Gå til innhold

Chess var likevel ikke billigst på sms ?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Er vel ingen som trodde at det abonnementet var noe særlig mer enn et PR-stunt fra Chess sin side?

 

Dessuten, er det jo ingen som kjøper det abonnementet hvis de ikke sender uhyggelig med meldinger.

 

Men uansett - jo Chess tilbyr landets biligste SMS'er. Du må bare sende veldig mange for at det skal lønne seg. Men så har jo chess andre billige abonnementer for de som gjør andre ting enn å sende sms også...

Lenke til kommentar
Blir jo bare tull å regne med et SMS-forbruk på 200.- Kr når ChessQueen og You-saken er tiltenkt storbrukere innen  SMS...

 

200 kr blir vel en del sms, når de koster 28 øre ??

 

Og hvordan skal man definere storbrukere av sms ? 1 om dagen , 5 , 10 ? Mer ?

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Er man som meg, en skikkelig storbruker av SMS, blir det fort 1000 meldinger i måneden. Har tatt meg bryet med å regne ut hvilket abonnement som blir billigst for oss storbrukere. Ringepriser er ikke inkludert.

 

Telenor djuice:

Månedspris: 79

100 første SMS: 0

900 SMS x 0,79 = 711

Totalt: 790

 

Chess King:

Månedspris: 80

1000 SMS x 0,48 = 480

Totalt: 560

 

Chess Queen:

Månedspris: 129

1000 SMS x 0,28 = 280

Totalt: 409

 

You Best:

Månedspris: 129

1000 SMS x 0,29 = 290

Totalt: 419

 

Vi ser her at Chess Queen så vidt slår You, men her er det viktig å være klar over at for å bytte til Chess, må man betale kr 299,- i innmeldingsavgift. Å bytte til You Best er gratis! Derfor vil jeg si at You her har det beste tilbudet totalt sett. Presiserer igjen at jeg ikke har tatt hensyn til ringepriser.

 

Personlig har jeg 8 måneder igjen av bindingstid til NetCom, så jeg får ikke benyttet meg av disse tilbudene. Men bare for å illustrere, har jeg sammenlignet You Best med mitt abonnement, NetCom Talk.

 

NetCom Talk:

Månedspris: 109

1000 SMS x 0,69 = 690

Totalt: 799

 

Jeg sparer kr 799 minus kr 419 = kr 380 pr måned om jeg bytter til You. Dersom jeg ikke bytter nå, men venter til bindingstiden er ute, "taper" jeg altså kr 380 x 8 måneder, som blir kr 3040,-. Må jeg betale en avgift til NetCom på kr 500,- fordi jeg bryter bindingstiden, vil det likevel helt klart lønne seg å bytte til You.

 

Selvsagt er dette regnestykket litt sært. Det er for eksempel ikke alltid at jeg sender så mye som 1000 SMS i måneden. Ringepriser er også en faktor, selv om jeg sjelden ringer for over kr 200,- i måneden. En annen ting er at NetCom tilbyr forsikring, noe som er viktig for meg. You gjør så vidt jeg vet ikke det.

 

Poenget her har vært å vise hvor enormt mye vi stor-SMSere faktisk kan tjene på å bytte til ett av disse billig-SMS abonnementene. Som konsumenter er det viktig at vi er klar over den forbrukermakten vi har, slik at Telenor og NetCom, som har presset SMS-kroner fra oss i årevis, innser at de ikke kan opprettholde blodprisene sine. At vi lett kan hoppe fra en operatør til en annen ettersom prisene forandrer seg, ser jeg på som svært viktig for vår frihet som forbrukere. Med nummerportering forsvant en av de største hindringene mot dette. Nå som You i tillegg har fjernet innmeldingsavgiften (riktignok kun på You Best foreløpig), ser det ut til at den siste barrieren mot full konsumentfrihet på telemarkedet er i ferd med å forsvinne.

Lenke til kommentar

Viss du berre bruker sms kva med å endre til YoungTalk.

frå 15 oktober er det ikkje noko gebyr for å endre frå Talk til YoungTalk.

Så sjå kva det vil koste med Youngtalk.

( Ps Y.T kan også ha forsikring)

 

Å bryte avtalen med netcom trur eg at blir meir enn 500, når endring mellom dei forskjellige nivå er 399,- Trur Netcom og Telenor tar 1000-1500 for bryting av ei bindingstid.

 

 

mvh

JanEirik

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...