Nordmann3 Skrevet 22. september 2013 Del Skrevet 22. september 2013 Har vært på tur i Norge og jeg lurer på hvorfor de pakker høyballene i både hvit og senere svart plast utenpå? og hvorfor lager de en lang "pølse" av det hvor de henger sammen? kom bare til å lure skikkelig på det...! Lenke til kommentar
Friluftskar Skrevet 22. september 2013 Del Skrevet 22. september 2013 Har sett både hvit og svart plast (også lysegrønnt), brukt på forballer. Men aldri at bøndene har pakket rundballene om, med annen plast. Så, jeg stusser litt på ditt utsagn. Forballer/rundballer pakkes på litt forskjellig måte, avhening av utstyr. Men jeg har aldri sett "lange pølser". Jeg har sett at de kan legge forballer på rekke, men det er jo ikke en sammenhengende pølse. Kanskje en annen måte å pakke på, jeg vet ikke. Lenke til kommentar
Gjest Bruker-182691 Skrevet 22. september 2013 Del Skrevet 22. september 2013 Jeg har sett det, sikkert bedre isolering, eller vanskeligere å stjele de Lenke til kommentar
Merko Skrevet 22. september 2013 Del Skrevet 22. september 2013 Er nok bare forskjellige plast. De lager vel baller 2 ganger i året(?) rundt på sommertid, og etter sommeren en gang. Lenke til kommentar
BirgerCaC Skrevet 23. september 2013 Del Skrevet 23. september 2013 Jeg er agronom og pakkingen du beskriver kalles pølsepakking. Når det gjør dette så bruker de vanligvis tynnere lag med plastikk på hver enkeltball også bruker de tykk plastikk når de pakker ballene inn i pølsa. Dette er for at graset ikke skal fryse i løpet av vinteren. Fryst gras har fote dårligere kvalitet enn annet gras. Dessuten bevarer det også kvaliteten ved bruk av ensilerings middel. Men denne metoden er ikke utbredt i Norge og det er ikke mange som benytter seg av denne metoden. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå