Gå til innhold

AKG 495NC - BOSE QC15 ++


Strym85

Anbefalte innlegg

Så jeg tenkte å investere litt penger på et nytt headset til hovedsaklig bruk på toget frem og tilbake fra jobb, men også generelt bruk.

 

Jeg har sett litt på AKG495NC og Bose QC15, men lurte på om dere hadde noen erfaringer med desse og støydempingen. Er støydemping et godt alternativ eller burde jeg gå for noe annet ?

 

Sliter litt med at jeg fort blir rød på ørene så er viktig for meg er at de er behagelig å ha på hodet.

 

Takk for all hjelp!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

QC15 har den klart beste støykanselleringen av de to, men AKG skilter med bedre lyd, samt de kan brukes uten batteri (dog uten støykanselleringen). QC15 er derimot lett som en fjær å ha på hodet, ser for meg at du kan sitte timesvis uten å bli plaget av disse. Har du en Soundgarden i nærheten? Stikk innom der for en demo.

 

Jeg satt meg ned hos min lokale forhandler og sammenlignet en en rekke støykansellerende hodetelefoner, deriblant de to du spør om :)

Endret av Mala
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Bose QC15 har den beste støydempingen på markedet (om det ikke nettopp har kommet noen nyheter jeg ikke har fått med meg). Lyden er god, men en kan få flere hakk bedre lyd til prisen om man er villig til å enten droppe støykanselleringen eller ta til takke med ikke fullt så god støykansellering.

 

Selv er jeg ikke noe stor fan av støykansellering. Liker ikke å styre med batterier, blir aldri helt fornøyd med lydkvaliteten, liker ikke suselyden en ofte kan høre når søykansellering er på og jeg liker ikke pipelyden mange modeller gir fra seg om en trykker klokkene mot ørene.

Lenke til kommentar

Tar gjerne imot andre forslag om det var noen spesielle du tenkte på. :)

 

Kan også nevne jeg tidligere har brukt ATH-m50 og Beyerdynamic DT770, Hodetelefoner som jeg synes begge produserte utrolig god lyd. men som jeg ikke kunne bruke over lengre perioder og jeg syntes de stakk litt for mye ut in the public.

Lenke til kommentar

Selv endte valget mitt på Parrot Zik :) Betydelig bedre lyd enn QC15, ettersom man kan endre EQ-innstillingene via en app på android/iOS telefoner. Støykanselleringen er ikke heelt på høyde med Bose sitt sett, men såg mere gevinst i å gå for bedre lyd altså. Batteritiden er det største ankepunktet her, men til min hverdag (frem og tilbake på jobb) og ett par flyturer i året ( max :p ) er dette helt perfekt altså.

Lenke til kommentar

Nå vet jeg ikke om ørepropper er aktuelt, men Shure sine earphones gir veldig mye for pengene og er helt i toppen av av støyisolering angår.

 

Ellers er for eksempel Shennheiser HD25-II veldig gode portable hodetelefoner som også isolerer meget bra. Jeg tror imidlertid ikke disse er noe for deg da de presser temmelig hardt mot ørene.

 

Selv ville jeg nok valgt Sennheiser Momentum, hadde det ikke vært for at jeg allerede har både Shure se315 og Sennheiser HD25-II. Momentum egner seg ikke om du har store ører, så du burde teste de før du kjøper.

 

QC15 vil nok isolere bedre enn disse, så det er jo en prioritering du må gjøre. Alle isolerer bedre enn for eksempel Beyerdynamic DT770.

Endret av Phileas Fogg
Lenke til kommentar

B&W P5 er ganske behagelige, men det er som sagt on-ear. Jeg er ikke så veldig følsom overfor press mot ørene (var det før, så tilvenning kan nok hjelpe), men det jeg finner litt plagsomt er at de sitter litt løst og lett flytter på seg. De er altså best om du ikke beveger deg for mye. Når det kommer til lydkvaliteten vil jeg si de er grei. Ganske farget, men samtidig ikke dårlig. Hvor godt de isolerer mot støy har jeg ikke fått testet da jeg prøvde de i et stille lytterom i en butikk.

 

Momentum sitter perfekt på meg, men jeg har hørt flere klager over for små klokker som blir liggende litt mot ørene. Lydkvaliteten overgår P5 ganske greit...i følge mine ører.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Nå er jeg kanskje 1 måned for sent ute med og svare på denne tråden men uansett her er et alternativ til til lukkede hodetelfoner http://www.lydogbilde.no/test/sony-mdr-1-nc

 

B&W P5 er forresten noen fantastiske hodetelefoner, syns jeg da. Veldig nøytralt lydbilde men er nok ikke så lukkede, Bowers & Wilkins har kommet med et bedre alternativ for slikt bruk og det er B&W P7 http://www.hifiklubben.no/Products/b-w-p7-hodetelefon-62021/

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...