Gå til innhold

Nysgerrig på toskjermsløsning


johanf

Anbefalte innlegg

Jeg prøvde å vaske vekk litt skitt fra skjermen min her om dagen, men så viser det seg at det er skader i skjermoverflaten og ikke møkk. Kjedelig. Men, skjermen er fra 2007, så det er ikke så farlig.

 

Istedefor ble jeg litt nysgjerrig på en toskjermsløsning, og da med en bredskjerm som hovedskjerm og en eller annen skjerm i portrettmodus ved siden av.

 

Noe slikt som dette...?

 

post-38764-0-18650400-1373786993_thumb.png

 

post-38764-0-41724600-1373787000_thumb.png

 

 

Er det noen andre som har tittet på et slikt oppsett, eller har det allerede? Det som er viktig for meg er at skjermene har lik design og at de faktisk passer sammen i fysisk størrelse. Oppløsningen er ikke så farlig, tror jeg. Minsteoppløsning på skjerm nr. 2 bør være 1000 piksler i høyden (som da blir bredde når den settes i portrettmodus).

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takk for tilbakemeldinger, Flimzes.

 

Etter mye surfing og lesing og gnaging i hele går, stod valget mellom en ASUS PS278Q eller en Dell U2713HM. Jeg snuste litt på noen dyrere Samsung-skjermer også, men avslo den tanken etterhvert siden jeg ikke har lyst å betale over 5000,- for en skjerm akkurat nå.

 

Som sagt er den gamle skjermen min (en Samsung SyncMaster 245B - forøvrig kjøpt på anbefaling fra tester gjort på hw.no) fra 2007 og uansett hva jeg setter på pulten, vil nok den generelle opplevelsen være at den nye skjermen er bedre enn den gamle.

 

Sist jeg oppgraderte PCen min styrte jeg unna alt som heter ASUS. Jeg vet ASUS funker for mange, men for meg har det vært småproblemer hele tiden. Derfor hadde jeg ikke veldig lyst (av prinsipp) å kjøpe ASUS-skjerm, selv om den fristet veldig veldig veldig med sin stilrene design og PLS-panel.

 

I tillegg har jeg prøvd litt med to skjermer på pulten også. Jeg hadde en litt eldre NEC-skjerm som var ny i ekse, som jeg satte opp på pulten sammen med min 24" Samsung. To skjermer er ikke helt min greie og jeg har faktisk også sagt nei takk til to skjermer på jobb.

 

Så, det ble at jeg bestilte en Dell U2711HM i går. Jeg spiller helst spill i vindu, og med så stor skjermflate kan jeg ha flere vinduer på skjermen samtidig som jeg spiller.

 

Jeg tror det blir bra og gleder meg litt til den blir levert. :)

Lenke til kommentar

Bestilte skjermen fra Dustinhome på lørdag kveld og fikk ordrebekreftelsen på posten. Har akkurat satt den opp og nå står den på pulten her. To dager etter bestilling, på en lørdag, med søndag imellom. Jeg er imponert!

 

...så var det skjermen da. Hva vil du vite?

 

Skjermen er stor, slank og fin. Jeg har ikke gjort noe med farger eller andre innstillinger, bortsett fra å justere opp kontrast 5 hakk (80) og lysstyrke ned 10 hakk (til 65).

 

Dette er nok en bra video:

 

Skal spille et par runder med World of Tanks, så kan du tenke på om det er noen spørsmål du vil ha svar på og så kan jeg kanskje kommentere hvordan den er å spille på.

Har tidligere spilt i vindu og oppløsning 1600*900, men skal teste vindu på 1080p nå.

Lenke til kommentar

Nå er det forholdsvis lite lys ellers i rommet jeg sitter på, så jeg legger ikke merke til noe anti-glare. Hvordan skal det være synlig?

 

Etterslep? Det er det kanskje. Jeg spiller ikke FPS-spill og har kun testet den med World of Tanks, så der er ikke et eventuelt etterslep merkbart.

 

Fargene på skjermen med standardinnstillinger er helt sykt bra! Bruker en U2410 på jobb i dag, og her ser jeg at fargene er litt blasse i forhold.

Endret av johanf
Lenke til kommentar

Hm. Spiller ikke noe særlig FPS-spill selv, men er jo kjekt at det fungerer ok. AG-belegget skal visstnok være synlig ved enkelte vinkler, men lurer på om det kun er på enkelte modeller.

 

Tror egentlig jeg har bestemt meg. Blir nok den på meg også. :)

 

Takk for hjelpen!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...