Gå til innhold

Oktoberfest 2013 - HelloKjersti - 50mm f/1.8


Anbefalte innlegg

Bruker: HelloKjersti

Utfordring: 50mm f/1.8 II

Deltakternivå: Pingle

Kamera: 600D

Tilleggsutfordring: Fotografere andre ting enn poden (selv om han selvsagt er det fineste motivet jeg vet om ;)) + rett fra kameraet.

 

Det er ikke uke 50 ennå, jeg vet det, men jeg hiver meg likevel på med det fastobjektivet jeg har, 50mm f/1.8 II. Har nylig byttet system, så jeg har ikke opparbeidet meg så mye utstyr ennå. Dessuten er jeg ikke helt sikker på at jeg trives med systembyttet (gammel dame er vond å vrenge osv), så om ikke annet blir dette et forsøk på å bli bedre kjent med kameraet før jeg eventuelt overgir meg til utstyrsdillen og hopper til et nytt system.

 

Har heller ikke fått fotografert så mye annet enn Mini Me det siste året, så min motivasjon for å delta på årets oktoberfest er å gi meg selv et spark bak til å fotografere andre ting enn avkommet.

 

Tilleggsutfordring nr 2 blir å ta bildene rett fra kameraet. Dette rett og slett fordi jeg vil leke meg med innstillingsmulighetene kameraet byr på, samt spare meg for tid. Det er tidvis mangelvare i småbarnshus, og jeg kjenner meg såpass godt at jeg vil legge terskelen lavt nok til at jeg når over. (I tillegg lider jeg av kronisk skjeve horisonter, noe jeg har godt av å prøve å trene bort. :ph34r: )

 

Satser på å klare nivå Pingle.

Endret av HelloKjersti
  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

På vei inn til kontoret i dag, så jeg til min glede et majestetisk skue tøffe inn mot havna. Et av årets siste cruiseanløp, Queen Mary 2. Men DIGER, det er dama! Hun tårnet godt over Akershus festning. Frem til 2006 var hun verdens største, før RCCL lanserte Independence-klassen (tre skip) og litt senere Oasis-klassen.

 

Tuslet (stressløp på høye hæler er vel mer sannheten) ned til kaia for å ta en nærmere kikk før jeg dro hjem igjen:

 

post-125388-0-11881000-1380909990_thumb.jpg

ISO400, 1/200s, f/14

 

Jeg har en litt usunn fascinasjon for store båter (og avslører vel meg selv som en giganerd her nå. Sheldon Cooper har togene sine, jeg kan (nesten) cruiseskip på rams).

 

Egentlig syns jeg ikke QM2 er et veldig pent skip, til det ser hun alt for gammelmodig ut (passer kanskje klientellet?)

 

Favoritten er derimot Solstice-skipene til Celebrity. Se bilder (tatt for et par år tilbake) i spoiler:

 

 

 

Celebrity Solstice ankret opp i Kotor-fjorden i Montenegro.

 

post-125388-0-51851300-1380910697_thumb.jpg

 

Hun har gressplen på dekk (og jeg har kronisk skjeve horisonter, men pyttsann):

 

6018989422_345fb28cf1_z.jpg

 

Endret av HelloKjersti
Lenke til kommentar

QM2 i spoiler er best. :) Hvorfor? Fordi DET bildet kun kan være tatt ombord - og ikke av en tilfeldig turist på land...

Det var Solstice, tatt i juli 2011. Har ganske mange bilder fra ombord der, som sagt nydelig båt.

 

Skulle gjerne vært ombord QM2 i dag også, men dessverre slipper de ikke tilfeldige båtgærninger ombord.

Lenke til kommentar

QM2 virker monumental (som vel de fleste mammutcruiseskip er). Her selvsagt fordi vi har referanser i bildet. Veien i forgrunnen leder fint inn mot skipet. Selv om jeg nok ikke er en cruiseskipnerd som deg (er nerd nok på andre områder) så må jeg si meg noe uenig når det gjelder skjønnhetskonkurransen. Nye, moderne cruiseskip kan helle over mot det vulgære, mens f.eks. QM2 har en mer kjølig brutalistisk stil. Men smak og behag selvsagt. Ombordbildet i illustrasjonseksempelet var flott da.

Lenke til kommentar

Jeg må nok si at jeg liker QM2 bedre i sin nedtonede stil fremfor de mer turistifiserte crusie-skipene. Men så er jeg en gammel gubbe som husker gamle storheter som SS United States, SS France (aka. SS Norway) og dess like* ;)

Jeg er enig i at det er akkurat passe dybdeskarphet på blomstene.


*) Nå har jeg vært så heldig å seile med lillesøsteren til SS United States - SS America. Hun het SS Australis når jeg reiste (med resten av familien) fra Southampton til Sydney, Australia i 1974. En stor opplevelse for en 12-åring.

 

Endret av tomsi42
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...