Niklasp Skrevet 5. august 2013 Del Skrevet 5. august 2013 Kjøttet ble odlet petriskåler og kostet 2,3 millioner kroner å lage.Dette er verdens første kunstige hamburger Lenke til kommentar
Unlimited LTD Skrevet 5. august 2013 Del Skrevet 5. august 2013 petriskåler Beklager... Jeg har jobbet for mye med petriskåler på skolen til å kunne spise en slik burger uten videre... 3 Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Pqy3rC Skrevet 5. august 2013 Del Skrevet 5. august 2013 Hmmm... slikt reiser mange spørsmål. En ny verden for vegetarianere (dette dyrkes jo...) ? Vil "ekte" dyrekjøtt etterhvert bli status eller kun ansett som barbarisk og brutalt ? Vil man kunne patentere ulike former, smaker og konsistenser ? Vil vi oppleve in-vitro indefilet som er billigere enn kottiser ? Kan det bli en hjemme hobby for enkelte, kort reist in-vitro ? Kan en gro seg sin egen pølse uten å gå veien om farse ? Forresten, Er dette en farse ? ... Ja, ja - på tide med en øl! Lenke til kommentar
dabear Skrevet 5. august 2013 Del Skrevet 5. august 2013 Hmmm... slikt reiser mange spørsmål. En ny verden for vegetarianere (dette dyrkes jo...) ? Bruker fortsatt celler fra dyr. Disse cellene må jo hentes fra dyret på en eller annen måte. Tror ikke en vegeterianer som ikke ønsker å skade dyr for å få mat, vil godta dette. Jeg kan sikkert ta feil.. 1 Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Pqy3rC Skrevet 5. august 2013 Del Skrevet 5. august 2013 (endret) Bruker fortsatt celler fra dyr. Disse cellene må jo hentes fra dyret på en eller annen måte. Blant alle kroppens celler er det noen få som har den egenskapen at de kan gi opphav til mange andre celletyper, samtidig som de lager en kopi av seg selv. (fra uib.no) Teoretisk sett trenger en bare hente dem fra ett dyr, en gang. Siden dette aldri har vært koblet til noe med hjerne eller hjerte er vel vekstprosessen nærmere grønnsak enn dyr. Veganere er vel utelatt, men vegetarianere får antagelig en moralsk/politisk nøtt å knekke. Endret 5. august 2013 av Slettet-Pqy3rC Lenke til kommentar
Psykonaut Skrevet 5. august 2013 Del Skrevet 5. august 2013 Egentlig bedre med dyrket muskelvev enn et slaktet dyr. Mer kontrollertbart og mindre risiko for diverse sykdommer. Ble noen tilfeller av Creutzfeld Jackobs syndrom på grunn av infiserte burgere spist ti år før sykdomsutbruddet. Hvor lang tid før vår hjemlige ikke så altfor uvanlige skrapesyke muterer til noe mer menneskekompatibelt og plutselig gjør fårrikålen til en dødelig blanding som spiser opp hjernen din et tiår senere? Kanskje har det allerede skjedd og kjedereaksjonen er så smått i gang inne i hjernen din? Plopp, plopp sier hjernecellene hver gang de sprekker og sprer infeksjonen til nye celler. Sakte til å beggynne med... Lenke til kommentar
Lars Dongeri Oppholdsnes Skrevet 5. august 2013 Del Skrevet 5. august 2013 Høres litt rart ut at man skal få flere millioner ganger mer kjøtt fra denne typen produksjon enn fra en ku. Det er tross alt grenser for hvor mye gress en ku spiser til den blir slakteferdig. Historiebøkene kommer nok til å se tilbake på oss som rimelig primitive, siden vi holder dyr innelåst 24/7/365 før vi slakter de. Lenke til kommentar
mbergersen Skrevet 5. august 2013 Del Skrevet 5. august 2013 Meh, venter på den økologiske utgaven,,, Lenke til kommentar
MisterIT Skrevet 5. august 2013 Del Skrevet 5. august 2013 Hmm spennende og skummelt. Analyserte dem innholdet i "kjøttet" , hvilken stamcelle type brukte dem og hvor lang "delingstid" har den? Håper de kommer med mer info Lenke til kommentar
brukar2341 Skrevet 5. august 2013 Del Skrevet 5. august 2013 Å, trodde McDonalds hadde drevet med dette i mange år Lenke til kommentar
Ar`Kritz Skrevet 5. august 2013 Del Skrevet 5. august 2013 Får si det som Maddox: For every animal you don't eat, I'm going to eat three. Lenke til kommentar
Andrull Skrevet 6. august 2013 Del Skrevet 6. august 2013 (endret) Egentlig bedre med dyrket muskelvev enn et slaktet dyr. Mer kontrollertbart og mindre risiko for diverse sykdommer. Ble noen tilfeller av Creutzfeld Jackobs syndrom på grunn av infiserte burgere spist ti år før sykdomsutbruddet. Hvor lang tid før vår hjemlige ikke så altfor uvanlige skrapesyke muterer til noe mer menneskekompatibelt og plutselig gjør fårrikålen til en dødelig blanding som spiser opp hjernen din et tiår senere? Kanskje har det allerede skjedd og kjedereaksjonen er så smått i gang inne i hjernen din? Plopp, plopp sier hjernecellene hver gang de sprekker og sprer infeksjonen til nye celler. Sakte til å beggynne med... Bare å drepe hjernecellene og alle ulumskheter med dem, ved en dårlig fyllekule i ny og ne. Og med nordmenns helgefyll så er vi praktisk talt usårbare mot slikt, hvor kun celler som allerede har blitt herdet av flere generasjoner med dårlig sprit og dårlige drikkevaner. Så dette er det nok som skapt for å smitte uvitende turister som for første og siste gang skal prøve smalahove. Interessant motstykke til 3D-printing av mat. Hvem vil ende som den ultimate måten å fø menneskeheten. Når plassen på jorden blir fylt opp med folk, og vi bare blir bedre og bedre på å samle inn energi, så er det jo dømt til å komme en prosess som mer effektivt kan skaffe oss næring. Endret 6. august 2013 av Andrull Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg