Jotun Skrevet 3. oktober 2013 Del Skrevet 3. oktober 2013 vil jo anta at f.eks saltsyre er etsende men at den også vil smake mere salt en surt hvis man tør å smake Fordi det heter saltsyre? Lenke til kommentar
sinnaelgen Skrevet 3. oktober 2013 Forfatter Del Skrevet 3. oktober 2013 Har man da ikke et eget begrep for noe som er nøytralt som vannet , når man har begreper som base og syre ? Lenke til kommentar
sinnaelgen Skrevet 3. oktober 2013 Forfatter Del Skrevet 3. oktober 2013 Fordi det heter saltsyre? ikke bare derfor men fordi det også virker å være saltartig Lenke til kommentar
sinnaelgen Skrevet 3. oktober 2013 Forfatter Del Skrevet 3. oktober 2013 Dette viser, for n'te gang, at du ikke har noen som helst kunnskap om hva du snakker om. Snakk med din nærmeste videregående skole og spør om du kan få ta Kjemi 1, og så kommer du tilbake når du slutter å være så sinnsykt ignorant og trangsynt. Du er en vits når det gjelder naturvitenskap. ikke vær så nærtakende , du er ikke på videregående nå Lenke til kommentar
Kontorstol Skrevet 3. oktober 2013 Del Skrevet 3. oktober 2013 Sa han med doktorgrad i idioti. 1 Lenke til kommentar
Andrull Skrevet 3. oktober 2013 Del Skrevet 3. oktober 2013 men igjen, syre trenger ikke smake surt, veldig svak syre(f.eks springvan kan være syre) trenger ikke smake surt i det hele tatt, men fortsatt være syre. så smaken har ikke nødvendigvis noe med syre å gjøre, spørs på styrken. ser for meg at surt godteri er langt fra så sterk syre som det smaker som, så det går begge veier. edit: var men til Andrull. Som jeg nevnte i forrige posten (vet ikke om du så det, da jeg redigerte rett etter jeg skrev det), er at det selvsagt ikke smaker syre om: - syren er så svak at den ikke kan kjennes - Du har vent deg til den - Andre smaker/smerte overdøver Men jeg går ut fra at dette er en selvfølge, på samme måte som at jeg også ville sagt at et kutt i fingeren gjør vondt, men om du på samme tid mistet beinet ditt så kjenner du det ikke overhode. (og det har jo ikke noe med at kniven plutselig ikke jgør vondt, men pga hjernen filtrerer og velger selv hva den ønsker å merke) Lenke til kommentar
Kontorstol Skrevet 3. oktober 2013 Del Skrevet 3. oktober 2013 ikke vær så nærtakende , du er ikke på videregående nå Har du noen gang vært det? Er du bare ute etter å kaste bort tiden til folk som faktisk vil hjelpe deg til å forstå? For jeg fatter ikke hvordan det kan være mulig å være så trangsynt. Lenke til kommentar
Andrull Skrevet 3. oktober 2013 Del Skrevet 3. oktober 2013 Har man da ikke et eget begrep for noe som er nøytralt som vannet , når man har begreper som base og syre ? Du skal få lov å gjette. Vi har sagt hva syre er, vi har sagt hva base er (som da er det motsatte), så kan du gjette hva definisjonen på nøytral er? Lenke til kommentar
Filamu Skrevet 3. oktober 2013 Del Skrevet 3. oktober 2013 (endret) På samme måte som klimaforskeren ikke er enige så tvil jeg også på at alle finner det praktisk at "syre" er så vid begrep Det er et område med rom for tvil, begrepet syre finnes det ikke en eneste tvil om i det hele tatt. Jeg utfordrer deg, finn en stakkars professor i kjemi som sier at syre er feil på en slik måte. Har man da ikke et eget begrep for noe som er nøytralt som vannet , når man har begreper som base og syre ? Jo, nøytralt, men det er igjen bare en del av pH skalaen som er et mål på hvor mye H+ ioner det er i løsningen. Endret 3. oktober 2013 av Filamu 1 Lenke til kommentar
aklla Skrevet 3. oktober 2013 Del Skrevet 3. oktober 2013 Som jeg nevnte i forrige posten (vet ikke om du så det, da jeg redigerte rett etter jeg skrev det), er at det selvsagt ikke smaker syre om: - syren er så svak at den ikke kan kjennes - Du har vent deg til den - Andre smaker/smerte overdøver Men jeg går ut fra at dette er en selvfølge, på samme måte som at jeg også ville sagt at et kutt i fingeren gjør vondt, men om du på samme tid mistet beinet ditt så kjenner du det ikke overhode. (og det har jo ikke noe med at kniven plutselig ikke jgør vondt, men pga hjernen filtrerer og velger selv hva den ønsker å merke) Er akkurat derfor surt ikke er nødvendig for å bli kalt syre og motsatt, og dermed en dårlig indikator på noe som helst. Smak er generellt sett noe som passer godt inn i vitenskap. Å si at syre smaker surt er strengt tatt feil om smaken på enkelte syrer er så svak selv de beste smaksløkene ikke kjenner forskjell på veldig, veldig svak syre og veldig, veldig svak base. I en tråd der det blandt enkelte hersker stor tvil og usikkerhet på hva i det hele tatt syre er virker det upraktisk å også blande inn smak. Uansett, delvis flisespikkeri fra min side, men syntes det er dumt å blande inn smak her nå. Lenke til kommentar
aklla Skrevet 3. oktober 2013 Del Skrevet 3. oktober 2013 (endret) Nå er ikke springvann en syre bare pga. at det har en relativt lav pH. Det er andre stoffer i vannet som er syrer og fører til lavere pH, som f.eks garvesyre. Det kan også nevnes at vann teknisk sett både er en syre og en base, men at i rent vann balanserer dette seg ut, og pH blir 7. Om du vil vite mer kan du søke opp vannets autoprotolyse. Jeg har ingen anelse om hva autoprotolyse. Hadde jeg vært deg nå, elgen, hadde jeg benektet det hele og tviholdt på min teori om at springvann kan ha en PH på over eller under 7, i stedet skal jeg lese meg opp på hva autoprotolyse er, på samme måte som alle du diskuterer med gjør, leser seg opp på ting de ikke vet hva er for å kunne diskutere det. Endret 3. oktober 2013 av aklla Lenke til kommentar
Andrull Skrevet 3. oktober 2013 Del Skrevet 3. oktober 2013 Er akkurat derfor surt ikke er nødvendig for å bli kalt syre og motsatt, og dermed en dårlig indikator på noe som helst. Smak er generellt sett noe som passer godt inn i vitenskap. Å si at syre smaker surt er strengt tatt feil om smaken på enkelte syrer er så svak selv de beste smaksløkene ikke kjenner forskjell på veldig, veldig svak syre og veldig, veldig svak base. I en tråd der det blandt enkelte hersker stor tvil og usikkerhet på hva i det hele tatt syre er virker det upraktisk å også blande inn smak. Uansett, delvis flisespikkeri fra min side, men syntes det er dumt å blande inn smak her nå. Vel, tenkte kanskje det hjalp elgen litt, da han tydeligvis tenker på syre som surt (noe som ikke er feil, det bare er veldig "ustabil" og dårlig måte å karakterisere syre, pga menneskelige begrensninger). Det er jo da en eldgammel måte å definere syre på, og selv om den ikke nødvendigvis er feil, så er den i høyeste grad unøyaktig, i motsetning til nåtidens definisjon av syre som er krystallklar, og ikke inkluderer menneskelige feilkilder. Lenke til kommentar
Kontorstol Skrevet 3. oktober 2013 Del Skrevet 3. oktober 2013 Jo, nøytralt, men det er igjen bare en del av pH skalaen som er et mål på hvor mye H+ ioner det er i løsningen. Når er det viktig å presisere at der er konsentrasjoen av oksoniumioner (H3O+) og ikke hydrogenioner (H+) som bestemmer pH. Mange lærerbøker på lavere nivå (f.eks ungdomsskole) forenkler det ofte til H+. Lenke til kommentar
Filamu Skrevet 3. oktober 2013 Del Skrevet 3. oktober 2013 Og late kjemikere, man bare vet at det blir H3O+ . Autoprotolyse av vann er rett og slett bare at det er en likevekt etter følgende reaksjonsligning:2 H2O (l) ⇆ H3O+ (aq) + OH− (aq) Men siden Kw som er likevektskonstanten er på 10^-7 så blir pH 7. Lenke til kommentar
Kontorstol Skrevet 3. oktober 2013 Del Skrevet 3. oktober 2013 Og late kjemikere, man bare vet at det blir H3O+ . Prøv å si det til TS. Lenke til kommentar
sinnaelgen Skrevet 3. oktober 2013 Forfatter Del Skrevet 3. oktober 2013 Er akkurat derfor surt ikke er nødvendig for å bli kalt syre og motsatt, og dermed en dårlig indikator på noe som helst. Smak er generellt sett noe som passer godt inn i vitenskap. Å si at syre smaker surt er strengt tatt feil om smaken på enkelte syrer er så svak selv de beste smaksløkene ikke kjenner forskjell på veldig, veldig svak syre og veldig, veldig svak base. I en tråd der det blandt enkelte hersker stor tvil og usikkerhet på hva i det hele tatt syre er virker det upraktisk å også blande inn smak. Uansett, delvis flisespikkeri fra min side, men syntes det er dumt å blande inn smak her nå. Det var jo derfor jeg spurte. Men det er tydeligvis at enkelte ikke tåler det. syre er kanskje for sterkt til at enkelte tåler å diskutere det . stemmer det ikke , kontorstol ? du har jo gitt sure kommentarer til flere her Lenke til kommentar
Kontorstol Skrevet 3. oktober 2013 Del Skrevet 3. oktober 2013 du har jo gitt sure kommentarer til flere her Jeg er ikke sur, bare frustrert. Skal prøve å gi ut litt mer positiv energi fra når av. 1 Lenke til kommentar
sedsberg Skrevet 3. oktober 2013 Del Skrevet 3. oktober 2013 Virker som han henger seg alt for mye opp i etse-delen. Etsing er overhodet ikke noe som er spesielt for syre og er derfor veldig dumt å blande inn når en snakker om syre. Lut f.eks. er det stikk motsatte av syre og det etser noe jæ#"@! Hva bruker vi på jobb hvis vi får lut på oss? Jo, syre. Nærmere bestemt brus som f.eks. pepsi max. Det nøytraliserer luten umiddelbart. 1 Lenke til kommentar
Filamu Skrevet 3. oktober 2013 Del Skrevet 3. oktober 2013 Heller dere brus på dere når dere søler lut? Kan ikke være sterk lut, for husk at det skal være ekvivalente mengder for å nøytralisere. Uansett er det nok mye bedre å bare skylle luten bort med vann. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå