Gå til innhold

Serier du hadde lave forventninger til, men som ga deg bakoversveis.


Anbefalte innlegg

Vi har vel ikke like høye forventninger til enhver serie vi begynner å se.

 

Jeg minnes tilbake til sommeren 2011, da en kompis av meg - som jeg mener har hinsides dårlig smak når det gjelder TV og film - anbefalte meg Game of Thrones.

 

En jævlig bra fantasy-serie, sa han. Det tok jeg selvsagt med en klype salt i det jeg satte på den første episoden. Ble mildt sagt bergtatt, og så like godt hele sesongen samme dag.

 

Jeg visste ikke om serien, og den kritikken den hadde fått, siden den var relativt fersk, og ennå ikke vist på norsk TV.

 

Hvilke serier ga deg hakeslepp etter lave forventninger?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-jS6upa

Walking Dead. En kompis fra USA som hadde lest tegneseriene. Jeg så for meg en serie i samme kategori som disse drepe zombie hollywood filmene. Men det er min serie nr 2. Etter got såklart!

Lenke til kommentar

Breaking bad. Virket jo som et litt teit konsept, men var overeskende underholdene. The wire er jo også fantastisk vist man gir den en sjanse

 

Vi har vel ikke like høye forventninger til enhver serie vi begynner å se.

 

Jeg minnes tilbake til sommeren 2011, da en kompis av meg - som jeg mener har hinsides dårlig smak når det gjelder TV og film - anbefalte meg Game of Thrones.

 

En jævlig bra fantasy-serie, sa han. Det tok jeg selvsagt med en klype salt i det jeg satte på den første episoden. Ble mildt sagt bergtatt, og så like godt hele sesongen samme dag.

 

Jeg visste ikke om serien, og den kritikken den hadde fått, siden den var relativt fersk, og ennå ikke vist på norsk TV.

 

Hvilke serier ga deg hakeslepp etter lave forventninger?

Jeg vil virkelig annbefale deg å lese serien, bok 4 er ute, og det tilsvarer vel sånn ca sesong 5.5 i filmserien tenker jeg.Bok 1 tilsvarer sesong 1, bok 2 sesong 2 og bok 3 er både filmsesong 3 og godt ut i sesong 4 etter hva jeg kan skjønne.

 

Jeg vil anbefale deg å lese hele serien, eller høre den på lydbok, og da slipper du å vente så lenge mellom sesongene. Alternativt kan du begynne rett rundt midt i bok 3, da "begynner du på sesong 4" :-)

Endret av ArlionMajere
Lenke til kommentar

Har nok en drøss. I tilfeldig rekkefølge:

 

1. Orange is the new black. Kjente ikke til serien noe særlig, annet enn at det var en fengselsserie fra et damefengsel. At det starter med lesbesex i introen gjorde ikke saken bedre, men så første episode likevel. Har nå sett nesten hele første sesong, og kan trygt si det tar seg opp. En del kjente fjes er det her også, inkludert Kate Mulgrew, best kjent fra Star Trek. Denne gangen har hun en litt annen rolle, for å si det sånn... :p

 

2. 666: Point Pleasant. Kjøpte denne fordi jeg likte coveret, til tross for at jeg ikke var 100% sikker på at det ikke var noe erotisk tull. Coveret så litt... innbydende... ut, og seriøst. Point Pleasant? Pleasure Point? :p Det jeg fant var derimot datteren til Djevelen, bra skuespillere, bra manus og en svært, svært bra finale. En av de få gangene en serie blir kansellert, men likevel får en fullverdig finale. Så får det være at hun dama har oransje hår på coveret, men er blondine og har skiftet frisyre i serien. Grunnen til hvorfor denne bare fikk en sesong er fordi idiotene i USA ikke gadd sende alle episodene i rett rekkefølge, og enkelte episoder ble aldri sent i hele tatt. Og det med en serie på bare 13 episoder. Da sier det seg selv at det er vanskelig å holde seertallet oppe. På den annen side: Datteren til djevelen selv? 13 episoder? Hihi.

 

3. Oz. Igjen en fengselsserie. Men her har vi flere folk fra blandt annet Lost og Fringe, samt Ernie Hudson (Ghostbusters) som fengselsdirektør. En knallserie, som til dags dato er noe av det beste jeg har sett. For å si det sånn: Det starter 'helt greit', men første episode slutter med at en fyr blir bundet fast til sengen og satt fyr på (og nei, han overlever ikke.) Da er liksom tonen satt for resten av serien. :p

 

4. Farscape. Fyr blir sendt gjennom verdensrommet, og må finne veien tilbake. Han slår seg sammen med romvesener, og blir jaget av en tulling som på død og liv vil ta livet av ham som henv for at han drepte broren hans. Gjesp... har hørt det før en del ganger, men gav den en sjanse likevel. Resultat? Wow... Ja, historien er en klisjé, men det er svært bra effekter, bra skuespillere (blandt annet har Claudia Black en sentral rolle), historien er bra skrevet, og det er svært mye humor her. ("Pilot, does Moya (the ship) know where we are?" "Yes, we are somewhere else. I'll... get back to you on the specifics.") :p For å si det sånn er det flere nettsider dedikert quotes fra Farscape. Det sier jo sitt.

 

5. Haven. Igjen en standard klisjé: FBI-agent drar til liten småby for å etterforske noe tull, men finner en lavbudsjetts X-Files og Fringe. Jippi? Ja, faktisk. Sesong fire er akkurat startet, og hver sesong til nå har vært svært bra (med noen kjedelige episoder her og der, som vanlig.) Igjen er det en god del humor og one-linere, men selve vrien med X-Files/Fringe-grea er litt mer original enn man forventer. Her etterforskes sjelden faktiske hendelser, siden alle vet hva som forårsaker dem. Spørsmålet er heller hvem som forårsaker dem, og hvorfor. Legg til litt mindfuck en gang i blandt, og du har en meget bra serie for fans av nettopp X-Files og Fringe.

 

6. Eureka. Kort sagt:

 

"Is't a ray that caues instant death. How is that not a death ray?"

 

"Look, I know you want to run away, but it's no picnic out there. My suggestion is you run a few laps, blow off some steam and come home. Parents only makes us miserable because they care."

"... And don't want world war three."

"Right. And that."

 

"Good job, Carter. Wow, that didn't even leave a bad taste in my mouth."

"Wait for it..."

"Ah, there it is."

 

"That was Ned Carver. He claims aliens have abducted some of his cattle again."
"Tell him to call me when they move on to anal probes. Wait, um, that didn’t come out right."

 

Og så videre, og så videre. :p

Endret av Lykketrolling
Lenke til kommentar

Jeg har lest serien ;)

Har du peiling på når bok 5 kommer? Den må vel være rett rundt hjørnet? Nå driver jeg "å sparer" de siste kap, men det er vanskelig å holde seg så nå er det bare 40-50sider igjen:-(

 

Jeg oppdaget plutselig at dette er under film og tv serier, jeg trodde det var alt i fra tvserier til bokserier. Men siden jeg allerede har begynt med bøker så har jeg et bok tips til deg. Wheel of time, DET er den beste, mest gjennomførte fantasy serien jeg vet om;-) jeg har lest serien 5ganger:-D, når en ny bok kom så startet jeg fra bok 1 igjen, hehe. 14 passe store bøker med meget god underholdning!

 

Bok5 av got er ute!!

 

 

Jeg har lest serien ;)

Frem til nå ja, men hvem vet hvor mange bøker det blir;-)

 

Skrevet ett minutt siden

nybb, den 16 Sept 2013 - 08:00, sa:snapback.png

Jeg har lest serien ;)

http://www.dagbladet...ratur/29196957/ Fæle saker :rofl:

Tenk å lyve om å ha lest en bok, da har man virkelig missforstått. Det blir som å lyve å ha sett en film. Folk burde virkelig få opp øyene for at med bokstaver så kan man beskrive følelser,tanker, handlinger osv som en film/serie bare kan drømme om

Endret av ArlionMajere
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...