Gouldfan Skrevet 6. august 2013 Del Skrevet 6. august 2013 (endret) Prior/nortura fryser ned sykt kjøtt(Campylobacter) i flere år, før det selges på markedet. Da har bakteriene dødd. Vet ikke om det selges i butikken eller som dyrefor. Håper på det siste. Edit, nei selges som mat. Endret 6. august 2013 av Gouldfan Lenke til kommentar
Vice Skrevet 7. august 2013 Del Skrevet 7. august 2013 Prior/nortura fryser ned sykt kjøtt(Campylobacter) i flere år, før det selges på markedet. Da har bakteriene dødd. Vet ikke om det selges i butikken eller som dyrefor. Håper på det siste. Edit, nei selges som mat. Kilde? Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 7. august 2013 Del Skrevet 7. august 2013 (endret) Kilde? Jobbet på Nortura/Prior i flere år som ung, og litt som vikar for noen år siden. Kjerringene skrek -SYK KYLLING, og så kjørte de alt inn på dypfrys. Der blir kjøttet til bakteriene dør, det tar flere år. Jeg er usikker/husker ikke hva kjøttet brukes til, men vet at de ikke fryser ned for å kaste. Det gjør de for å selge. Hadde de kastet kjøttet så hadde jeg sett det. Det er utrolig mye syk kylling i løpet av et år, mange ganger så tar det også lang tid fra testen av kylling kommer fram. I prinsippet så kjørte vi syk kylling ut mange ganger i produksjon, da vi på slutten av dagen fikk vite at kyllingen var smittet. DA begynte de å kjøre på frys, men resten av kyllingen går rett ut i produksjon. Det er jo umulig å vite hvor mange av kyllingen som ER syk, så de kjører ut syk kylling til frys når de er klar over det. Så det er viktig å steke kylling godt, men så er det heller ingen som liker medium stekt kylling heller da. I Norge så er kontrollen forøvrig mye bedre enn i andre land. Kampylobakter er ganske vanlig, det er ikke farlig for mennesker, men kan føre til oppkast og diare. Bakterien finnes over alt i naturen. Det er mange sykdommer som er mye værre, feks Salmonella er de veldig forsiktig med. Men det er det svært sjelden de kommer over. Men Kampylobakter i kylling, skjer nesten hver uke og flere dager i uken. Endret 7. august 2013 av Gouldfan Lenke til kommentar
mandelbrev Skrevet 7. august 2013 Del Skrevet 7. august 2013 Må være enklere (og billigere) å bare bruke kjøttet i ferdigstekte produkter. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå