Gå til innhold

Fornyelse av datamaskiner


Anbefalte innlegg

Min gamle stasjonære maskin begynner å dra på årene og laptoppen min begynner også å krangle. Vurderer å oppgradere litt, men er usikker på hva jeg skal velge.

 

Jeg er glad i å bruke stasjonær maskin når jeg skal gjøre lettere bilderedigering og litt video, skrive brev og gjøre andre kontorting. Jeg liker også å ha en laptopp til å gjøre litt av det samme når jeg er på reise eller skal gjøre større ting i nettbank osv.

 

Hva kan dere anbefale til mitt bruk for en rimelig penge? Jeg bruker også maskinene til viaplay og netflix.

 

 

Dagens maskin har intel v pro prosessor og 4gb ram. Den bærbare har Intel core i3 prosessor og 8GB ram.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

På den stasjonære maskinen så er det maks ram på 8 gb (4 nå) og på den bærbare er maks 8, noe den alt har, men den er så lunefull. Tror det er noe galt med hardwaren for har forsøkt å installere windows på nytt og har forsøkt med både 7 og 8, men ikke noe funker.

 

Det er vel mer økonomisk gunstig å kjøpe ny maskin som jeg kan ha 2-3 år enn å oppgradere en som kanskje varer et år eller noen mnd?

 

 

Budjett ja. Hm... Jeg vil helst ikke bruke for mye da jeg bruker pad og tab mest, men bruker maskinen som nevnt til mer når jeg først bruker de så vil helst ha en som ikke er den kjipest utgaven. Kanskje rundt 4000kr stk. Har siklet litt på en Imac, Mac mini og macbook air, men er litt annen prisklasse.

Lenke til kommentar

Apple produkter er veldig dyre. Ipad digger jeg, men har en MacBook Pro som kostet alt for mye i forhold til det den er verdt.

 

Hvor gamle er pcene dine? Du får ikke veldig mye pc for 4 laken desverre, men kanskje nok for ditt bruk. Jeg vil tro at Dustinhome.no netonnet.no eller komplett.no har noen gode alternativer. De har også mye salg for tiden.

Lenke til kommentar

Hva anbefaler dere å gå for da når det kommer til spec? Er 8gb lite ram og klarer jeg meg med i3 eller bør jeg gå for min i5 prosessor, eller amd sine alternativ? Hva med dedikert skjermkort eller innebygget og ssd disk eller vanlig?

 

Har installert win 8 på den bærbare min og den laster på under 30 sekunder. Med win 7 tar det over et minutt.

Lenke til kommentar

8gb er nok dersom du ikke driver med heavy redigering og lignende. I5 er et utmerket valg. Innebygget skjemkort følgermprosessor. Vil absolutt anbefale dedikertmskjermkort. GTX 760 er et godt valg. Eller høyere som gtx 770. Ssd disk er absolutt å anbefale for operativsystem. Ellers kan fint en vanlig 1tb disk holde. Jeg anbefaler ssd: samsung 840 pro og seagate barracuda 1/2 tb.

 

Medmssd vil oppstart gå en del raskere med skrive og lesehastighet på over 500mb/s.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...