Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Hvorfor varer Mercedeser så mye lengre enn andre biler?


Anbefalte innlegg

Alle fabrikker er ute etter og bygge bilene så dårlig som de bare kan, rett over smertegrensa for kunden.

Biler er som alt annet skrot for tiden, innebygget begrenset levetid, skyhøye repkostnader og skal byttes ofte.

 

Følger deg langt på denne. MEN, gjelder det ALLE? Eller finnes det fremdeles noen som har en litt annen (gammeldags?) filosofi?

 

Sånn BTW, så har jeg i aften pusset litt på en 1987 modell Honda PX 50. Guttungen på 16 skal få overta den nå. Under tvil :green:

Rett nok kun kjørt knappe 6.000KM, men likevel: Lakken er tilnærmet ny, gummi er hel og nogenlunde pen, starter på andre kicket (som den alltid har gjort!), går i 55-60 på flaten, akkurat slik den gjorde i 1987, de forniklede felgene er fremdeles forniklede - blanke og fine med noen mindre flekker som nok lar seg fjerne... Moppen er feilfri, til tross for at den har stått ute om vinteren i flere år. Er det mulig å finne tilsvarende kvalitet i dag? Jeg betviler det sterkt. Please correct me if I'm right :rofl:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er nok ikke alt som er laga dårlig med vilje. Mye er pga. bl.a. konkurranse. De må spare på hver eneste del og kan ikke gjøre ting unødvendig dyre ved å overdimensjonere. De kjøper inn deler fra eksterne leverandører i stedet for å produsere selv og får dårlig kontroll over kvalitet.

 

Har selv pussa litt på en '91 Honda MT-5 jeg nettopp kjøpte. Mye av det samme som fikse nevner ovenfor her. :p

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Og for å sitere linken din.

There is however the potential backlash of consumers who learn that the manufacturer invested money to make the product obsolete faster; such consumers might turn to a producer (if any exists) that offers a more durable alternative.

 

Dvs. de må gjøre bilene mer robuste enn konkurrentene. Hårfin balansegang. Da er det bedre å stadig lokke med ny teknologi og funksjonalitet slik de faktisk gjør i dag.

Lenke til kommentar

Etter å ha kjørt MB B-klasse 2008 i 3 år, må jeg nok protestere på dette. Mulig jeg var uheldig med mitt eksemplar, men jeg har aldri hatt bil med så mange og relativt alvorlige feil og mangler, både mekanisk, elektronisk og i interiøret. De siste 8 månedene jeg hadde den stod den på verksted i tilsammen 3 måneder. Min første og siste MB.

Mercedes Benz B-klasse er vel strengt tatt ikke en Mercedes... Det er vel egentlig en billig-bil som fungerer litt som bread'n'butter for et moderne og griskt Daimler konsern som prøver å høste penger fra et bredere marked.

 

Det er synd det har blitt sånn, men Mercedes er ikke det verste tilfelle. Se f. eks. på Porsche som nå høster frukter av en merkevare som har tatt 50 år å bygge opp, og nå vannes ut av diesel-SUV'er og vannavkjølte 911 og planlagte crossovere...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...