Ydidia Skrevet 27. juli 2013 Del Skrevet 27. juli 2013 Hei, jeg snakka med en jeg kjenner fra elixia hvor jeg trener, og han har studert ærnæring og trening og er personlig trener osv osv, og det han har fortalt meg høres fornuftig ut men skal ikke si alt for det var masse. Han snakka blant annet om at han ligger nå på 2000 i overskudd av kalorier nå som han bulker(Og han har ligget på det lenge som han sier), og jeg tenkte da automatisk: What, så mye? Men du har jo ikke lagt på deg noe særlig mye med fett? Så jeg måtte jo spørre han om hvorfor han ikke har lagt på seg så mye med fett da.. Han svarte da og sa at det meste av de 2000 kaloriene han er i overskudd kommer fra fett(Altså den sunne sorten). Da sa jeg ok, men er det ikke slik at til syvende og sist så er en kalori en kalori?. Joda, jeg vet at hvor kaloriene kommer fra har litt å si om avgjørelsen om man går opp i fett/muskler/ned i vekt. Men 2000 kalorier var mye! Så han svarte nei og forklarte masse mer som jeg ikke gidder å skrive ned her for det var veldig mye. Men uansett: Om man er på 2000 kalorier i overskudd, og sett at alt det kommer bare fra fett(det sunne) og proteiner, Vil man da gå opp mindre i fett enn hvis man er på 2000 kalorier, hvor da alt bare kommer fra karbohydrater ?? Lenke til kommentar
Akse Skrevet 27. juli 2013 Del Skrevet 27. juli 2013 Spiller ingen rolle hvor de 2000 kaloriene kommer fra. Ligger man i et så stort overskudd over tid, blir man feit. Og det er heller ikke sånn at jo større overskudd, jo mer muskler. Man kommer til et punkt der mer kalorier bare gjør at man legger på seg mer fett. Fornuftig overskudd er 200-500kcal. 1 Lenke til kommentar
Ydidia Skrevet 28. juli 2013 Forfatter Del Skrevet 28. juli 2013 Spiller ingen rolle hvor de 2000 kaloriene kommer fra. Ligger man i et så stort overskudd over tid, blir man feit. Og det er heller ikke sånn at jo større overskudd, jo mer muskler. Man kommer til et punkt der mer kalorier bare gjør at man legger på seg mer fett. Fornuftig overskudd er 200-500kcal. Jojo, er jo sant med det du sier om at mer kalorier ikke fører til mer muskler, er nok ikke det han tenker da.. han er bare en som liker å spise Men uansett, takk akse.. Haha jeg ser deg på så mange innlegger Biler, trening, kosthold.. du liker mye ? Lenke til kommentar
Henrikenn Skrevet 28. juli 2013 Del Skrevet 28. juli 2013 (endret) Baklager, leste innlegget ditt feil Akse Endret 28. juli 2013 av Henrikenn Lenke til kommentar
Dukien Skrevet 28. juli 2013 Del Skrevet 28. juli 2013 (endret) "Å studere ernæring" er å legge for mye i ordet i et såpass komplisert fag. For meg høres det ut som nok en person som har hatt et kostholdkurs, i mine øyne like gjerne kunne vært utgitt som et Mikke Mus diplom. No offence til personer som tar kostholdkursene, men erfaringsmessige er at disse er gjerne personer som har et forhøyet interesse av trening og overvurderer sitt kompetanse noe gigantisk i forhold til oss som har studert/studerer biokjemien & fysiologi rundt dette. Ellers er det slik Aksne sier. Her gjetter jeg også at han lyver ved å ha et overskudd med hele 2000 kalorier, da vil han om et par måned se ut som Nasse Nøff. Endret 28. juli 2013 av Dukien Lenke til kommentar
Henrikenn Skrevet 28. juli 2013 Del Skrevet 28. juli 2013 Hei, jeg snakka med en jeg kjenner fra elixia hvor jeg trener, og han har studert ærnæring og trening og er personlig trener osv osv, og det han har fortalt meg høres fornuftig ut men skal ikke si alt for det var masse. Han snakka blant annet om at han ligger nå på 2000 i overskudd av kalorier nå som han bulker(Og han har ligget på det lenge som han sier), og jeg tenkte da automatisk: What, så mye? Men du har jo ikke lagt på deg noe særlig mye med fett? Så jeg måtte jo spørre han om hvorfor han ikke har lagt på seg så mye med fett da.. Han svarte da og sa at det meste av de 2000 kaloriene han er i overskudd kommer fra fett(Altså den sunne sorten). Da sa jeg ok, men er det ikke slik at til syvende og sist så er en kalori en kalori?. Joda, jeg vet at hvor kaloriene kommer fra har litt å si om avgjørelsen om man går opp i fett/muskler/ned i vekt. Men 2000 kalorier var mye! Så han svarte nei og forklarte masse mer som jeg ikke gidder å skrive ned her for det var veldig mye. Men uansett: Om man er på 2000 kalorier i overskudd, og sett at alt det kommer bare fra fett(det sunne) og proteiner, Vil man da gå opp mindre i fett enn hvis man er på 2000 kalorier, hvor da alt bare kommer fra karbohydrater ?? Sukker(karbohydrater) gjør at insulinet ditt stiger. Insulin lagrer fett. Lagret fett gjør deg feit. Spis sunn og ren mat. Ikke spis ferdiglaget drittmat som du ikke aner hva inneholder. Lenke til kommentar
Dukien Skrevet 28. juli 2013 Del Skrevet 28. juli 2013 (endret) Spar meg, proteiner fra for eksempel svin gjør at insulinet stiger høyere per kalori enn raffinert hvete så det argumentet holder ikke mål. Enkelte aminosyrer er mer insulinogene enn karbohydrater. Dessuten så har fett de SAMME insulinlignende-egenskapene ved et overskudd, hvor leveren stimulerer dette ved hjelp av enzymet ASP og oppregulerer lipoproteinlipase-aktiviteten. At insulin lagrer fett er selvsagt OG en NØDVENDIGHET da kroppens langsiktige bufferlager som er fett ikke trengs for å gi energi til ATP-krevende celler. Når vi spiser så vil jo TGS og FFS i blodbanen "fanges" tilbake i fettvev. Vi har jo karbohydrater tilført via kosten som vi kan bruke som energi, da er det selvsagt logisk at fettsyrene som er i blodbanen fraktes tilbake og brukes som substrat, i påvente til neste måltid. Jo lengre det går mellom måltid jo høyere andel fettsyrer blir brukt som substrat til nydannelse av ATP. Men enkelte personer forveksler dette med at insulin gjør deg feit. Insulin direkte hvor du påstår at det gjør deg feit, sett i lys ovenfor blir bare helt latterlig og uvitenskapelig. Morsomt å se på alle studiene hvor personene inntar ca. 400gram herlig raffinert pasta (297gram karbohydrat) direkte etter en moderat sykkeløkt (i dette tilfellet 57% VO2 max 30 min) uten at de nova lipogeneses ble observert. At insulin fører til fedmeproblemer har blitt falsifisert, enough is enough. Karbohydrat-restriksjon har fordeler i enkelte situasjoner og for enkelte befolkninger. Blant annet er det påvist at personer fra midtasia har mindre enzym-aktivtet/oppregulering av det karbohydrat-spaltende enzymet amylase og denne grupper ser ut til å tåle dette i mindre grad. Men dette emnet omhandler uansett ikke karbohydrater. Dog er oppfordringen til halv-fabrikat reel. Endret 28. juli 2013 av Dukien 1 Lenke til kommentar
Ydidia Skrevet 28. juli 2013 Forfatter Del Skrevet 28. juli 2013 Sukker(karbohydrater) gjør at insulinet ditt stiger. Insulin lagrer fett. Lagret fett gjør deg feit. Spis sunn og ren mat. Ikke spis ferdiglaget drittmat som du ikke aner hva inneholder. Neida, jeg teller kalorier og lager mat selv liksom.. men etter å ha hørt det pratet hans om at han spiser masse fett fikk meg bare til å tenke, for jeg er f.eks en veldig nøtte elsker, og nøtter har jo sun fett ikkesant... sååå, du skjønner hva jeg mener. Lenke til kommentar
Ydidia Skrevet 28. juli 2013 Forfatter Del Skrevet 28. juli 2013 Spar meg, proteiner fra for eksempel svin gjør at insulinet stiger høyere per kalori enn raffinert hvete så det argumentet holder ikke mål. Enkelte aminosyrer er mer insulinogene enn karbohydrater. Dessuten så har fett de SAMME insulinlignende-egenskapene ved et overskudd, hvor leveren stimulerer dette ved hjelp av enzymet ASP og oppregulerer lipoproteinlipase-aktiviteten. At insulin lagrer fett er selvsagt OG en NØDVENDIGHET da kroppens langsiktige bufferlager som er fett ikke trengs for å gi energi til ATP-krevende celler. Når vi spiser så vil jo TGS og FFS i blodbanen "fanges" tilbake i fettvev. Vi har jo karbohydrater tilført via kosten som vi kan bruke som energi, da er det selvsagt logisk at fettsyrene som er i blodbanen fraktes tilbake og brukes som substrat, i påvente til neste måltid. Jo lengre det går mellom måltid jo høyere andel fettsyrer blir brukt som substrat til nydannelse av ATP. Men enkelte personer forveksler dette med at insulin gjør deg feit. Insulin direkte hvor du påstår at det gjør deg feit, sett i lys ovenfor blir bare helt latterlig og uvitenskapelig. Morsomt å se på alle studiene hvor personene inntar ca. 400gram herlig raffinert pasta (297gram karbohydrat) direkte etter en moderat sykkeløkt (i dette tilfellet 57% VO2 max 30 min) uten at de nova lipogeneses ble observert. At insulin fører til fedmeproblemer har blitt falsifisert, enough is enough. Karbohydrat-restriksjon har fordeler i enkelte situasjoner og for enkelte befolkninger. Blant annet er det påvist at personer fra midtasia har mindre enzym-aktivtet/oppregulering av det karbohydrat-spaltende enzymet amylase og denne grupper ser ut til å tåle dette i mindre grad. Men dette emnet omhandler uansett ikke karbohydrater. Dog er oppfordringen til halv-fabrikat reel. Damn, tipper du har studert mye ?? hehe. Men burde jeg bare gjøre som jeg alltid har gjort da ? Telle kalorier uansett om jeg skal opp eller ned i vekt? og bare gi blanke i hva han jeg kjenner har prata om ? Lenke til kommentar
Dukien Skrevet 28. juli 2013 Del Skrevet 28. juli 2013 Å telle kalorier kan være greit for personer som har et "sunt forhold" til mat og trening, men ha i minne at du vil alltid bomme på både vektoppgang/vektnedgang i og med at formelen kalori inn --> kalori ut --> endring i kroppssammensetning ikke er reel. Dette har jeg skrevet en større post her under "det store treningsemnet" tidligere. Til slutt er ikke en matvare homogent, indeksen i en matvare baserer seg på det gjennomsnittet. Det finnes antropometriske formler som er myntet for å gi en viss indikasjon, og det er akkurat det det er - en indikasjon. Så ta utgangspunkt i disse og som alle andre enten eksperimentere for hvor ca. du vil ligge på, eller få det skreddersydd av en person med relevant utdannelse. Sistnevnte er kanskje ikke llike aktuelt for deg grunnet det vil koste hard valuta. Lenke til kommentar
Ydidia Skrevet 28. juli 2013 Forfatter Del Skrevet 28. juli 2013 Å telle kalorier kan være greit for personer som har et "sunt forhold" til mat og trening, men ha i minne at du vil alltid bomme på både vektoppgang/vektnedgang i og med at formelen kalori inn --> kalori ut --> endring i kroppssammensetning ikke er reel. Dette har jeg skrevet en større post her under "det store treningsemnet" tidligere. Til slutt er ikke en matvare homogent, indeksen i en matvare baserer seg på det gjennomsnittet. Det finnes antropometriske formler som er myntet for å gi en viss indikasjon, og det er akkurat det det er - en indikasjon. Så ta utgangspunkt i disse og som alle andre enten eksperimentere for hvor ca. du vil ligge på, eller få det skreddersydd av en person med relevant utdannelse. Sistnevnte er kanskje ikke llike aktuelt for deg grunnet det vil koste hard valuta. Thanks! Lenke til kommentar
McDuck_ Skrevet 1. august 2013 Del Skrevet 1. august 2013 Det å telle kalorier i lengden er ikke så viktig så lenge du spiser strukturert, med noenlunde likt kaloriinntak hver dag. Men kaloritelling i begynnelsen kan være effektivt for å lære mer om hvor mye du faktisk spiser. Det er først når du har et utgangspunkt (maintenence) du kan begynne å forandre på ting. Enten du vil legge til 500 kalorier eller trekke fra 500 kalorier, så har det lite å si hva ditt faktiske maintenence kaloriinntak er. 2000 kalorier i overskudd er selvsagt bløff. Det kan hende han mente 2000 kalorier over hvileinntaket (antall kalorier uten aktivitet). Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå