Gå til innhold

Øker ytelsen på Maxtor-disker


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Enig i siste post. Det interessante er jo hva som skjer ved et eventuelt systemkrasj. Alt som er cachet i RAM blir aldri skrevet til disk. Hvis da ikke programmet på en eller annen måte klarer å manipulere journalen til filsystemet, så kan mye morsomt skje etter hvert...

Hvis RAM kun er lese-buffer (og ikke skrive-buffer) så vil man ikke miste noe ved kræsj. Jeg antar at cachen er ganske smart og bufrer de minste filene først. Små filer er jo som kjent den største flaskehalsen pga ørten tidkrevende søk. Kanskje alle de små filene samles etter hverandre i et sammenhengende spor på harddisken slik at filene effektivt kan leses til ram uten for mange søk.

 

Håper det viser seg å fungere for disker av andre merker også.

 

[Edit] Dette er sikkert en oppgave OS'et burde gjort, men jeg tviler ikke på at harddisk-produsentene har litt mer kunnskap om optimalisering av cache for sine egne harddisker enn Microsoft har. Å si bastant at dette er MS sin jobb så derfor bør produsentene holde seg unna blir nesten som å si at Nvidia og ATI bør slutte å lage drivere fordi det er MS sin oppgave. Altså ganske patetisk. (selv om det er litt sjarmerende med linux-ideologien deres)

 

Kanskje ram hverken brukes som lese- eller skrive-buffer men som et område som registrerer sekvenser av filer som gjentar seg under lesing og senere brukes til en mer avansert form for harware defragmentering enn det OS'et klarer. Kanskje de til og med ordner en slags avansert Command Queing. OS'er generellt (inkl. linux) leser bare den virituelle adresseringen til sylindere, sektorer, spor, clustere og ikke de fysiske adressene. Dermed tror jeg forutsetningene til Maxboost er ganske gode.

 

Håper som sagt at det funker på disker av andre merker også eller at de kommer med noe tilsvarende.

Lenke til kommentar

Jeg lar det tidligere poenget stå - et fornuftig OS skal ikke være avhengig av tredjepartsprogramvare for å ha en fornuftig buffer/cache av filer. Uansett om det gjelder skriving eller lesing. Slike ting skal være operativsystemets oppgave.

 

Tidligere har det også blitt laget tredjeparts applikasjoner som frigir RAM - dette er helt symptomatisk for den mangelfulle håndteringen av fysisk og virtuelt minne i Microsoft sine OS.

Lenke til kommentar

Dette er sikkert en oppgave OS'et burde gjort, men jeg tviler ikke på at harddisk-produsentene har litt mer kunnskap om optimalisering av cache for sine egne harddisker enn Microsoft har. Å si bastant at dette er MS sin jobb så derfor bør produsentene holde seg unna blir nesten som å si at Nvidia og ATI bør slutte å lage drivere fordi det er MS sin oppgave. Altså ganske patetisk. (selv om det er litt sjarmerende med linux-ideologien deres)

 

<snip>

 

Dermed tror jeg forutsetningene til Maxboost er ganske gode.

 

 

Det er det som er problemet - at det er *behov* for slike programmer i utgangspunktet.

 

Det *ER* OSet sin jobb å sørge for at diskcaching fungerer knirkefritt. Det har ingenting med diskytelse i seg selv å gjøre. Derimot er det den relevante driveren/diskcontrolleren sin oppgave å sørge for at *henting av data* til nevnte cache er rask nok. Og det har lite med virtuelt minne å gjøre igjen. Du ser forskjellen på de to?

 

Og hvem har sagt noe om linux? Så å si *alle* andre moderne OS har diskcaching som funker strålende. *BSD, MacOS, Linux, Solaris.... lista er MYE lenger enn du tror.

Lenke til kommentar
Øker ytelsen på Maxtor-disker

En ny software, utviklet av Maxtor, er ment å øke ytelsen betraktelig på Maxtor-harddisker. Enkelte kan oppleve forbedringer på 50-70 prosent.

Dere bør kanskje ha med i artikkelen at dette ikke fungerer på disker som er satt opp i et raid array. :yes:

 

 

 

PÅ tide at Maxtor rydda opp, Dårligst ytelse av alle de stoe produsentene i de fleste tilfeller! Har Maxtor, og skal aldri kjøpe det igjen :-?

 

Maxtor ligger nesten på høyde med WD når det gjelder ytelse, men har mindre støy. Så jeg skjønner ikke hvor du tar utsagnet ditt ifra. Alle testene jeg har sett viser at maxtor ligger bra an.

Lenke til kommentar
... Og det har lite med virtuelt minne å gjøre igjen. Du ser forskjellen på de to? ...

Selvfølgelig! Jeg snakket bare om den virituelle adresseringen av data på harddisken og ikke den virituelle addresseringen av ram. Ser du forskjellen på de to?

 

Harddisken er jo som kjent delt opp i fysiske sylindere, hoder og spor (CHS). Grensene for max antall av hver av disse har for lengst oversteget maxgrensene for protokollen som OS addresserer. Derfor er det laget et "virituellt" adresseringssystem med et antall sylindere, hoder og spor som er kompatibelt med OS, men som oversettes i hardware (en chip på harddisken) til de fysiske adressene på selve platene. Det er denne fysiske adresseringen jeg mener harddisk-produsentene vet og dermed kan optimalisere for. OS'et ser bare de ferdig oversatte CHS og kan derfor ikke optimaliseres på samme måte.

 

Mer om dette her:

Lenke til kommentar

Må vel spørre en gang til da vel.

Gjelder dette programmet for ALLE Maxtor disker som finnes? Eller er det kun en serie eller noe sånt det gjelder!?

Dette var det jeg ikke helt fikk med meg, å ennå ikke skjønner..

 

Gjelder det enkelt å greit denne harddisken;

Model nr: 5T040H4

DiamondMax Plus 60

ATA-100 ???

Lenke til kommentar
Gjelder dette programmet for ALLE Maxtor disker som finnes? Eller er det kun en serie eller noe sånt det gjelder!?

Dette var det jeg ikke helt fikk med meg, å ennå ikke skjønner..

 

Gjelder det enkelt å greit denne harddisken;

Model nr: 5T040H4

DiamondMax Plus 60

ATA-100 ???

Jeg tror ikke noen her vet noe mer enn det som står på sidene til maxtor. Prøv å last den ned. Mulig set står noe mer om hva som støttes i en readme.txt

Lenke til kommentar

 

Det er denne fysiske adresseringen jeg mener harddisk-produsentene vet og dermed kan optimalisere for. OS'et ser bare de ferdig oversatte CHS og kan derfor ikke optimaliseres på samme måte.

 

Hvordan kan de optimalisere for det dersom omadresseringen skjer i H/W nivå, uten at OS vet om det?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...