foorex Skrevet 7. juli 2013 Del Skrevet 7. juli 2013 Kan noen forklare meg hvorfor franskmenn drikker varm melk? Nettopp flyttet inn i en vertsfamilie, og her ble jeg servert varm melk til frokost. Lenke til kommentar
Dr. Brodsky Skrevet 7. juli 2013 Del Skrevet 7. juli 2013 Mest sannsynlig fordi de liker det. Er du forresten sikker på at det ikke var meningen å ha den i kaffen? Lenke til kommentar
€uropa Skrevet 7. juli 2013 Del Skrevet 7. juli 2013 Og er du sikker på at den melka kom fra kua? 5 Lenke til kommentar
foorex Skrevet 7. juli 2013 Forfatter Del Skrevet 7. juli 2013 Nei nei, de serverte den sammen med corn-flakes. Var bilde av ei ku på kartongen. Er det normalt å drikke varm melk i andre land? Lenke til kommentar
€uropa Skrevet 7. juli 2013 Del Skrevet 7. juli 2013 Kanskje de ikke har kjøleskap? Eller kanskje kjøleskapet er i ustand? Du har ikke vurdert å spørre vertsfamilien som huser deg og faktisk serverte melka? Lenke til kommentar
Mladic Skrevet 7. juli 2013 Del Skrevet 7. juli 2013 Nei nei, de serverte den sammen med corn-flakes. Var bilde av ei ku på kartongen. Er det normalt å drikke varm melk i andre land? I Frankrike spiser de frokostblanding med varm melk. Lenke til kommentar
foorex Skrevet 7. juli 2013 Forfatter Del Skrevet 7. juli 2013 Ja, de har kjøleskap! Hehe, kan sikkert spørre Lenke til kommentar
Staketten Skrevet 7. juli 2013 Del Skrevet 7. juli 2013 Kvifor kokar nordmenn myse inn til ei brun, klebrig masse, som seinare blir avkjøla klumpvis og servert som ost? 2 Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 7. juli 2013 Del Skrevet 7. juli 2013 Temperert mjølk er normalt i andre land. Dei drikk det derimot ikkje like mykje frå glas, men putter det i frukostblanding eller anna. Lenke til kommentar
foorex Skrevet 7. juli 2013 Forfatter Del Skrevet 7. juli 2013 Kvifor kokar nordmenn myse inn til ei brun, klebrig masse, som seinare blir avkjøla klumpvis og servert som ost? Ja, vi nordmenn er noen rare folk! 1 Lenke til kommentar
Sexylubb1 Skrevet 7. juli 2013 Del Skrevet 7. juli 2013 Kan noen forklare meg hvorfor franskmenn drikker varm melk? Nettopp flyttet inn i en vertsfamilie, og her ble jeg servert varm melk til frokost. Kan du definere "varm melk"? Ble den varmet på ovnen eller har den romtemperatur? Lenke til kommentar
€uropa Skrevet 7. juli 2013 Del Skrevet 7. juli 2013 Kvifor kokar nordmenn myse inn til ei brun, klebrig masse, som seinare blir avkjøla klumpvis og servert som ost? Fordi det er jævla digg. Lenke til kommentar
Jørgen Sørheim Skrevet 7. juli 2013 Del Skrevet 7. juli 2013 Kvifor kokar nordmenn myse inn til ei brun, klebrig masse, som seinare blir avkjøla klumpvis og servert som ost? Fordi melk ikke holder særlig lenge i romtemperatur, og osteproduksjon er en måte å bevare melken. Mysen er rester av osteproduksjonen, men inneholder fortsatt næringsstoffer. Da er brunost en prima (hnf, hnf) måte å nyttegjøre mysen på. Lenke til kommentar
Staketten Skrevet 7. juli 2013 Del Skrevet 7. juli 2013 Og som alle veit: Likskapen mellom franskmenn og ekte nordmenn er at begge likar mat med smak. Mat med lukt som får tyskarar, danskar og byfolk til å evakuera umiddelbart. Lenke til kommentar
mandela Skrevet 8. juli 2013 Del Skrevet 8. juli 2013 Og som alle veit: Likskapen mellom franskmenn og ekte nordmenn er at begge likar mat med smak. Mat med lukt som får tyskarar, danskar og byfolk til å evakuera umiddelbart. Da kan det ikke være mange ekte nordmenn igjen i dette landet. For hadde det vært mange, så hadde butikkhyllene trolig sett annerledes ut, mer sørgelig utvalg av produkter skal man lete langt etter. Norske preferanser er veldig langt unna franskmenn sine.Men ja, det er ikke unormalt i Sentral-Europa å bruke varm melk til frokostblandingen. Lenke til kommentar
kwah Skrevet 8. juli 2013 Del Skrevet 8. juli 2013 bare nordmenn som drikker kald melk Lenke til kommentar
The Avatar Skrevet 8. juli 2013 Del Skrevet 8. juli 2013 Og som alle veit: Likskapen mellom franskmenn og ekte nordmenn er at begge likar mat med smak. Mat med lukt som får tyskarar, danskar og byfolk til å evakuera umiddelbart. Er det derfor "folkets favoritt" er Norvegia, osten uten smak? I norge bruker vi nesten ikkje mat med mykje smak, vi er sparsommelige med krydder og vi har ikkje tradisjon for å bruke mykje gjæring til å preservere mat (det einaste unntaket eg kjem på er rakfisk og sursild). I norge har vi til alle tider hatt god tilgang på både is og salt, dette gjer at dei norske mattradisjonane i all hovesak går på mat som enten er ubehandla og lagt på is, eller mat som er salta for å holde seg. Dette har ført til at nordmenn ikkje er vandt til slik kraftige smaker som dei har lenger sør i Europa. Lenke til kommentar
SUSE and Pepsi Skrevet 8. juli 2013 Del Skrevet 8. juli 2013 bare nordmenn som drikker kald melk Hæh? I USA drikker de vel også kald melk? Lenke til kommentar
foorex Skrevet 8. juli 2013 Forfatter Del Skrevet 8. juli 2013 Ja, i USA drikker de melka som oss vanlige mennesker. Kan du definere "varm melk"? Ble den varmet på ovnen eller har den romtemperatur? Den hadde romtemperatur heldigvis. Hadde den vært "varm varm" så hadde jeg spydd. Lenke til kommentar
Sexylubb1 Skrevet 8. juli 2013 Del Skrevet 8. juli 2013 Okei. Så melka holder typ 20 grader? Ser ikke det helt store problemet. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå