Gå til innhold

Skriv myndighetsvennlige tweets ? få redusert soningen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ikke at jeg støtter det som her skjer (har nok ikke gjort opp noen form for mening i saken), men er ikke det ganske så mye likt det som skjer i alle andre land der det heter at man slipper ut tidligere ved "god oppførsel", eller "forbedret sinstilstand", osv? hvordan er denne saken så forskjellig? Jeg er nok sikker at det disse gjelder er politiske fanger, og ikke mordere og voldteks forbrytere!

 

"Ettpartistaten Kina tillater riktig nok Internett for sine innbyggere, men internasjonale tjenester som Facebook og Google er enten stengt ute eller kraftig sensurert. I tillegg jobber flere titusen mennesker på heltid med å overvåke hva medborgerne gjør på nett."

I lys av NSA og prism saken er nok dette ikke noe forskjellig, så spar oss for denne jalla artikkelen.

Lenke til kommentar

Ikke så rart egentlig. Kineserne brukte den samme metoden mot amerikanske krigsfanger under Korekrigen. I motsetning til koreanske fangeleirer var kinesiske relativt humane i den grad en kan si det om å være fanget i et fremmed land. I motsetning til tradisjonell tortur og andre metoder som tok sikte på å bryte ned moral, osv - så arrangerte kineserne blant annet konkurranser mellom amerikanerne hvor den som skrev det beste essayet om Kina vant diverse goder som ekstra ris, etc. De som nektet fikk muligheten til å sitere en kinesisk offiser, noe selv de mest hardbarkede fant greit nok. Interessant nok viste det seg etter krigen at en stor andel amerikanske krigsfanger var blitt relativt positive til kommunisme. Ikke at de nødvendigvis mente det var den eneste riktige politikk - men det 'virket jo i Kina' var vanlige uttalelser. Den anerkjente forskeren Edgar Schein forsket på dette og fant at skrift-øvelsene hadde en stor ære for nettopp dette. Sosial psykologien har etterhvert anerkjent nettopp det at å skrive ned meninger uavhengig av hva en egentlig føler i utgangspunktet er en svært effektiv måte å endre menneskers atferd på. Det skapes merkelig nok en veldig sterk lojalitet mot ordene. Richard Wiseman skriver et helt kapittel om dette i '59 seconds, think a little change a lot' for de som vil lese mer.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...