Gå til innhold

Acer Travelmate 803LMi til mor?!?


Sola^

Anbefalte innlegg

Mor mi holder på å skal kjøpe seg bærbar pc i forbinnelse med 3årig studie ved NITH. Ho har kome fram til at Acer Travelmate 803LMi ser ut som ei generelt bra maskin med dei eigenskapane ho ynskjer.

 

Er det nokon formeiningar om denne datamaskina? Positivt eller negativt? Er det noko anna dykk heller vil anbefale?

 

Maskina skal holde til programmering og databasekoding/kjøring dei neste 3 åra. Vil ikkje bytte den ut under studiet.

 

Den må minst ha 512mb RAM(da i 1 brikke så ein kan supplere etter behov seinare), minst 40GB harddisk, godt tastatur, minst P4 1600mhz prosessor, minst CD-R/RW (gjerne DVD-RW), vere stille, ha _god_ batterikapasitet.

 

Dette er minimumskrav!

 

Ynskjer ein PC, ikkje mac.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Spørsmål, hva skal hun med en DVD brenner? Hun kan spare 2000kr bare med å velge den tradisjonelle LCi. Du skal kode rimelig mye for å begynne å brenne 4.2GB LOL :D Dersom hun ikke skal spille for eksempel, burde hun seriøst vurdere Tundra 1555 som fort blir 5000kr billigere med 512MB RAM.

 

Acer 803LCi eller LMi er ikke stillegående i full hastighet, den viften er heftig. Støy er en personlig sak, selv er jeg ganske kresen (har god hørsel, reagerer blant annet på summing i denne bærbare jeg har nå..men selv PC skjermer summer, så man kommer ikke unna bare man vet hva man skal lytte etter). Skal hun bruke maskinen i et bibliotek tilkoblet strømnettet, vil viften kunne anses som sjenerende for dem rundt. I så fall kan hun underklokke maskinen, sjekk http://forum.hardware.no/viewtopic.php?t=150848 for mer informasjon om dette.

 

EDIT: Mente selvsagt Tundra 1555, ikke 1544 :)

Lenke til kommentar
Alternativet er vel IBM T40p til 22.000.

 

www.datateam.no

 

Antar du vet at Acermaskinen sin Pentium M 1,6 Ghz er vesentlig kjappere enn en Pentium 4 1,6 Ghz...

 

det tilbudet gjelder ikke for studenter mer, gått vekk for en stund siden. nå er det bare bedrifter som kan benytte seg av de berømte tilbudene fra IBM, for IBM tilbyr dem ikke lenger for studenter.

 

bare så du vet det.

 

og til det som egentlig er saken da, du kan jo sjekke bruktmarkedet da, kan jo hende at du har flaks og finner en maskin som er ganske grei til en billig penge. ellers så kan du jo sjekke en maskin med mobil prossessor da, som er litt billigere enn centrino.

Lenke til kommentar

Dvd-brenner er kanskje ikkje naudsynt nå, men med utviklinga innen datamaskiner så kan det jo kanskje hende det vert fint å ha om 2-3 år(?). Poenget med å kjøpe ein slik heftig laptop er at da slepper ho å bytte den ut (mest sannsynleg) i løpet av studiet.

 

Alternativet kan jo vere å kjøpe cd-rw/dvd combo og i stedet heller supplere med ein ekstern harddisk(?).

 

Full hastighet vert neppe aktuelt i ein forelesning så om den summer litt ellers, så gjer ikkje det så veldig mykje.

 

Skal kikke på Tundra 1555.

 

Pc'en skal ikkje nyttast til spel. Iallfall ikkje kjøpes for det formålet.

Lenke til kommentar

Å brenne en full DVD med medfølgende DVD-brenner ifra Acer tar ganske lang tid, en bør vel være tilkoblet strømnettet for å si det slik :wink: Det går vel fort en halvtime for en full DVD-R(w) ? Var hos en som har 4x vanlig intern (stasjonær), og vi brukte ganske nøyaktig 15 minutter på en stappfull plate.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...