Gå til innhold

mobilt bredbånd? mobilabonnement?


Anbefalte innlegg

Hei

 

Etter å ha levd i mobilteknologisk eksil i ti år prøver jeg nå å skaffe meg litt oversikt over hva jeg bør anskaffe meg av duppeditter.

 

Jeg skal kjøpe en bærbar mac som jeg vil ha internettilgang på. I tillegg skal jeg kjøpe en brukt sony xperia i morgen, som jeg ikke har særlig stort behov for internett på (bortsett fra spotify)

 

Spørsmålet mitt er om jeg bør kjøpe et mobilabonnement beregnet på internettbruk og bare det, og bruke mobilen som modem når jeg surfer på macen.

 

eller

 

Om jeg bør kjøpe et billigere mobilabonnement og mobilt bredbånd til macen i tillegg.

 

Det handler vel mest om pris.

 

PS. Noen som vet om jeg kan putte sim-kortet fra min gamle nokia RH-105 inn i xperia v-mobilen? Eller om det er forskjeller på kortene?

 

Alle svar mottas med takk

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Alt spørs hvordan du skal bruke nettet. Hvor mange dager i måneden, og hvor stor datamengde. Amobil har en finfin kalkulator for telefonabbo med avansert instillinger for bruksmønster. Telepriser.no har også en brukbar sammenligning for dedikterte dataabbo.

 

Jeg bruker mye data de dagene jeg bruker det, ellers veldig lite. (Type 3-500mb daglig 5 dager i måneden, ca 2GB totalt pr mnd, men dette gjelder kun ca 8 måneder i året. De fire siste månedene bruker jeg under 500mb. Jeg vet sjelden mer enn et par dager i forveien når storbehovet kommer.) Mobilt bredbånd som dekker dette behovet koster fra 149/mnd.

For 199/mnd får man pakkeabbo med ubegrenset ringetid og 1GB data. Av disse tilbyr OneCall at man kan doble datapakken for kr 99, og chess tilbyr at man kan slå på fri data de dagene man trenger det for kr 7 pr dag. Bruker man over det dobbelte blir man flådd hos OneCall. Chess har dermed en fleksibilitet som passer meg bedre og jeg valgte dem, selv om One Call har bedre 3G dekning. (Bytta fra One Call til chess for en mnd siden.) Med Chess betaler jeg dermed kr 234/mnd x8mnd + 199/mnd x4mnd for min mobildatabruk, og da har jeg fått fri telefonbruk med på kjøpet. Eller sett på en annen måte, jeg betaler kr 149/mnd for data og kr85/mnd x8mnd + kr50/mnd x4mnd for ubegrenset telefonbruk.

I tillegg har jeg skaffa datatvilling for kr 30/mnd ekstra, slik at faderns pcbruk også kommer med for en rimelig sum.

 

Jeg bruker mobilen som modem, men konsekvent med USB-tilkobling. Trådløs tilkobling ville bare vart noen minutter før telefonens batteri var tomt. Både samsung og htc (android) funker glimrende til dette. Sony x10'n har jeg ikke fått til dette på.

 

Hvis du skal ha veldig lite bruk er Telenor kontantkort det rimeligste nå, med 200mb/mnd inkludert ut året. (Jeg har en slik i tillegg i tilfelle netcom skulle være helt håpløst.)

 

Hadde jeg ikke hatt fiber hjemme ville jeg definitivt hatt dedikert dataabbonnement, og antagelig en i netcoms nett og en i telenors, og lastbalansert disse i en router.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...