelgen Skrevet 2. oktober 2013 Forfatter Rapporter Del Skrevet 2. oktober 2013 Fra å ha en for vid definisjon så drar du det ende lengre en det jeg gjør ,- tile definer deg selv som en gruppe jeg hadde ikke tenkt å stramme det inn så mye På en annen måt kan man si at gruppen syre ligger lit for høyt i dette hierarkiet dit , etter min mening Lenke til kommentar
aklla Skrevet 2. oktober 2013 Rapporter Del Skrevet 2. oktober 2013 Problemet bunner igjen ut i meningen med ordet, og dermed hva en definisjon er og betyr. For, en definisjon er ikke noe å være uenig eller enig i, det er rett og slett en forklaring på hva ordet/egenskapen betyr. Lenke til kommentar
sinnaelgen Skrevet 2. oktober 2013 Forfatter Rapporter Del Skrevet 2. oktober 2013 Så hovedgrunen til den "diffuse" tingen du gnåler om er at det er så mange stoffer som har denne egenskapen som gjør de til syrer? Hva er problemet med det? De har jo akkurat samme egenskapen. En egenskap man ikke merker noe til , skal det være alt ? Lenke til kommentar
EvilSeagull Skrevet 2. oktober 2013 Rapporter Del Skrevet 2. oktober 2013 Oksygen (fra gresk ὀξύς, oxys, «syre», bokstavelig «skarp», fra smaken av syrer, og -γενής, -genēs, «produsent», bokstavelig «opphav»), eldre betegnelse surstoff, er et grunnstoff med kjemisk symbol O og atomnummer 8. worst bedtime story EVER! Lenke til kommentar
sinnaelgen Skrevet 2. oktober 2013 Forfatter Rapporter Del Skrevet 2. oktober 2013 worst bedtime story EVER! Da er det 2 definisjoner på "syre" , med helt forskjellige betydninger Det burde man ha ordnet opp i Det er en av grunkene til at jeg synes at det er en smule problematisk Lenke til kommentar
aklla Skrevet 2. oktober 2013 Rapporter Del Skrevet 2. oktober 2013 Da er det 2 definisjoner på "syre" , med helt forskjellige betydninger Det burde man ha ordnet opp i Det er en av grunkene til at jeg synes at det er en smule problematisk Hvilke 2 definisjoner? Mener du din personlige og den vitenskaplige verden sin? 1 Lenke til kommentar
Andrull Skrevet 2. oktober 2013 Rapporter Del Skrevet 2. oktober 2013 (endret) Det enste faste holdepunktene jeg hadde var at den kunne etse i stykker ting hvis den var sterk nok og at det var surt på en eller ennen måte Nå sier dere at det ikke gjelder lenger. Stemmer. Det var det man trodde fordi man fikk vite dette når man var små barn. jeg er uenig i hvordan man definer begrepet syre Det har ingen ting med min kunskap å gjøre og det må der bare godta Vel, det hadde vært til din fordel om var pga manglende kunnskap. For om det ikke er pga kunnskap, så kan det indikere andre problemer, som f.eks en manglende evne til å trekke logiske slutninger, være rasjonell, eller ha store læreproblemer. Du bryter ned tålmodigheten til de fleste, hvor du i samtlige tråder ender opp med at "jeg er uenig", hvor du tilnærmet aldri har en forklaring eller god grunn til det. En tilfeldig grunn som "det er uklart", "man vet ikke", "hvordan kan man vite helt sikkert", "det er uklart", "diffust" osv... er ikke noen god grunn. Det er bare pisspreik og tilfeldige ord uten noen tyngde. Og før du tror vi/jeg er frekke, så reflekter over hvor frekk du selv er. Hvor du gnåler ustoppelig og kanskje en av de minst takknemlige personene her inne på forumet, hvor du gang på gang får forklart en haug av ting, hvor du bare svarer med svada om hvor lite enten vi vet, eller hvor lite alle vet. Det skal sies at jeg visste godt hva jeg begikk meg ut på når jeg svarte i tråden. Men selv hvor godt jeg tror jeg har forberedt meg på å ikke bli irritert, så presses det tydeligvis uansett frem en svetteperle eller to av frustrasjon. Endret 2. oktober 2013 av Andrull Lenke til kommentar
Filamu Skrevet 2. oktober 2013 Rapporter Del Skrevet 2. oktober 2013 Jeg skjønner ikke hvorfor du mener at fordi det finnes mange stoffer som er syrer så må vi omdefinere begrepet. Skal vi omdefinere alle mennesker over 180 til "giganter" bare fordi det er så mange som går under definisjonen menneske? Det at begrepet syre er så enkelt gjør det både nøyaktig, presist, og enkelt å bruke. Lenke til kommentar
aklla Skrevet 2. oktober 2013 Rapporter Del Skrevet 2. oktober 2013 Elgen: Er salpetersyre en syre? Begrunn hvorfor! Er aminosyre en syre? Begrunn hvorfor! Er melkesyre en syre? Begrunn hvorfor! Tror svarene her kan gi en pekepinn på hva du tror syre er og muligens hvorfor... Lenke til kommentar
sinnaelgen Skrevet 2. oktober 2013 Forfatter Rapporter Del Skrevet 2. oktober 2013 (endret) Hvilke 2 definisjoner? Mener du din personlige og den vitenskaplige verden sin? syre som den definisjon dere bruker og det svenske navnet på oksygen saltetter er vel strengt tatt etsende aminosyrer blir jo definert som byggeklosser ( eller perlene på en snor) , ikke selve snorer slik jeg trodde. Det er også derfor jeg menr at det mangler noe for kalle det for ekte syre melksyre vet jeg ikke så mye om , annet an at den dukker opp når man er sliten og man kan dempe den ved drikke lit melk ( pussig nokk ) strengt tatt vil jeg ha del dem inn i hver sin gruppe nettop for skille ut de unike egenskapene hver av dem har Hvorfor jeg menr at syre er et for omfattende begrep. jo fordi det omfatter så mage stoffer at man mister oversikten Når man så har valgt å ta med så mage stoffer under begrepet syre så mister det noe av kraften i begrepet . Det er ikke noe særlig De på 180 er høye personer hva er problemet med det Endret 2. oktober 2013 av den andre elgen Lenke til kommentar
aklla Skrevet 2. oktober 2013 Rapporter Del Skrevet 2. oktober 2013 (endret) syre som den definisjon dere bruker og det svenske navnet på oksygen Svensk er tross alt ett annet språk med andre ord. At bokstavene "syre" betyr noe annet på andre språk har veldig lite i denne tråden å gjøre, ta det i språk-delen. Du blander inn epler i sauer her nå, hold nå svenske ord unna de norske. På samme måte som det norske ordet glass har en helt annen betydning i sverige har det norske ordet syre også en helt annen betydning. Endret 2. oktober 2013 av aklla Lenke til kommentar
sinnaelgen Skrevet 2. oktober 2013 Forfatter Rapporter Del Skrevet 2. oktober 2013 Svensk er tross alt ett annet språk med andre ord. At bokstavene "syre" betyr noe annet på andre språk har veldig lite i denne tråden å gjøre, ta det i språk-delen. Du blander inn epler i sauer her nå, hold nå svenske ord unna de norske. På samme måte som det norske ordet glass har en helt annen betydning i sverige har det norske ordet syre også en helt annen betydning. Nå var det da alle betydninger av ordet "syre" vi diskuterte her hvem har sagt at man bare skal holde seg til den norske betydningen ? Lenke til kommentar
Filamu Skrevet 2. oktober 2013 Rapporter Del Skrevet 2. oktober 2013 Å kalle personer over 180 bare beskriver dem, på samme måte som vi beskriver noen syrer på andre måter, for eksempel sterke syrer. Det er ikke en annen definisjon. Lenke til kommentar
KoKo_ Skrevet 2. oktober 2013 Rapporter Del Skrevet 2. oktober 2013 (endret) Nå var det da alle betydninger av ordet "syre" vi diskuterte her hvem har sagt at man bare skal holde seg til den norske betydningen ? Skjønner ikke at jeg gidder, men les post #5 i denne tråden med henvisning til svensk wikipedia. Det svenske ordet syre for oksygen kommer fra en tid da de trodde alle syrer inneholdt oksygen (som vi i dag vet at ikke stemmer), av samme grunn som vi kalte det for surstoff i Norge. Endret 2. oktober 2013 av KoKo_ Lenke til kommentar
sinnaelgen Skrevet 2. oktober 2013 Forfatter Rapporter Del Skrevet 2. oktober 2013 Hvis jeg skal ta dere bokstavelig så må man jo også omdefinere yoghurt og brus . før innehold de en form for syre , nå vet jeg ikke lenger det er også tydelig at ekg er populær her på forumet , spesielt i denne tråden Lenke til kommentar
aklla Skrevet 2. oktober 2013 Rapporter Del Skrevet 2. oktober 2013 Nå var det da alle betydninger av ordet "syre" vi diskuterte her hvem har sagt at man bare skal holde seg til den norske betydningen ? Syre på samisk eksisterer ikke. Hvorfor diskuterer vi ord som ikke eksisterer? Syra på svensk er syre på norsk om man oversetter. Den norske definisjonen på syre er identisk med den svenske på syra og den engelske accid. Lenke til kommentar
Kontorstol Skrevet 2. oktober 2013 Rapporter Del Skrevet 2. oktober 2013 Jeg vil bare starte dette innlegget med at du er totalt fjern når det gjelder naturvitenskap, men jeg skal prøve å komme med noen svar.. aminosyrer blir jo definert som byggeklosser ( eller perlene på en snor) , ikke selve snorer slik jeg trodde. Det er også derfor jeg menr at det mangler noe for kalle det for ekte syre En aminosyre er en organisk syre og inneholder en aminogruppe (NH2) og en syregruppe (COOH), dermed aminosyre. Det er faktisk så enkelt at alle burde forstå det. melksyre vet jeg ikke så mye om , annet an at den dukker opp når man er sliten og man kan dempe den ved drikke lit melk ( pussig nokk ) Melkesyre er også en organisk syre, og inneholder dermed syregruppen COOH. strengt tatt vil jeg ha del dem inn i hver sin gruppe nettop for skille ut de unike egenskapene hver av dem har Dette viser at du har null forståelse for noen som helst innen dette emnet. Hvorfor jeg menr at syre er et for omfattende begrep. jo fordi det omfatter så mage stoffer at man mister oversikten Hvorfor skal du som ikke har noe som helst forståelse eller vilje til å forstå, ha oversikten over syrer? Når man så har valgt å ta med så mage stoffer under begrepet syre så mister det noe av kraften i begrepet . Det er ikke noe særlig I ditt hode er nok begrepet syre litt for vanskelig å forstå, men for å definere det på en måte som du burde forstå: En syre er et stoff som gir fra seg hydrogenkjerner (proton) til vann (H2O) slik at det dannes H3O+. Og det er nettopp H3O+ som gjør en løsning sur. pH er en verdi for konsentrasjonen (mengen i forhold til liter løsning) av H3O+. Lenke til kommentar
sinnaelgen Skrevet 2. oktober 2013 Forfatter Rapporter Del Skrevet 2. oktober 2013 Skjønner ikke at jeg gidder, men les post #5 i denne tråden med henvisning til svensk wikipedia. Det svenske ordet syre for oksygen kommer fra en tid da de trodde alle syrer inneholdt oksygen (som vi i dag vet at ikke stemmer), av samme grunn som vi kalte det for surstoff i Norge. jeg har fått den med meg for lenge siden Her har de definer noe etter noe de trodde var innholdet. skulle man av den grunn kalle vann for "våte alger" fordi vannet kan inneholde alger ? Det var jo det svensken gjorde Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå