Gå til innhold

[Løst] "Ethernet har ikke gyldig IP-konfigurasjon"


Anbefalte innlegg

"Ethernet har ikke gyldig IP-konfigurasjon" kommer det opp når jeg plugger ethernet-kabelen inn i min ett par dager gamle stasjonære pc.

 

Det er en bærbar i etasjen under(faren min sin) som er tilkoblet med kabel fra samme router, og som funker som bare det.

 

Under tv'en i loftstuen så kommer det en ethernet-kabel ut ifra et rør i veggen som til vanlig har stått i en altibox-dekoder. Dro kabelen ut av dekoderen og plugget den i pcen, og da dukket beskjeden i trådtittelen opp når jeg feilsøkte.

 

Noen som har noen ideer om hvordan jeg kan fikse dette?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Pappa mente at det bare var en utgang på routeren til pc(jeg har null peiling på dette feltet så jeg vet ikke om han har rett eller ikke), så kan jeg ta kabelen som kommer ut av røret i veggen som til vanlig har stått i dekoderen og koble en switch til den, for så å trekke kabel fra switchen til pcen min(står i et annet rom)?

 

Uff, lang setning

Lenke til kommentar

Nei, å spille online tar nesten ingen båndbredde i det hele tatt. Det eneste som kommer til å gjøre en forskjell er dersom du laster ned store filer hele tiden. Eller er det høst tvilsomt at din far kommer til å merke noe.

 

Det virker også som om din far blander sammen switcher og hubs. Med hubs så vil den lokale, ikke internett, hastigheten bli delt mellom alle tilkoblete enheter, mes på en switch får alle sammen full hastighet, igjen kun lokalt og ikke internett.

Lenke til kommentar

Oki, nå skal vi se om jeg har forstått dette her.

 

Vi har en router i overetasjen som min far har brukt via en switch som ligger i første etasje. Planen er å koble en switch som jeg skal investere i til routeren med en 0,5m lang ethernet kabel. Dette er pga routeren bare har en pc-port. I denne switchen skal vi koble i min kabel og hans kabel. Hans skal ned i første etasje mens min skal igjennom loftstuen. Og dette kommer ikke til å begrense hans hastigheter så lenge jeg ikke laster ned så masse filer(laster aldri ned ting etter dette styret med piratkopiering uansett).

 

Forsto jeg det rett?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...