Gå til innhold

[Løst] Abonnement/kontantkort uten mnd.avg/minstefakturering som ikke blir sperret uten bruk?


Anbefalte innlegg

Skal portere over et mobilnummer fra arb.giver som jeg kun har benyttet i jobbsammenheng, som jeg ønsker å ha stående på meg ettersom dette er et gullnummer. Jeg kommer ikke til å bruke dette noe særlig ettersom jeg har et annet nummer jeg bruker i det daglige, men det kan være greit å ha som reservenummer eller til bruk i et mobilt bredbånd en skjelden gang.

 

Utfordringen er å finne et mobilabonnoment uten månedsavgift og uten minimumsfakturering. Alternativet er å portere det over som kontantkort, men her er det også en utfordring ettersom kontantkort som oftest blir spettet/deaktivert dersom det ikke jevnlig blir brukt eller påfylt..

 

Dersom jeg en gang skal ta det i aktiv bruk vil jeg selvsagt portere over til et passende abo.

 

Er det noen som vet om abonnement (eller kontantkort) uten mnd.avg/minstefakturering og som ikke blir sperret uten bruk? Det viktigste er at jeg får nummeret portert over på meg selv, og at jeg ikke betaler noe for å ha det liggende.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hadde du vært litt kjappere ute, fantes Chess Premium. I dag tror jeg ikke det finnes noen slike alternativer.

 

Men hvorfor skal du bare ha det liggende uten å gjøre noe med det? Ubrukte nummer på kontantkort slettes og gjenbrukes som oftest etter 12-17 måneder (deaktiveres først, så en karantenetid), noe som i utgangspunktet er en stund.

Endret av Nik0
Lenke til kommentar

Takk for svar. Jeg har noen nummer liggende på Chess Ambassadør, men de eneste Chess abo som nå kan bestilles er King og sjakk-matt-serien.

 

Årsaken til jeg vil ha det liggende (uten bruk) er at jeg ønsker å ta nytte av dette nummeret på et senere tidspunkt. evt. selge det.

 

Det beste alternativet jeg har kommet fram til nå, er Xito Friends som er et kontantkort som ikke slettes/deaktiveres så lenge det har positiv saldo. Det må riktignok fylles opp med kr. 199 der hele beløpet kan ringes for.

Lenke til kommentar

Kanskje chilimobil er det beste valget? Siden kortet kanskje skal brukes til mobilt bredbånd innimellom, så vil det ikke bli slettet. Hos chilimobil betaler du maks 10 kr pr dag for mobilt bredbånd. Hastigheten strupes etter 1 GB, men bruker du alt på en dag så blir det jo ganske billig det da :-)

Lenke til kommentar

Takk for tips, det var jo en hyggelig datapris.

Men med chili må jeg fylle på med 75 kr. hver 9. mnd for at det skal holde seg aktivt:

 

Chili Mobil Kontant er et kontantkortabonnement basert på forhåndsbetaling. Kontantkortet er gyldig i 12 (tolv) måneder fra

kortet tas i bruk. Chili Mobil kan avslutte abonnementet umiddelbart dersom det ikke har vært trafikk i en periode på 6 (seks)

måneder, eller når det er gått 9 (ni) måneder uten at kontantkortet er fylt på med minst NOK 75. Eventuell restsaldo vil ved

slik avslutning av abonnementet bli slettet. Ved påfylling forlenges gyldighetstiden med nye 9 (ni) måneder fra påfyllingen

skjer, redusert til 6 (seks) måneder om det ikke har vært trafikk. Det vil være et gjenåpningsgebyr på NOK 249. Etter 12

(tolv) måneder uten gjenåpning, slettes abonnementet og ny startpakke må eventuelt kjøpes. Telefonnummeret vil da ikke

lenger være tilgjengelig. Restsaldo utbetales ikke. Chili Mobil tar forbehold om at gyldighetstiden på et kontantkort kjøpt

under en kampanje kan ha kortere gyldighetstid enn 12 måneder.

Lenke til kommentar

Tror ikke du finner et slikt abonnement lengere. Har selv mange fine nummere jeg har lyst til og beholde, men eneste løsningen er og fylle en liten sum i året, eller og portere dem rundt mellom operatører slik som jeg gjør ;)

 

Edit: Flytt nummeret ditt f.eks (kostnadsfritt) over til Telenor kontantkort nå, og få 200mb hver måned ut 2013 (om ikke kampanjen alt er ferdig?). Etter 1 år, så flytter du til en annen operatør. Kontantkort har som regel ingen etableringsavgift. Snakk om 5 minutters arbeid i året.

Endret av Backpfeifengesicht
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Er dette eit så godt gullnummer at det er verdt bryet for å selge det seinare?

Gullnummer har blitt mykje dårligare enn det ein gong var, og mange legg ut nummera til urealistiske summer som ingen er villige til å betale. Behovet for gullnummer har også blitt mindre med telefonlister og elektroniske visitkort.

