screenman Skrevet 24. juli 2013 Del Skrevet 24. juli 2013 (endret) Kjøpte noe ris med kylling i fra varmdisken på Coop Mega igår. Men spiste ikke noe av det igår. Jeg har oppbevart den i et lite skap, og samtidig har det vært ca. 25 grader her idag. Da jeg kjøpte den ble den også oppvarmet en 2.gang siden den ble kjøpt så sent på kvelden. Er denne fortsatt trygg å spise? Endret 24. juli 2013 av screenman Lenke til kommentar
Korporal Kranium Skrevet 24. juli 2013 Del Skrevet 24. juli 2013 Hvis du har hatt den i romtemperatur hadde jeg bare pælma den. Sikkert ikke ille å spise hvis den er godt innpakket, men hvorfor ta sjangsen når det gjelder slikt 1 Lenke til kommentar
screenman Skrevet 24. juli 2013 Forfatter Del Skrevet 24. juli 2013 Hvis du har hatt den i romtemperatur hadde jeg bare pælma den. Sikkert ikke ille å spise hvis den er godt innpakket, men hvorfor ta sjangsen når det gjelder slikt Da bare kaster jeg den Den er nok ikke særlig godt innpakket.. Lenke til kommentar
Korporal Kranium Skrevet 24. juli 2013 Del Skrevet 24. juli 2013 jess, noen kroner tapt kanskje, men du redder muligens deg selv fra timer på porcelénskåla også 3 Lenke til kommentar
Horrorbyte Skrevet 24. juli 2013 Del Skrevet 24. juli 2013 Oppvarmet to ganger allerede, og oppbevart nærmere ett døgn i 25 grader i dårlig innpakning? Jeg ville definitivt ikke spist det, nei. 1 Lenke til kommentar
Henholland1 Skrevet 24. juli 2013 Del Skrevet 24. juli 2013 Mange pingler her inne. Selvsagt ingen problem å spise det. Litt driting ligger i vår natur, å prøve å unngå det blir bare for dumt! Lenke til kommentar
aagmed Skrevet 24. juli 2013 Del Skrevet 24. juli 2013 Kylling som har ligget en dag i 25 grader? Really? Reeeeeally?! Lenke til kommentar
Vice Skrevet 24. juli 2013 Del Skrevet 24. juli 2013 (endret) Styr unna mat(kjøtt) som har ligget i 25 grader i nærmere ett døgn. Høres ut som en fin liten bakteriebombe! Endret 24. juli 2013 av Vice Lenke til kommentar
Andrull Skrevet 24. juli 2013 Del Skrevet 24. juli 2013 Personlig så lukter eller smaker jeg lett om kylling har blitt dårlig eller lugget for lenge. Dette fordi denne lukten/smaken er rimelig særegen, og ikke akkurat noe jeg tror folk ser på som særlig bra. Passerer det en rask smaksjekk og luktesjekk så går det greit. Spist en god del mat i grenselandet av hva som er bra, og man lærer seg raskt hvor grensa går. Dog er kylling spesielt enkelt. Men av å stole utelukkende på syn/smak/lukt har funket knall for meg i hvert fall. Dog kan andre sitt immunforsvar være forskjellig. Tror ikke det ville vært ille å spist (men som sagt så kan det variere veldig, og dermed må man nesten frem med våre innebygde sensorer for å avgjøre), men det er jo ganske på grensen, og er man veldig usikker så er det bare å kaste. Tror ikke du gikk glipp av et herremåltid heller. Lenke til kommentar
Vice Skrevet 24. juli 2013 Del Skrevet 24. juli 2013 Folk er generelt veldig ekstreme når det gjelder å kaste mat før den har blitt dårlig, dvs. de går konsekvent etter datostempling. Likefullt er det greit å ha noen retningslinjer når det gjelder mat og temperatur. Mat som har vært nedkjølt i hele perioden er som regel helt fin lenge etter at datoen har gått ut. Men når den havner på 25grader degraderer den ekstremt fort. Egentlig greit å ha som tommefingerregel at dersom mat som vanligvis skal ligge i kjøleskapet har ligget natten over i 25pluss, så kan man kassere den. Det er som regel ikke store mengder det er snakk om så det økonomiske aspektet er som regel neglisjerbart. Når det er sagt så kan man fint ta smaks og luktesans i bruk. Og man kan fint skjære av muggen/dårlig mat for å komme til en spisbar kjerne. Men det er på ingen måte noen garanti for å unngå matforgiftning. De fleste som ender opp med tung diaré har ingen anelse om at de spiste dårlig mat. Lenke til kommentar
mandelbrev Skrevet 25. juli 2013 Del Skrevet 25. juli 2013 Spiser man ris og pasta som har ligget lagret i romtemperatur i over ett døgn risikerer man ikke bare en ekstra tur på toalettet, men i verste fall leversvikt og død. Hva kyllingen kan tilføre i tillegg kan man jo bare spekulere i. http://www.forskning.no/artikler/2012/januar/309031 3 Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 25. juli 2013 Del Skrevet 25. juli 2013 Ja men å dø ligger jo i vår natur, så du er en pingle hvis du prøver å unngå det Lenke til kommentar
Henholland1 Skrevet 25. juli 2013 Del Skrevet 25. juli 2013 Spiser man ris og pasta som har ligget lagret i romtemperatur i over ett døgn risikerer man ikke bare en ekstra tur på toalettet, men i verste fall leversvikt og død. Hva kyllingen kan tilføre i tillegg kan man jo bare spekulere i. http://www.forskning...2/januar/309031 Da er det merkelig at jeg fortsatt lever. Har spist gammel ris som har ligget i romtemperatur ukesvis før, steinhard og jævlig, men det bryr jeg meg fint lite om. I eat for function, not satisfaction. Lenke til kommentar
Dr. Brodsky Skrevet 25. juli 2013 Del Skrevet 25. juli 2013 (endret) Det går stort sett greit å spise mat, selv etter den har blitt dårlig, men det betyr jo ikke at det er lurt...eller smaker godt. Det går også stort sett greit å kjøre bil med litt promille... Endret 25. juli 2013 av Phileas Fogg Lenke til kommentar
mandelbrev Skrevet 25. juli 2013 Del Skrevet 25. juli 2013 Da er det merkelig at jeg fortsatt lever. Har spist gammel ris som har ligget i romtemperatur ukesvis før, steinhard og jævlig, men det bryr jeg meg fint lite om. I eat for function, not satisfaction. Så får det da heller bli opp til leserne om de vil stole på sider som forskning.no eller en tilfeldig forumbruker som mener det er pinglete å leve. 3 Lenke til kommentar
Andrull Skrevet 25. juli 2013 Del Skrevet 25. juli 2013 (endret) Nå er vel ris ikke akkurat noe som blir dårlig i særlig grad heller da. Kylling / saus derimot... Endret 25. juli 2013 av Andrull Lenke til kommentar
Dr. Brodsky Skrevet 25. juli 2013 Del Skrevet 25. juli 2013 (endret) Nå er vel ris ikke akkurat noe som blir dårlig i særlig grad heller da. Kylling / saus derimot... Jo, ris blir dårlig. Bacillius ceceus liker seg godt i kokt ris som blir stående i temperaturer over 10 grader. Det hjelper ikke å koke eller steke risen igjen for å uskadeliggjøre bakteriene. Kjøl ned risen og putt den i kjøleskap. Da holder den seg i 24 timer. Endret 25. juli 2013 av Phileas Fogg 1 Lenke til kommentar
Andrull Skrevet 25. juli 2013 Del Skrevet 25. juli 2013 I særlig grad* i forhold til kylling. Ikke at den ikke blir dårlig. Et par dager gammel ris i kjøleskap er rutine. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå