Gå til innhold

Hva tror du skjer med 200-kroners regelen?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hva får deg til å tro at de føler behov for å oppgi en grunn? Selv når politikere blir presset til å svare ja/nei på helt enkle spørsmål så syns de det er greit å komme med lange svada-svar..

Lenke til kommentar

Kommer ikke til å økes, det eneste det er godt for politisk sett er vel som valgflesk, og det har vel omtrent ikke vært nevnt i valgkamp eller partiprogram 2014-2017. Det å faktisk gjennomføre økningen medfører jo tapte arbeidsplasser og momskroner fra norsk detaljhandel, noe som ikke er kjærkomment når de skal slite med å finne rom i budsjettet til skatte- og avgiftslette.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Alle partier har i løpet av det siste halvåret uttalt at ingenting kommer til å skje med import-regelen. De vil alle beskytte norske butikker, og la norske forbrukere ta regningen. Konkurranse er ikke lov i Norge.

 

Du ser ingen problemer med at en butikk må kreve inn moms mens konkurrentene skal slippe?

 

Å øke grensen til 1000kr er alt for mye. Vil føre til en mye større handelslekkasje.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Grensen på 200 kroner ble satt i 1975 - justert etter konsumprisindeksen tilsvarte dette nøyaktig 1002,99 kroner i juli 2013 (i følge SSB), så å justere grensen til 1000 kroner er akkurat passelig og ikke "alt for mye". Jo lengre man venter med å justere denne grensen jo verre blir det for norske bedrifter - venter vi mer må økningen bli større og dess vanskeligere å tilpasse seg etter. Det er en skam at denne grensen ikke har blitt justert hvert fjerde eller femte år eller etter konsumprisindeksen ved jevne intervaller.

 

Vi beskytter ikke norsk økonomi ved å bygge høyere og høyere tollmurer rundt landet vårt, vi skader den på lang sikt og mangel på tilpasning kommer til å lede til en stygg smell. Barrierene presser lønningene og prisene våre opp og vi får det i fleisen ved at andre land innfører straffetoll på norske varer. F. eks. risikerer vi straffetoll i EU på norsk oppdrettslaks som en direkte konsekvens av ostetollen. Dette tjener norsk økonomi hvordan?

 

Helt riktig, grensa ble satt i 1975 - lenge før vi hadde internetthandel. En romslig grense utgjorde da ikke noe problem. Med internett har vi fått et helt annet handelsmønster og vi har derfor helt andre hensyn å ta.

 

Å kreve moms uansett om det er en tysk eller norsk butikk som selger deg varen er ikke noen tollmur. En debatt om ostetoll er en helt annen debatt enn momsfritt kjøp fra utlandet.

 

En liten økning(til 3-400kr) kan være rimelig, men 1000kr? Det blir for mye. Det vil medføre betydelige tap for staten samtidig som norske nettbutikker som Komplett ville gått på en kjempemell.

 

Om grensen skal økes til 1000kr vil det være langt mer rettferdig å fjerne moms på alle varer under 1000kr - også for norske butikker.

Endret av EternalSunshine
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hvorfor ikke bare fjerne grensen helt? Da blir det jo mer rom for å bruke mer oljepenger. Det fordi at om penger går ut av landet, så blir inflasjonstrykket lavere.

 

1. Ja til å fjerne grensen helt

2. Ja til å bruke en del mer oljepenger så man kan få hentet inn vei og helse opp på et ordentlig nivå.

Endret av G
Lenke til kommentar

En liten økning(til 3-400kr) kan være rimelig, men 1000kr? Det blir for mye. Det vil medføre betydelige tap for staten samtidig som norske nettbutikker som Komplett ville gått på en kjempemell.

 

Komplett opererer også i andre land enn Norge, så å kalle de norske er vel litt så så aktig..

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...