Nysgjerrig3 Skrevet 11. august 2013 Del Skrevet 11. august 2013 Hei, går det an å få kjøpt kun saus som pulver i pose? Hvor i tilfelle? Lenke til kommentar
Imsvale Skrevet 11. august 2013 Del Skrevet 11. august 2013 Smør, mel og melk er alt som skal til. Salt og pepper har man alltids. Litt muskatnøtt om du vil være fancy. Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 12. august 2013 Del Skrevet 12. august 2013 (endret) Det er nå bare hvitsausen, men ja, det er utrolig enkelt når man har fått dreis på hvitsaus uten å svi den. Kjøttsausblandingen fikser man enkelt med kjøtt, gulrot, løk, tomat og krydderier. Av krydder vil jeg anbefale basilikum, timian, paprika, graham masala, spisskummin og grillkrydder/aromat (eller helst ren natriumglutamat hvis du får tak i. Resten av grillkrydderet er salt og det er det nok av i kjøttdeigen). Endret 12. august 2013 av Simen1 Lenke til kommentar
Dragen Skrevet 12. august 2013 Del Skrevet 12. august 2013 Du får kjøpt sausen på glass. Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 12. august 2013 Del Skrevet 12. august 2013 .. med unødvendige holdbarhetsmidler og tilsetningsstoffer, samt unødvendig mye salt, til en unødvendig høy pris. Hjemmelaget hvitsaus koster 1/10 av de på glass og tar ikke mange minuttene å lage. Lenke til kommentar
Dragen Skrevet 12. august 2013 Del Skrevet 12. august 2013 Trådstarter spurte ikke etter oppskrift. Han (eller hun) spurte om man kan kjøpe kun saus. Lenke til kommentar
BadCat Skrevet 12. august 2013 Del Skrevet 12. august 2013 .. med unødvendige holdbarhetsmidler og tilsetningsstoffer, samt unødvendig mye salt, til en unødvendig høy pris. Hjemmelaget hvitsaus koster 1/10 av de på glass og tar ikke mange minuttene å lage. Sa han som anbefaler å tilsette "ren natriumglutamat". Slikt hører ikke hjemme i mat da det forstyrrer receptorene ogt signalstoffbalansen i hjernen. Lenke til kommentar
Dr. Brodsky Skrevet 12. august 2013 Del Skrevet 12. august 2013 (endret) Kjøttsaus til lasagne: Løk Hvitløk Selleristang Gulrot Tomat (gjerne hermetiske, men gå for noen av litt kvalitet) Kvernet kjøtt Olivenolje Friske urter (for eksempel basilikum, timian og oregano) Eventuelt litt rødvinseddik Salt Kajennepepper Pepper Fres løk og hvitløk i olivenolje til det er blankt, tilsett finhakket gulrot og selleri og la det surre litt i pannen før du tilsetter tomater. Kjøttet steker du litt etter litt for seg på høy varme og tilsetter det i gryten. La det koke minst 20 minutter. Smak til med salt, pepper, kajennepepper, olivenolje og eventuelt litt eddik om du mangler syre. Når du tilsetter urtene avhenger av hvilke urter du går for. Basilikum bør for eksempel tilsettes mot slutten. Den hvite sausen lager du som en vanlig hvit saus, men tilsett gjerne litt god ost. Nei, Norvegia er ikke en god ost. Lasagneplatene lager du av egg og hvetemel. Skal du være fin på det bruker du kun eggeplommene og durumhvete, men vanlig hvetemel og egg med hviten blir fremdeles bedre enn kjøpepasta. Rundt 80 gram mel per egg + pluss godt med mel på benken så ikke alt klistrer seg sammen. Alt av sauser selges imidlertid på glass. Har ikke sett det i pulverform. Det blir uansett aldri det samme som hjemmelaget. Endret 12. august 2013 av Phileas Fogg Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 12. august 2013 Del Skrevet 12. august 2013 Sa han som anbefaler å tilsette "ren natriumglutamat". Slikt hører ikke hjemme i mat da det forstyrrer receptorene ogt signalstoffbalansen i hjernen. Hva? Har du noen kilder på det? 1 Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 12. august 2013 Del Skrevet 12. august 2013 Sa han som anbefaler å tilsette "ren natriumglutamat". Slikt hører ikke hjemme i mat da det forstyrrer receptorene ogt signalstoffbalansen i hjernen. MSG er helt vanlig å tilsette i mange asiatiske retter. De har visst om umami i all evighet. 3 Lenke til kommentar
Nysgjerrig3 Skrevet 12. august 2013 Forfatter Del Skrevet 12. august 2013 Trådstarter spurte ikke etter oppskrift. Han (eller hun) spurte om man kan kjøpe kun saus. Takk Lenke til kommentar
Dragen Skrevet 12. august 2013 Del Skrevet 12. august 2013 Jeg har ikke sett kun pose i Norge, men jeg har sett saus på glass sammen med andre pastasaus-glass. Jeg vet også at Rema 1000 fører en pakke med både lasagne og bechamele på glass, til rundt 60,-. Lenke til kommentar
robertaksland Skrevet 12. august 2013 Del Skrevet 12. august 2013 Nå fikk jeg lyst å lage hjemmelaget lasagne helt fra bunnen av. Eventuelt vår egenkomponerte variant hvor lasagneplatene er erstattet med skiver av champignon. Lenke til kommentar
Nysgjerrig3 Skrevet 15. august 2013 Forfatter Del Skrevet 15. august 2013 Finnes det i andre land som f.eks. Sverige? Lenke til kommentar
Imsvale Skrevet 15. august 2013 Del Skrevet 15. august 2013 Noe galt med Toro sin? Lenke til kommentar
Nysgjerrig3 Skrevet 15. august 2013 Forfatter Del Skrevet 15. august 2013 Selger Toro kun saus? Jeg vil ha den billigst mulig. Jeg bruker ikke pastaplatene. Lenke til kommentar
Imsvale Skrevet 15. august 2013 Del Skrevet 15. august 2013 Og saus på glass blir for dyrt? Lenke til kommentar
Dr. Brodsky Skrevet 15. august 2013 Del Skrevet 15. august 2013 Og det er billigere og enklere å kjøre til Sverige enn å kaste et par pastaplater eller å lage sausen selv? 1 Lenke til kommentar
Imsvale Skrevet 15. august 2013 Del Skrevet 15. august 2013 LASAGNE SAUS 750G PULVER Lenke til kommentar
mandelbrev Skrevet 16. august 2013 Del Skrevet 16. august 2013 Ble lasagne til middag i dag gitt. Ser det ble omtrent oppskriften til Phileas Fogg, men jukset nok med platene. Synes også det er like greit med hermetiske tomater i Norge, de ferske er uansett ikke gode. Pleier å kjøpe hermetiske plommetomater. 1 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå