Gå til innhold

Forslag til bra PC-spill : Sjanger = Business


Anbefalte innlegg

Hei!

Som overskriften sier er jeg på utkikk etter noen bra PC-spill. Men ikke hvilke som helst, men en spesiell type. Jeg er glad i matte og liker derfor spill som gjerne har litt med penger å gjøre, hvor man gjerne styrer et selskap/firma. For at dere gjerne skal skjønne litt mer om hva jeg mener har jeg noen eksempler:

 

Euro truck simulator 2 - Her starter man et trailerfirma helt fra bunnen av. Man begynner med å kjøpe en dårlig trailer, og kjører rundt med laster til amn får nok penger og rykte til å kjøpe en ny (og gjerne ansette en sjåfør til å kjøre den). Etter hvert blir man større og større, og kan ta større og større laster, og ha flere og flere trailere og folk som kjører for deg.

 

Air Hauler: add on for flight sim X - Her gjør man omtrent akuratt det samme som i euro truck simulator 2, bare man har fly istedenfor trailere. Kansje en litt vanskeligere versjon.

 

Sid meiers railroads - Også omtrent det samme som euro truck simulator2, bare tog istedenfor trailere. Her kjører man dem ikke selv, men bare gir den en rute, også kjører de av seg selv. Gjerne en litt lettere versjon enn euro truck simulator 2.

 

Har dere noen forslag til andre slike spill, så spytt ut! :p

 

Takk for svar :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Simcity 5 (5..eller 4?) har mye med penger å gjøre.

Det nyeste Simcity spillet

Ok, jeg har sitt litt på det spillet ja, men det er en ting... Krever det internett tilkoblet hele tiden? Har tenkt å ta det med på hytta (hvor vi ikke har internett) så hadde vært greit om det ikke trengte det ;)

 

OpenTTD! Gammelt spill, litt å sette seg inn i men har gitt meg, og mange andre, flere timer med moro og glede.

Takk for forslaget! Men noe jeg lurer på:

Noe innfo om hva det egentlig går ut på? Hva som er forskjellen fra det og gjerne simcity? Pris? Hvor får man kjøpt/lastet ned det?

Lenke til kommentar

Ok, jeg har sitt litt på det spillet ja, men det er en ting... Krever det internett tilkoblet hele tiden? Har tenkt å ta det med på hytta (hvor vi ikke har internett) så hadde vært greit om det ikke trengte det ;)

 

Takk for forslaget! Men noe jeg lurer på:

Noe innfo om hva det egentlig går ut på? Hva som er forskjellen fra det og gjerne simcity? Pris? Hvor får man kjøpt/lastet ned det?

Det er noe "Anti-pirat" tull, så du må ha internett for å spille...

Lenke til kommentar

Det er noe "Anti-pirat" tull, så du må ha internett for å spille...

Ok, jeg kan eventuellt bruke mobilnettet mitt, men da vil jeg gjerne vite om de bare krever internett for... vel... at du skal ha internett, eller om de krever det for at spillet faktisk krever internett for å bli spillt? Hvis det bare er for at de skal vite jeg ikke er en såkalt "pirat" så går det vel fint å bruke mobilnettet ;)

 

Spillet er gratis :) Spillet går ut på å tjene penger rett og slett, men får å tjene penger må du bygge tog, fly, busser, båter osv for å frakte mennesker eller gods til andre byer og fabrikker.

 

Flott! Vet du hvor jeg kan laste det ned da?
Lenke til kommentar

Tok meg friheten til å endre emnetittelen litt sånn at du får litt flere tips som er mer aktuelle og at de som ser tråden ikke kommer inn og tror du ønsker noe helt annet.

 

Endre den gjerne på nytt om du så ønsker men gi gjerne et lite tips om hva du ser etter i tittelen.

 

Du har kanskje prøvd gamle klassikere som :

 

Colonization?

Transport Tycoon?

Railroads (2006) ?

Lenke til kommentar

Ok, jeg kan eventuellt bruke mobilnettet mitt, men da vil jeg gjerne vite om de bare krever internett for... vel... at du skal ha internett, eller om de krever det for at spillet faktisk krever internett for å bli spillt? Hvis det bare er for at de skal vite jeg ikke er en såkalt "pirat" så går det vel fint å bruke mobilnettet ;)

 

SimCity krever i praksis kontinuerlig tilkobling, og det vil være noe trafikk til/fra server. Styr unna hvis du skal spille på hytta (styr unna uansett, spør du meg).

 

Railroad Tycoon II og III om det ikke blir for lite business for deg.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ingen som har foreslått Capitalism II her som jeg kan se.

Nesten som Simcity 5, men mye mer komplisert og mer realistisk.

Flerspiller-spill hvor hver spiller begynner i èn og samme by, kan bygge butikker og forretninger, må skaffe arbeidsplasser, skaffe råvarer til fabrikkene som igjen produserer varer du selv selger i butikkene dine.

 

Aksjehandel er også en vesentlig del av spillet.

 

Fordelen med Cap II over Simcity er først og fremst at det ikke er noen simulasjon av innbyggere og infrastruktur, så spillet går kun ut på å tjene penger og bli den rikeste.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Kan anbefale Tropico 4, det har mye med business å gjøre, og er som simcity bare kommunistisk. Du styrer en liten øy som starter som bananrepublikk, og ettersom du eier alt så blir det nesten som en eneste bedrift der du importerer råvarer fra utlandet, foredler, og eksporterer produktene. Det har en veldig humoristisk vri også ettersom det er en parodi av diktatur og kommunisme, og mye av spillet går ut på å lage propaganda og drepe opprørere osv. (men dette slipper du dersom du er snill gutt, men det er vel litt for kjedelig ;)?)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Min favoritt sjanger! Det spillet som er virkelig stikker seg ut som noe for deg er det gode gamle Capitalism:

http://www.gog.com/g...capitalism_plus

 

De har det på tilbud nå for bare tre dollar. Grensesnittet er ganske spartansk uten animasjoner eller slikt, men jeg føler ikke at jeg savner det når jeg spiller det. Capitalism 2 som ble nevnt her litt tidligere har jeg ikke spilt selv, men etter hva jeg har hørt skal det også være meget bra. Den store forkjellen mellom spillene er at i Capitalism så styrer du et multinasjonalt selskap, mens i Capitalism 2 er det mye mer småskala med detaljstyring av individuelle butikker. Capitalism 2 er også på tilbud for bare fem dollar:

http://www.gog.com/g...rd/capitalism_2

 

Patrician 3 (koster også bare 3 dollar!) Et veldig bra handelsspill som foregår i middelalderen.

http://www.gog.com/g...ard/patrician_3

 

Port Royale 1 og 2 (også til salgs) er handelsspill fra den samme utvikleren. Disse foregår i Karibien på 1600-tallet.

http://www.gog.com/g...ard/port_royale

http://www.gog.com/g...d/port_royale_2

 

Tropico 1 (også på salg!) er kjempebra.

I spillet er du en diktator i en bananrepublikk et eller annet sted i Karibien. Du må være veldig kløktig for å klare å beholde makten. Økonomien er svært viktig men det er også mye annet og ta hensyn til. Siden spillet foregår under den kalde krigen har man et diplomatisk spill der man må manøvrere seg i forhold til USA og Sovjetunionen. Dessuten er det mange særinteresser på øya. Kommunister, kapitalisme-tilhengere, miljøvernere, religiøse, intellektuelle som ønsker mer frihet og tilhengere av sterkt militærvesen gjør alle alt de kan for å gjøre livet surt for deg med sine svært forskjellige ønsker og man er nødt til å finne en god balanse i sine prioriteringer. Om du foreksempel satser stort på turisme er dette ganske så kompatibelt med miljøvern, mens tung industriutbygging ikke er det. Det er mange ting som kan lage problemer, USA eller Sovjetunionen kan foreksempel finne på å invadere dere, eller om du tillater frie valg så kan jo flertallet finne på å velge noen andre enn deg! Men alt håp er ikke ute, man kan jo kaste han i fengsel, eller være mer utspekulert som å få paven til å bannlyse presidentkandidaten om man har gjort det bra hos de religiøse. Grafikken er flott og spillet har en herlig musikk som passer settingen.

http://www.gog.com/g...ropico_reloaded

 

Tropico 3 skal også være veldig bra. Ganske så likt nummer 1:

http://www.gog.com/g..._3_gold_edition

 

Roller Coaster Tycoon er et annet veldig bra spill i denne sjangeren. Lik mange av de andre jeg har nevnt så er spillet veldig detaljert. Hovedfokus er nok selve byggingen heller enn økonomien, men som i by-bygger spillene under så er det viktig å holde budsjettet. Du må også ha en fornøyelsespark som tilfredsstiller kundenes ønsker og forventninger. RCT 1 og RCT 2 er veldig like. Hovedforskjellen er at RCT 1 gir deg mer frihet i hvordan du vil tjene pengene dine siden du både kan stille inn hva inngangsprisen skal være såvel som prisen for de forskjellige attraksjonene og butikkene inne i parken. I RCT 2 har de tatt den tåpelige beslutningen om at du må velge hvilken av disse du vil styre før du starter scenariet, og om du attraksjonene så kan du ikke stille inn inngangsprisen. Men RCT 2 har mye mer forskjellige ting du kan plassere ut i parken din, men du vil nok ikke føle at du mangler noe om du bare har spilt RCT 1. Ellers bruker begge spillene samme grafikkmotor og spillmekanikk.

http://www.gog.com/g...r_tycoon_deluxe

http://www.gog.com/g...oaster_tycoon_2

 

Rollercoaster Tycoon 3 virker ikke som det er på langt nært like bra, men er sikkert et godt spill det også om du ikke sammenligner det med de andre:

http://www.gog.com/g...oaster_tycoon_3

 

OpenTTD som ble nevnt her før har jeg ikke spilt, men det virker også svært solid.

 

Ellers anbefaler jeg helhjertet disse by-bygger spillene. Her driver man ikke noen bedrift, men man har likevel et budsjett man må forholde seg til:

 

Sim City 2000

Veldig god og læringsrik simulasjon av byplanlegging (Nummer 3 og 4 skal også være svært bra.)

http://www.gog.com/g...special_edition

Caesar 3

Hvordan kan man unngå å like det gamle Romerriket?

http://www.gog.com/gamecard/caesar_3

Pharaoh

Det gamle Egypt

http://www.gog.com/g...araoh_cleopatra

 

Her er et par lister lagd av brukere på GOG's nettsider.

Make Adam Smith proud-Economic, trading games:

http://www.gog.com/m...ding_games

Learn how to sell your own mother in four easy steps:

http://www.gog.com/m...four_easy_steps

Endret av Golgatha Kredittvurdering
  • Liker 6
Lenke til kommentar

Kan anbefale Tropico 4, det har mye med business å gjøre, og er som simcity bare kommunistisk. Du styrer en liten øy som starter som bananrepublikk, og ettersom du eier alt så blir det nesten som en eneste bedrift der du importerer råvarer fra utlandet, foredler, og eksporterer produktene. Det har en veldig humoristisk vri også ettersom det er en parodi av diktatur og kommunisme, og mye av spillet går ut på å lage propaganda og drepe opprørere osv. (men dette slipper du dersom du er snill gutt, men det er vel litt for kjedelig ;)?)

 

Jeg vil ikke si at Sim City 2000 er kommunistisk, men om man skal ta spillet på ordet og du faktisk er ordfører så er det nok en ganske tung planøkonomi det er snakk om. Men du må se dette med å være ordfører som samme grep som at du er keiser\president\yppersteprest\ayatolla osv i Civilization. Dette er noe som er blitt gjort for å gi spilleren som ønsker det mulighet til å leke at han er dette, samt gi maktfølelse. Men særlig Sim City 2000, og også Civilization spillene er til en viss grad er også spill med en del realistisk simulasjon. Om man som jeg, iblant liker å forestille seg at det som skjer på skjermen kunne vært noe som skjedde i virkeligheten så må man se for seg at de valgene en selv tar, istedet blir tatt av mange forskjellige mennesker, både private og innenfor statsmaskineriet. Det er nok mer opplagt i Civilization serien siden det foregår over mange tusen år. Men i selv den mest gjennomkontrollerte kommuniststat vil ikke en enkeltperson kunne detaljstyre alt du kan i Sim City spillene. Derfor er det mest logiske at de valgene du tar egentlig skal være foretatt av mange.

 

Ah shit! Skjønner nå at jeg misforsto deg og at det du mente var at Tropico var som en kommunistisk utgave av Sim City! Men siden jeg brukte litt tid på dette inlegget lar jeg det heller stå enn å slette det :-P

Endret av Golgatha Kredittvurdering
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Visst du liker Euro Truck Simulator 2 og gårds arbeid så er vel Farming Simulator 2013 perfekt for deg.

Du må tjene inn penger for og leie inn flere arbeidere og få bedre utstyr.

 

 

Et kort lite spill som alle burde spille er Jones in the fast lane laget av Sierra.

 

Ta deg et par pils med 4 venner og spill dette, :tease:

Spillet handler om og tjene mest penger, utdanning og kjøpe leilighet med nye møbler,

Spillet er veldig kort men det er ikke mange spill som er lik dette. :)

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Visst du liker Euro Truck Simulator 2 og gårds arbeid så er vel Farming Simulator 2013 perfekt for deg.

Du må tjene inn penger for og leie inn flere arbeidere og få bedre utstyr.

 

Farming Simulator 2013 er rett og slett helt konge.

Man starter med dårlig og gammelt utstyr, så må man bygge seg opp.

Kjøpe flere jorder. Nyere og bedre utstyr. Sterkere traktorer.

Det finnes utrolig mye mods rundt på nettet.

 

Man kan også tjene penger på kyr, sau og høner.

 

post-95226-0-90399800-1372672856_thumb.jpg

 

post-95226-0-16386000-1372672872_thumb.jpg

 

post-95226-0-32905100-1372672885_thumb.jpg

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Kan på det varmeste anbefale Anno-serien. Har kun spilt det siste spillet i serien, man har hørt mye bra også om de andre. Spillene handler i bunn og grunn om å etablere seg på en rekke forholdsvis små øyer rundt om i havet og danne handelsruter mellom disse. En koloniserer først en stor øy og etablerer et samfunn på denne med innbyggere og diverse produksjonsfasiliteter for mat og byggevarer. En sender så rundt båter for å finne nye øyer med de ressursene en trenger. Disse øyene kan være ubebodde og isåfall er det bare å etablere en utpost der. Eventuelt er den allerede godt utbygget av en annen spiller (AI eller i tilfellet ved flerspiller menneskelig) og det kan da være like greit å opprette en handelsrute med denne spilleren.

 

Spillet koker da til slutt ned til å opprette mest mulig effektive handelsruter for å sikre forsyning av råmaterialer og ferdige produkter til innbyggerne. For at innbyggere skal kunne oppgraderes må de få tilgang på en rekke produkter. Dette muliggjør nye type innbyggere som igjen gir tilgang på nye type bygninger. Etterhvert kan man få (I anno 2070) ting som PDA-er, sushi, tv-er osv. En kan velge om man vil spille med kun fredelige motspillere eller om en vil ha fiendtlige motspillere med. Så om man ikke liker krigsaspektet kan en velge dette bort. For det siste spillet i serien har det noe DRM, men kun DRM ved start av spille (så vidt jeg kan se av info på nettet). Så mobilnett bør gå her. Spillet bindes opp mot en Uplay-konto (Ubisofts "Steam"-lignende klient) og har begrenset mengde aktiveringer, men disse fylles vistnok opp ganske fort...

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...