Gå til innhold

Hjelp angående hundekjøp,- og det å eie en hund


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg har alltid vært kjempeglad i hunder, og har alltid hatt lyst til å kjøpe en liten Pomeranian. Planen er å kjøpe en Pomeranian, men som med mange venner og kjente, kreves det mye for å passe og eie en hund, dog kreves det litt mindre å eie en Pomeranian kontra en stor Schæfer.

 

Jeg vil vite HVA man bør passe på før man eventuelt kjøper en, og hvordan det er å eie en Pomeranian (for de som eier en, da). Jeg vet at Stamtavle er veldig viktig før man kjøper en i alle fall, men hvis noen kan komme med masse informasjon rundt det å eie en hund, og oppdra den, ville jeg vært evig takknemlig! :)

 

Håper på positive svar!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har svært lite erfaring med Pomeranian, Men noen regler man må følge for og ha hund uansett størrelse og rase er det

 

Du må ha veldig god tid den første tiden da du har valp, En valp skal ikke være alene hjemme, den skal bli stuerein og da må man følge med hunden veldig mye for at man skal få slipt hunden ut/bært hunden ut i det den skal gjøre sitt nr 1 eller nr 2 ( :p ).

 

Og du må selvfølgelig beregne en god del penger til Vaksiner,Mat,bur,bånd osv.

 

Du burde/må ha mulighet for at noen i nærheten kan passe hunden din om du evt har en jobb som krever at du må dra på veldig kort varsel eller er borte i en lengere periode.

 

og siden jeg ikke vet noen ting om deg og din helse må du jo være i stand til og gå tur,huske mat,vann,negleklipp og pels stell og "se over bikja" i ny og ne for skrammer og sår evt andre helseplager.

 

Da har jeg fått med det aller mest grunnleggende trur jeg.

 

Du må ha veldig god tid til dresur som det og gå på plass,sitte,ligge og prøve og ungå bjeffing og gneldring på den minste lyd/ting ( Jeg er usikker men jeg trur dette er en utfordring med små hunder generelt siden de ikke har mye og stille opp med fysisk bruker de ofte mye lyd )

 

om det er mye barn og andre hunder i nærheten eller i familien må du sørge for at hunden får en god del tid sammen med små barn og andre hunder så den ikke blir sær/skeptisk/aggresiv eller redd når hunden din møter noen av disse i andre sammenheng.

 

Noen mindre ting som man kanskje burde tenke på er ting som om noen i familien har sterk alergi,varierte turmuligheter,bil som passer til og frakte hund helst i bur ( Burde ikke være et stort problem med Pomeranian :p ),åssen regler og forhold du evt må følge om du bor i blokk,firemannsbolig osv.

 

Det med varierte turmuligheter er ingen must men det er veldig fint om man ikke går samme runden hele tiden og evt har mulighet til og ta en liten tur i skogen og gå på varierte steder,

Endret av Eriksendrul
Lenke til kommentar

Han over her nevnte det meste. Jeg ville bare si husk ferier! De må planlegges nøye, er ikke mulighet for en impuls svipptur til syden sånn helt uten videre. Hvor skal du dra? Kan du ta hunden med? bil? fly? tog? buss? Kan hunden være på pensjonat? Skal du til Sverige må det endel planlegging til der, skal du med fly, buss eller tog må ting bestilles i god tid. Skal du dra med bil må det taes endel hensyn der også til hunden, spesielt om sommeren. Skal du til utlandet ei uker eller to og ikke har pass til hunden koster det som oftest rundt 200kr døgnet på pensjonat.

 

Sosialiseringen er ekstremt viktig, den var jeg sløv med og har fått en nervøs hund som bjeffer på alt. Dette har jeg brukt 7mnd på å få bort, og er ennå ikke helt borte men mye bedre.

 

Forsikring er lurt å skaffe, gjerne også ha en konto med nød-penger på i tilfelle noe skulle skje. (Vetrinær er IKKE billig!) :)

 

Forvent søvnløse netter i starten. Jeg var konstant sur i starten, det var et resultat av uker med søvnløse netter samt tiss å bæsj overalt. Valpen var ikke kosete å skulle bare spise på fingrene mine. Første natten tissa å bæsja hun på madrassen min før jeg i det hele tatt rakk å reagere. Etterhvert ble hun plassert i gangen 1 meter fra senga vår, da var det en halvtime med hyling å skriking hver kveld og gangen var full av avføring morgenen etter.

 

Nei, første tiden var helt jævlig men har fått ei rolig fin bikkje nå (11mnd) :)

 

Min svigermor kom med en god beskrivelse om hvordan det her å ha valp: "Det er som å ha et barn med spesielle behov"

 

Dette er vel og merke mine egne erfaringer, andre kan ha opplevd det helt annerledes. :)

Lenke til kommentar

Nei, første tiden var helt jævlig men har fått ei rolig fin bikkje nå (11mnd) :)

Muahaha ... du aner ikke hva du har i vente. 16-18 måneders alderen .. kjønnsmodning, you got it! :dribble:

 

Neida, ingen regel uten unntak, for all del. Men, ville bare gi deg en heads up, den perioden du har nå er bare en pause, litt stille før den virkelige stormen.

 

Den går til TS også - valptida og unghundtida KAN være veldig slitsom for mange, og veldig mange omplasserer hunder i den alderen (1-2 år). Allikevel, de fleste (faktisk!) klarer seg veldig, veldig bra og ender opp med fine hunder de trives godt sammen med. Man skal ikke ta sorgene på forskudd, men det kan være greit å være godt forberedt ;)

Lenke til kommentar

16-18 mnd hørtes da litt sent ut til kjønnsmodning? Er det ikke normalt fra 6-12-13-20mnd? Det er jo noe som ikke er noe fasit på. Vår hadde nylig løpetid. Hun ble bare rolig å kjedelig av det..

 

Når vi fikk valpen gikk det vel ei uke før jeg bare satt på rommet å skreik et par kvelder. Var jo virkelig ikke slik det skulle være å ha valp.. akk ja, sånn feil kan man ta :roll:

 

Uansett! Etter at en blir kjent med bikkja, vet behov og hvordan en skal gjøre ting blir jo alt sååå mye lettere. Men ja som sagt, mi var helt jævlig fram til 4-5 mnders alder.

Endret av Nurk
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...