Skillica Skrevet 29. august 2013 Del Skrevet 29. august 2013 Hei, er det sunt å spise 4 brødskiver til froskost og 4 brødskiver til lunch, på skolen? Er en gutt på 16 år, er 180 cm høy, og veier 70 kg. Jeg har lyst til å komme opp i mellom 75-80kg (men vil da gå opp i muskelvekt, og ikke fett) Trener en god del også. Eller burde jeg bytte ut brødskivene med noe annet? Spiser mye superbrød, men spiser også andre brød. Lenke til kommentar
boffeeen Skrevet 29. august 2013 Del Skrevet 29. august 2013 Spørs hva slags brød "superbrød" er, hva du har på brødskivene, og ikke minst hva du spiser resten av dagen. I utgangspunktet vil jeg ikke kalle åtte brødskiver om dagen for en sekstenåring på 70 kg usunt, men igjen, det spørs veldig mye på de andre faktorene. Lenke til kommentar
Kjøleskap Skrevet 29. august 2013 Del Skrevet 29. august 2013 Spørs også hvor tjukke brødskivene er. Fire brødskiver for noen tilsvarer to for meg. Om de er 1-1,5 cm, synes jeg ikke det er mye, men igjen kommer det an på veldig mye annet også. Lenke til kommentar
Rampage Skrevet 29. august 2013 Del Skrevet 29. august 2013 Du er 16 år og trenger massevis av energi for å vokse og bygge muskler, fett må du forvente hvis du skal få maks ut av veksten din. Det er isolert sett ikke spesielt usunt med så mye brød når målsetningen er vekst og opp i vekt, men middag og pålegg og andre faktorer er like avgjørende. Spis mye, det er jo det eneste tipset til en som er 16 og vil opp i vekt. 1 Lenke til kommentar
Bjarnemann Skrevet 1. september 2013 Del Skrevet 1. september 2013 Med fare for å tråkke noen på tærne: Ernæringsmessig mener jeg at brød ikke er så forskjellig fra søppel. Lite fett, og ubrukelig med protein. Ta ihvertfall å lass på masse pålegg, og godt med smør. Bedre næringsalternativer som ikke er altfor kompliserte er bla melk og egg. Alt av kjøtt og fisk er good shit, men du får selv vurdere hvor mye tid du vil bruke på kosten din. Skal du vokse må du ha proteiner, dette finner du IKKE i brød (jada, man finner noen, men disse er av så lav biologisk verdi at de ikke gjør allverden av nytte for seg) Øk inntaket ditt av matvarer fra animalske kilder (meieriprodukter inkludert), og kutt ned på brødet 2 Lenke til kommentar
boffeeen Skrevet 2. september 2013 Del Skrevet 2. september 2013 Det har vel egentlig ikke så mye å si hva du "mener" om ernæring. wheat protein as anabolic as whey Lenke til kommentar
Ruarcs Skrevet 2. september 2013 Del Skrevet 2. september 2013 Det har vel egentlig ikke så mye å si hva du "mener" om ernæring. wheat protein as anabolic as whey Du skal være forsiktig med å konkludere etter noen få studier ;-) Brunebønner, begynn å spis dette, naturens eget proteintilskudd, vondt i smak men veldig mye protein Lenke til kommentar
Bjarnemann Skrevet 2. september 2013 Del Skrevet 2. september 2013 (endret) Det har vel egentlig ikke så mye å si hva du "mener" om ernæring. wheat protein as anabolic as whey Åja, halla! Da møtes kjøttfråtser numeroeno og boffen igjen Jeg skal være så ærlig å medgi at jeg ikke leser gjennom dette Googlesøket ditt, da jeg må lese til skole i morra. Men jeg fikk med meg noe av essensen. Pointet var vel at ved tilsettning av Leucine (?), så vil havre gjøre en vel så god "jobb" som Whey(?). Om min skumlesning stemmer, så vil jeg ikke bestride det. Jeg er kjent med å kombinere forskjellige proteinkilder for å få en bedre aminosyreprofil. Egg og havre mikser jeg ofte selv, for eksempel. Men, en 16-åring som lurer på om brødskiver er "sunt", er kanskje ikke helt der ennå at han kan begynne å blande proteinkilder? Da er det kanskje enklere, ihvertfall i starten, å anbefale økt inntak av mat, som kan spores tilbake til en animalsk opprinnelse? - Nå tok jeg en råsjans her, og baserte hele innlegget mitt på hva jeg fikk ut av 3 sekunders skumming på Googlesøket ditt. Vennligst ikke skyt meg om jeg har gått for kjapt frem. Et par slag og offentlig uthengning skal jeg dog kunne takle Endret 2. september 2013 av Bjarnemann Lenke til kommentar
Dukien Skrevet 2. september 2013 Del Skrevet 2. september 2013 (endret) I utgangspunkt så vil jeg si at et stort brødmåltid om dagen vil holde og på den måten variere best mulig. Her må man se an det totale kostholdet slik som allerede påpekt. Når det kommer til biologisk verdi av korn så stemmer det at denne ikke er fullverdig, men om du supplementerer rikelig med pålegg som ost, egg, skinke etc så vil sammenhengen bli fullverdig. På denne måten vil korn være en god kilde til proteiner. Boffen: Du skal være forsiktig med sånn type linking da det ikke blir spesifisert hva du mener av studier. At leucin alene kan stimulere til MPS (muskulær proteinsyntese) i in vitro og dyremodeller er godt kjent. Men dette er begrenset til akkurat dette da effekten ikke har vært påvisbart i menneskeforsøk. Havre for øvrig er meget rik på lysin og av kornprodukter vil jeg påstå at havre sammenlignet mot andre typer korn er av best proteinkvalitet. Endret 2. september 2013 av Dukien 1 Lenke til kommentar
boffeeen Skrevet 2. september 2013 Del Skrevet 2. september 2013 (endret) Du tok poenget sånn halvveis. Det er snakk om hvete, og at ved å legge til en lysinkilde vil man få en aminosyreprofil som er like anabolsk som myseprotein. At det er komplisert for en sekstenåring vil jeg ikke si. Spiser man f.eks. bønner/andre belgfrukter, som er forholdsvis rikt på lysin, vil det være nok til at man har nådd målet. Dukien: Poenget mitt var ikke at lysin er så fantastisk ellernoe (jeg vet ikke noe om dette), bare at ved tilsetning av en lysinkilde så er man ikke så langt unna kroppsbyggernes hellige gral, nemlig myseprotein. Endret 2. september 2013 av boffeeen Lenke til kommentar
Dukien Skrevet 2. september 2013 Del Skrevet 2. september 2013 (endret) Er nok ikke snakk om at det er like anabolt som myseprotein for mennesker, er heller det at aminosyresammensetningen kombinert med leucin ser ut til å være fullverdig i dyremodeller. Det er slik jeg nevnte i ovenfor post begrenset verdi for mennesker i og med at mangel på en essensiell aminosyre så vil hele proteinsyntsen stoppe opp. På samme måte kan man kombinere havre + belgfrukter for å få en sammensetning akkurat som i melk, men spørsmålet er sammensetningen av de forgrenende aminosyrene versus igjen melk, hvorav melk på sin side er fryktelig "insulinogen" sett i sammenheng med andre proteiner. Edit: Er enig med deg der Boffen. Det er ikke så vanskelig for mange å kombinere flere varianter for å oppnå en ganske så fair kvalitet ved hjelp av vegetabilske kilder. Endret 2. september 2013 av Dukien Lenke til kommentar
Ruarcs Skrevet 2. september 2013 Del Skrevet 2. september 2013 Hehe, her var det jo folk med peiling. Det jeg begynner å lure på er hva slags svar ts er ute etter, da han virker mere enn oppegående til å finne ut av dette. Og å bruke alder som argument folkens, den blir for dum Lenke til kommentar
Bjarnemann Skrevet 2. september 2013 Del Skrevet 2. september 2013 Hvis det er meg du sikter til, så har ikke det vært bevisst. Poenget mitt var bare at en 16-åring som lurer på om brød er sunt antageligvis har en begrenset helhetlig kompetanse om kosthold. Med grunnlag i den forutsetningen anbefalte jeg derfor et generelt forhøyet inntak av animalske matvarer, fremfor å begynne med en (for noen ihvertfall) mer avansert kostholdsplanlegging som innebærer kombinasjon av ulike proteinkidler for å få til en bedre aminosyreprofil. Min eneste intensjon var å hjelpe, ikke å rakke ned på noen pga alder. Har det blitt oppfattet slik, så beklager jeg det. 1 Lenke til kommentar
Dukien Skrevet 2. september 2013 Del Skrevet 2. september 2013 Min intensjon var heller ikke å forvirre trådstarter, ei heller påpeke noen av kommentarene her. I den grad trådstarter ønsket å få besvaret sitt spørsmål så er svaret du gav han bra. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå