Gå til innhold

Gaming headset for kresen bruker (les: har merkelige krav ;))


Anbefalte innlegg

Hei, jeg trenger et nytt gaming headset...!

 

Budsjettmessig er det ikke så viktig hva det koster, men jeg må si at smertegrensen ligger et sted mellom 500 og 750. Det betyr ikke at jeg ikke vil vurdere dyrere headset, men da skal det treffe på ALLE punkter! :)

 

Når det kommer til størrelse, er det ikke så farlig. Komfort og vekt er viktig.

 

Åpne? Lukkede? Støyreduksjon? Aner egentlig ikke hva forskjellene er. :confused:

 

Det skal hovedsaklig brukes til gaming og da når jeg er på skype/mumble/teamspeak eller lignende. Hvis jeg spiller alene eller holder på med andre ting, bruker jeg vanlige stereohøyttalere tilkoblet PCen.

 

 

Så kommer "kravene"...

Jeg vil ikke ha USB-tilkobling. Det må altså være 3.5mm tilkobling for både lyd og mikrofon.

 

Hater å bli svett på ørene av å spille, så om det er mulig å unngå i det lengste, er det en stor fordel! Derfor har jeg en formening om at putene må være kledd i stoff, og ikke skinn?

 

Mikrofonen må helst være av typen bøyle, da jeg har dårlig erfaring med typen "retractable" mikrofon som på for eksempel SteelSeries.

 

Jeg liker ren ufarget lyd og en bra mikrofon, og vil gjerne ha volum og mikrofonkontroll på kabelen.

 

De må gjerne også være litt minimalistiske når det kommer til design. Jeg er ikke så veldig glad i store klumpete headset med masse bling. :p

 

 

Jeg har tidligere erfaring med forskjellige headset, og da noen mer enn andre.

 

SteelSeries Siberia - litt erfaring. Synes jeg ble varm på ørene, men likte lyden i de, selv om det kanskje er litt mye bass i de.

 

SteelSeries 5Hv2 - en del erfaring. Kjøpte de for at det var stoffputer på de, men lyden var for meg helt forferdelig. Veldig lite lyd i bassområdet og veldig mye diskant. Det er også herfra jeg ikke har noen god opplevelse med "SteelSeries"-mikrofonen.

 

Corsair Vengeance 1300 - Litt samme lydbilde som SteelSeries 5Hv2, men ellers gode og ha på og med bøylemic. Litt tunge.

 

Sennheiser PC310 Game - Jeg tror jeg liker lyden i Sennheiser. Ellers mangler disse volulmjustering på kabelen, de sitter utrolig dårlig på hodet og kabelen er tynn og skral, etter min mening.

 

Creative Fatal1ty Pro Gaming Headset - disse betalte jeg rundt 200,- for og kjøpte de som en nødløsning. Her er det mye billig plast og de føles ikke bra ut i det hele tatt. Lyden er råtten med mye bass og lite av det andre, så nyanser i lydbildet er totalt fraværende. De sitter godt på hodet, men har ikke fått testet mikrofonen enda.

 

 

På jobb har jeg et Sennheiser HD 25-1 II studioheadset som jeg bruker på PCen. jeg digger lyden i dette, og komfortmessig er det veldig bra å ha på i lengre tid, selv om jeg blir litt klam på ørene etter noen timer.

Er dette et lukket headset? Det demper iallfall en del lyd rundt meg og lyden spres ikke ut fra headsetet.

 

 

Etter å ha sett på mine egne krav og ønsker ser det ut til at kanskje Sennheiser PC320 er et bra alternativ. Her er det dog ikke volumjustering på kabelen, men på selve headsetet, og mikrofonen slås av ved å justere bommen til vertikalen.

 

 

...så, er det noen som har lyst å komme med sine meninger? :D

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takk for god tilbakemelding, Clayman. :)

 

Jeg må sjekke om det finnes noe lignende i den prisklassen, men de derre PC360 ser ut til å treffe blink på alle punkter, ja. Kanskje jeg bare må hoppe i det. :D

 

Hvordan er kabelen på de? Tynn og ekkel eller har den litt kvalitetsfølelse over seg?

Lenke til kommentar

Åpne? Lukkede? Støyreduksjon? Aner egentlig ikke hva forskjellene er

Forskjellen på åpne og lukkede hodetelefoner er rett og slett om klokkene er tett eller ikke. I nesten alle tilfeller kan en se dette rimelig lett. Åpne hodetelefoner har gjerne en form for gitter/nett på klokkene, mens lukkede...vel de er lukket.

 

Beyerdynamic DT770 - lukket

Beyerdynamic DT990 - åpne

 

Når det kommer til støyreduksjon så skiller vi mellom aktiv og passiv støyreduksjon. Passiv støyreduksjon kommer rett og slett bare av isolasjonen lukkede hodetelefoner gir. Aktiv støyreduksjon fungerer ved at en mikrofon registrerer støyen og sender den ut igjen i motfase. Åpne hodetelefoner har ingen reell støyreduksjon, og du vil derfor høre omgivelsene, og omgivelsene vil høre deg.

 

På jobb har jeg et Sennheiser HD 25-1 II studioheadset som jeg bruker på PCen. jeg digger lyden i dette, og komfortmessig er det veldig bra å ha på i lengre tid, selv om jeg blir litt klam på ørene etter noen timer.

 

Er dette et lukket headset? Det demper iallfall en del lyd rundt meg og lyden spres ikke ut fra headsetet.

Dette er en lukket hodetelefon, ja.

Endret av Phileas Fogg
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...