 

Så med mindre dette er eit særlig bra gullnummer så ville eg personleg latt nummeret gå. Enten må du ha eit abbonement som koster deg nokre hundrelappar i året, eller så må du velge kontantkort som du heile tida må følge med på vilkåra for å passe på at det ikkje blir sletta. Med andre ord så blir det lett enten dyrt eller arbeidskrevande å holde på nummeret.

Lenke til kommentar

Jeg ønsker primært å beholde nummeret fordi dette er et nummer jeg har benyttet over tid i et arbeidsforhold og at dette fortsatt står på visittkort, div. nettsider etc. Vil at mine tidligere forretningsforbindelser fortsatt skal kunne nå meg f.eks via viderekobling eller mobilsvar med info om nytt nr. I tillegg er det et greit nr. som iflg. gullnummer.no er verdt noen tusenlapper.

 

Dersom det ikke kommer bedre forslag, blir det nok til å portere det over til Xito som kontantkort der jeg kan ha det stående så lenge jeg vil, uten at det blir deaktivert.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hva med Talkmore forhåndsbetalt? Tror ikke det er minstefakturering, og er beregnet som et forhåndsbetalt abbonement, litt mer fordeler enn vanlig kontantkort.

Talkmore har også krav om påfylling av saldo hvert år.

 

Etter 12 måneder har kunden to måneder på seg til å lade kontoen på nytt. Skjer ikke dette, blir abonnementet sagt opp og kunden blir nødt til å kjøpe ny startpakke.
Lenke til kommentar

Jeg ønsker primært å beholde nummeret fordi dette er et nummer jeg har benyttet over tid i et arbeidsforhold og at dette fortsatt står på visittkort, div. nettsider etc. Vil at mine tidligere forretningsforbindelser fortsatt skal kunne nå meg f.eks via viderekobling eller mobilsvar med info om nytt nr. I tillegg er det et greit nr. som iflg. gullnummer.no er verdt noen tusenlapper.

 

Dersom det ikke kommer bedre forslag, blir det nok til å portere det over til Xito som kontantkort der jeg kan ha det stående så lenge jeg vil, uten at det blir deaktivert.

 

Hva med å... bruke nummeret aktivt?

Letter å erstatte ett privatnummer enn et bedritsnummer.

Lenke til kommentar

Hva med å... bruke nummeret aktivt?

Letter å erstatte ett privatnummer enn et bedritsnummer.

 

Jeg har kun brukt nummeret i jobbsammenheng. For å unngå skattlegging på dette har det stått på arbeidsgiver og jeg har slått av jobbmobil etter jobb, og benyttet min private mobil ellers. Når jeg nå bytter til ny arbeidsgiver der jeg må være mer tilgjengelig, velger jeg å kun bruke privatnummeret mitt (som venner og familie kjenner, forøvrig også et gullnummer), og kun forholde meg til én mobil og étt nr :)

Lenke til kommentar

Ingen operatører vil ha en haug med inaktive nummere liggende i systemet, samt at gamle nummere også må frigjøres, slik at nye som registrer seg også får seg et nummer.

 

Så det er nok ingen som lar en parkere gratis mere enn 1år om gangen. ;)

 

Bortsett fra Xito, (hvis en betaler 199 spenn). Men takk for tipset om telenor kontant og kampanjen der. Jeg går nok for dette dersom mobilsvar er inkludert

Lenke til kommentar

Dersom eg ikkje hugsar feil går det 15 månader mellom kvar gong ein må fylle på eit kontantkort hos Telenor, og minstebeløpet er på 25 kr.

 

Dersom du skal vere tilgjengeleg på eit nummer du ikkje brukar vert vel kostnaden for alle vidarekoplingane det du bør bekymre deg mest for?

 

Edit: Ser at kortet vert sperra etter 12 månader dersom det ikkje går trafikk inn eller ut:

 

Hvis ladekontoen din er tom for penger kan du ikke ringe ut eller sende sms. Du kan fortsatt motta samtaler og SMS inntil 15 måneder etter at du ladet sist, men ikke MMS. Etter at du har ladet opp kontoen igjen, må du slå mobilen av og på for å aktivere MMS.

Beløpet på ringekontoen din er gyldig i 15 måneder etter siste lading. Hvis du har penger igjen på kontantkortet vil de bli slettet dersom du ikke lader innen dette. Vi varsler deg på SMS når datoen nærmer seg. Beløpet blir også slettet dersom du endrer til et abonnement med faktura, overdrar abonnementet til en annen person eller sier opp kontantkotet. Du kan få utbetalt pengene hvis du ringer til kundeservice når du skal si opp eller bytte til abonnement. Beløp under 50 kroner utbetales ikke. Bonussaldo utbetales ikke.

Etter at 15 måneder uten lading er gått har du enda 2 måneder på deg til å lade på nytt for at ikke kontantkortet skal bli sperret. Skjer ikke dette blir kontantkortet sagt opp og du blir nødt til å kjøpe ny startpakke. Vi sperrer også kontantkortet etter 12 måneder hvis vi ikke har registrert noe trafikk på det, verken inngående eller utgående.

 

Kjelde: http://www.telenor.n...kortvilkaar.jsp

Endret av torbjornen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...