Gå til innhold

Kausjonist?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Helt sinnsyke renter på billån. Men skal ikke komme med skjennepreken, for dette er noe man som regel ikke skjønner før man lærer det selv, uansett hvor mange ganger man hører det.

Du må regne med at du må ha egenkapital. Ofte opptil 35% på billån faktisk.
Det vil si at du må spare opp ca 20 000 kr selv, før du i det hele tatt får noe lån på over 60 000 kr.

Hvor mye tjener du i måneden? Høres ut som du tjener for lite til å betale ett billån. Og hjelper nok ikke så mye med kausjonist desverre.

Lenke til kommentar

 

Så alt i alt så skal jeg ha råd til det, har nesten 800 kr igjen som jeg da kan bruke på bensin/diesel hvis ikke de 2500 kr skulle holde.

 

Hva med alle andre bilutgifter enn bensin, da? Som 3000ish for veiavgift, forsikring til minst 5000/år, sannsynligvis nye dekk og noen reparasjoner til 6000 hvis du er heldig, bompenger, olje osv osv osv? Bensin en bitteliten utgift blant alle andre utgifter med å ha bil.

Lenke til kommentar

Du kommer til å bli overrasket over hvordan banken regner på hva du har råd til.
Og syntes nå du hadde litt å betale på der jeg da, iforhold til inntekten din hvertfall. 1500 kr til mat er vel også ganske lite.

Som sagt, jeg tror nok ikke du vil kunne få noe billån. Men det er jo bare å ta ett møte i banken og få svar der :)

Lenke til kommentar

Det de ser på når noen skal være kausjonist, er hvor mye lån han har iforhold til verdier.
Om han f.eks har ett hus som er taksert til 3 millioner, og har 1 million i lån på det huset, så stiller han nokså sterkt som en kausjonist. De trenger altså sikkerhet i bolig, som regel. Er huset hans fullt belånt, vil det ikke gå.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Veiavgift eller årsavgift har jeg lagt av sparepengene til, jeg skal bare bruke bilen fram og tilbake til skole og jobb så bompenger trenger jeg ikke å tenke på. Samboeren min vil alltid bruke sin bil istedet for min(har hatt bil før, men solgte den for å kjøpe ny) når vi skal noe spesielt.

 

Ja ting kan skje med bilen, men man må jo også være konsekvent når man velger bil.

 

Men det jeg egentlig spurte om var om noen hadde peiling på hva som måtte til for å være kausjonist, ikke hvordan jeg tenker om å forvalte pengene mine. Skjønner at dere ser på inntekten min og tenker at jeg ikke har råd, men jeg er utrolig heldig. Jeg bor gratis, spiser omtrent gratis, og det er jo noen av de høyeste utgiftene.

 

Uansett takker jeg alle for innspill :)

 

 

Greit. Si ifra om et par år, da, om hvordan det gikk. Jeg gleder meg.

Lenke til kommentar

Hva er det med at 1/3 av den norske befolkningen skal være så frekke?

hvorfor kan du ikke bare være hyggelig?

Det finnes titalls av andre måter å si det du vil fram til uten å være frekk. Du kunne for eksempel skrevet " Okei men, jeg synes ikke det er en lur ide"?

 

Jeg blir bare så overgitt og jeg håper virkelig at du kan tenke over hva du faktisk skriver, fordi slike kommentarer er utrolig uhyggelige(uansett topic).

 

 

Og ja jeg overdriver nok litt her, men jeg er bare så møkka lei av at folk skal behandle hverandre slik når det finnes andre måter.

 

Jeg skal være voksen nok til å innrømme at det var feil måte å si det på, jeg beklager. Du var ikke noe krass i svaret ditt, og fortjente ikke svaret mitt slik som jeg la det frem. :)

Ja, skal prøve å tenke litt lengre før jeg poster neste gang!

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Man skriver intet om hvor dette er, og hvilke avstander som er aktuelle - så det er mulig at min vinkling er uaktuell.

 

Men altså likevel: det være bil ? Eller kunne f.eks en scooter el.l være like praktisk for formålet (og, som vi vet, i tilfelle en god del billigere) ?

 

Uansett vil jeg i forbindelse med lån anbefale å spare opp noe egenkapital, noe som OP muligens allerede har gjort, siden det står en linje i budsjettet med "sparing"...

 

Hva kausjonist angår, så er de formelle kravene at man er myndig og ikke har blitt umyndiggjort - de praktiske kravene er at man kan bevise økonomisk evne til å overta lånet som sitt eget...

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det kunne selvfølgelig vært et alternativ, må nok tenke litt på hva slags muligheter jeg har :)

Det er jo litt mer praktisk med bil, muligheten er jo at jeg bare må kjøpe meg en billigere bil, kjæresten har hund og da er det litt greit at jeg har mulighet til å ha han med hvis den situasjonen skulle oppstå :)

Takker for svar :)

 

 

Joda, med bil har man muligens også plass til bikkje - men der er to vinkler ang scooter kontra bil: Investeringen - og kostnadene ved reparasjoner...

 

Så hvis man har mulighet for å unngå nødvendigheten av å ta med hunden, så kan man spare seg noen kroner i denne tidsperioden. (Jeg regner nemlig med at man har studielån fra Lånekassen, og i såfall er det en fordel å ikke skaffe seg mer gjeld før man har fått en større inntektskilde enn bare litt deltidsjobbing...)

 

Noe av dette kan evt overstyres av sånne forhold som bopel og avstander, men disse opplysningene kan jeg av naturlige årsaker ikke vurdere... (NB: Man trenger ikke å opplyse om hvor, men "by" eller "land" og ca avstander kan av og til være greit å vite.)

 

Addendum: For ordens skyld: Du må selv finne ut hva du vil gjøre - jeg vil bare sterkt anbefale at du tenker deg om før du pådrar deg gjeld. Jeg har selv nylig blitt kvitt noe sånn dævelskap, så jeg har litt erfaring fra fenomenet...

Endret av akroev
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...