Gå til innhold

Lasagne - bare sausen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er nå bare hvitsausen, men ja, det er utrolig enkelt når man har fått dreis på hvitsaus uten å svi den.

 

Kjøttsausblandingen fikser man enkelt med kjøtt, gulrot, løk, tomat og krydderier. Av krydder vil jeg anbefale basilikum, timian, paprika, graham masala, spisskummin og grillkrydder/aromat (eller helst ren natriumglutamat hvis du får tak i. Resten av grillkrydderet er salt og det er det nok av i kjøttdeigen).

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

.. med unødvendige holdbarhetsmidler og tilsetningsstoffer, samt unødvendig mye salt, til en unødvendig høy pris. Hjemmelaget hvitsaus koster 1/10 av de på glass og tar ikke mange minuttene å lage.

 

Sa han som anbefaler å tilsette "ren natriumglutamat". :wallbash: Slikt hører ikke hjemme i mat da det forstyrrer receptorene ogt signalstoffbalansen i hjernen.

Lenke til kommentar

Kjøttsaus til lasagne:

Løk

Hvitløk

Selleristang

Gulrot

Tomat (gjerne hermetiske, men gå for noen av litt kvalitet)

Kvernet kjøtt

Olivenolje

Friske urter (for eksempel basilikum, timian og oregano)

Eventuelt litt rødvinseddik

Salt

Kajennepepper

Pepper

 

Fres løk og hvitløk i olivenolje til det er blankt, tilsett finhakket gulrot og selleri og la det surre litt i pannen før du tilsetter tomater. Kjøttet steker du litt etter litt for seg på høy varme og tilsetter det i gryten. La det koke minst 20 minutter. Smak til med salt, pepper, kajennepepper, olivenolje og eventuelt litt eddik om du mangler syre. Når du tilsetter urtene avhenger av hvilke urter du går for. Basilikum bør for eksempel tilsettes mot slutten.

 

Den hvite sausen lager du som en vanlig hvit saus, men tilsett gjerne litt god ost. Nei, Norvegia er ikke en god ost.

 

Lasagneplatene lager du av egg og hvetemel. Skal du være fin på det bruker du kun eggeplommene og durumhvete, men vanlig hvetemel og egg med hviten blir fremdeles bedre enn kjøpepasta. Rundt 80 gram mel per egg + pluss godt med mel på benken så ikke alt klistrer seg sammen.

 

Alt av sauser selges imidlertid på glass. Har ikke sett det i pulverform. Det blir uansett aldri det samme som hjemmelaget.

Endret av Phileas Fogg
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...