Gå til innhold

Hvorfor drikker franskmenn varm melk?


foorex

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Kvifor kokar nordmenn myse inn til ei brun, klebrig masse, som seinare blir avkjøla klumpvis og servert som ost?

 

Fordi melk ikke holder særlig lenge i romtemperatur, og osteproduksjon er en måte å bevare melken. Mysen er rester av osteproduksjonen, men inneholder fortsatt næringsstoffer. Da er brunost en prima (hnf, hnf) måte å nyttegjøre mysen på.

Lenke til kommentar

Og som alle veit: Likskapen mellom franskmenn og ekte nordmenn er at begge likar mat med smak. Mat med lukt som får tyskarar, danskar og byfolk til å evakuera umiddelbart.

Da kan det ikke være mange ekte nordmenn igjen i dette landet. For hadde det vært mange, så hadde butikkhyllene trolig sett annerledes ut, mer sørgelig utvalg av produkter skal man lete langt etter. Norske preferanser er veldig langt unna franskmenn sine.

Men ja, det er ikke unormalt i Sentral-Europa å bruke varm melk til frokostblandingen.

Lenke til kommentar

Og som alle veit: Likskapen mellom franskmenn og ekte nordmenn er at begge likar mat med smak. Mat med lukt som får tyskarar, danskar og byfolk til å evakuera umiddelbart.

 

Er det derfor "folkets favoritt" er Norvegia, osten uten smak?

 

I norge bruker vi nesten ikkje mat med mykje smak, vi er sparsommelige med krydder og vi har ikkje tradisjon for å bruke mykje gjæring til å preservere mat (det einaste unntaket eg kjem på er rakfisk og sursild). I norge har vi til alle tider hatt god tilgang på både is og salt, dette gjer at dei norske mattradisjonane i all hovesak går på mat som enten er ubehandla og lagt på is, eller mat som er salta for å holde seg.

Dette har ført til at nordmenn ikkje er vandt til slik kraftige smaker som dei har lenger sør i Europa.

Lenke til kommentar

Ja, i USA drikker de melka som oss vanlige mennesker.

 

Kan du definere "varm melk"? Ble den varmet på ovnen eller har den romtemperatur?

 

Den hadde romtemperatur heldigvis. Hadde den vært "varm varm" så hadde jeg spydd.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...