Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Bekymret for at min bestevenn er i livsfare.


Anbefalte innlegg

Først vil jeg begynne med å si at jeg holder alle's navn anonyme, og at dette er en tråd hvor folk kan gi råd etter beste evne, så min venn og hans familie kan følge med på denne tråden for å se om det er noe hjelp å få ang. hvordan man går fram, eventuelt. hva man gjør i denne saken jeg nå skal fortelle. Det vil bli mye lesning før jeg kommer til det saken dreier seg om. Det er veldig mye å forklare for å forklare hvordan ting har utviklet seg slik det har gjort.

 

Det har seg slik at min venn ble sammen med en jente i 2011. Og med tiden fant han ut at de ikke kunne være sammen lenger pga. hun er så uansvarlig og veldig overkontrollerende. Hun mente at hvis hun trengte penger, kunne hun bare ta av lommeboka hans når det passet seg fordi de var sammen, så hun mente at det var riktig at de delte på alle pengene. Han har ikke så god økonomi heller. Det har heller ikke hun. Han hadde jobb i nærheten av deres bosted, så det var ikke så farlig om han ikke tok med lommeboka. Noen ganger glemte han den, og da gikk hun i lommeboka hans og forsynte seg.

 

Så i Januar/Februar, 2012, spurte hun om han kunne ringe meg og be om å få låne 500 kroner fordi de trengte det til mat og viktige ting. Det jeg ikke visste da var at det var hun som ba han spørre meg. Jeg sendte de da 500 kroner fire ganger fordi jeg trodde at pengene skulle bare være i hans hender - det trodde han selv også - så i tillegg til mat og viktige ting brukte hun penger på røyk og bensin så hun kunne kjøre bare for å kjøre. Når man har så dårlig rå, bruker man ikke pengene bare på bensin for å reise til venner ofte. Så hun lurte oss begge. Og jeg innså fort at 2000 var mer enn jeg burde ha sendt og at jeg ikke kunne sende mer, for hun skulle jo betale tilbake, også. Jeg var ikke glad da han fortalte meg at hun brukte mesteparten av pengene på røyk. Og bensin koster jo en del, så hun har nok hatt en del penger selv, for 500 holder ikke til mat, røyk og bensin. Da er man virkelig frekk når man ber kjæresten sin ringe og si at de trengte 500 til mat, så det skulle holde lenge, men bruker heller mesteparten på seg selv til røyk.

 

Så kom det til at jeg måtte be han mase mye på henne for at hun skulle betale tilbake, og han var ikke særlig blid selv fordi hun måtte mases på. Det tok et helt år før hun betalte tilbake 1/8 av summen, altså 250 kroner. Så hun skylder meg enda 1750. Det var tross alt hennes idé, og henne som brukte alt, så det er henne alene som skylder meg alt, og hun mente i tillegg at han skulle være med på å betale meg tilbake, noe som blir helt feil. Og jeg har sagt til min venn at han kan si til henne at hun kan jo bare betale småsummer (100-200 kroner) i måneden, men neida, det hadde hun ikke rå til enda hun ringer for opptil 2000 i måneden og bruker ca. 500-700 kroner på godteri i måneden. Hun kan ingenting om prioritering av penger. Hun kan ikke se realistisk på noe, og hun er 21 år. Hun har alltid kunnet betale meg tilbake alt på en gang, eller i små summer, men hun bare gidder ikke. Det ble for mye for min venn, og han kunne ikke lenger være sammen med en som oppførte seg så dårlig. Og det ironiske er at han fortalte meg at etter første gangen jeg møtte henne i 2011, mislikte hun meg allerede uten å i det hele tatt kjenne meg ordentlig. Det tar ikke én dag å bli ordentlig kjent med en person, tross alt. Og han fortalte meg siden at hun mente at jeg var homo fordi jeg kjøpte en The Legend og Zelda: Ocarina of Time 3DS bundle som julegave til han, jula 2011, fordi hun ble misunnelig. Hun mente i følge han at jeg prøvde å kjøpe han som venn, men unnskyld meg, vi har kjent hverandre siden ungomdsskolen, 2001, og vårt vennskapsbånd er veldig sterkt. Da er man skikkelig frekk når man snakker dritt bak ryggen til hennes kjæreste's venn og senere kommer krabbende og ber om penger. Det er kanskje en dyr gave å gi bort til en venn, men jeg syntes han hadde fortjent det etter alt han har vært gjennom de siste årene. Og siden han ikke har så god råd (noe ikke jeg heller har, men har bedre rå enn han), ville jeg glede han med noe han lenge hadde ønsket seg. Jeg mener det er riktig å stille opp for venner, enten de er i pengenød, eller man rett og slett synes de fortjener noe ekstra etter å ha slitt med problemer i flere år. For han jeg låner bort til kan jeg stole på, for han betaler alltid tilbake, uansett hvor lang tid det tar han.

 

Han hadde også en katt. Og han fortalte henne at det var en innekatt, så hun måtte aldri slippes ut - og det hadde han sagt mange nok ganger. Allikevel, en dag han var på jobb, slapp hun henne ut fordi hun mente katta trengte å komme seg ut i frisk luft. Da han kom tilbake ble han forbanna på hva hun hadde gjort. Og det viste seg at katta hans skulle bli borte i nesten to måneder, og da hun kom tilbake var hun veldig mager og tynn, og måtte avlives. Så man kan jo kalle henne en morder - kattemorder. Og hun var veldig sjalu på at han hadde jentevenner, men det var helt greit at hun selv hadde guttevenner, ja... Og hun hadde lovet at hun skulle kjøre han når han ville besøke venner, men det gjorde hun aldri - hun ville ikke engang slippe han av syne - han fikk ikke besøke hans egne venner, men hun fikk besøke sine. Så stilte hun han et ultimatum; at han må enten velge mellom familie og venner eller henne. Og hvem er det som sier sånt til sin kjæreste, med mindre du ikke er riktig god i huet?.. Hun prøvde virkelig å ødelegge vennskapet vårt, men jeg er ikke dum. Jeg forsto at han var i en vanskelig situasjon og respekterte han uansett hvor lang tid det tok før vi så hverandre igjen. Vårt vennskap går ikke i vasken så lett.

 

Så kom det til dagen han bestemte seg for endelig å gjøre det slutt med henne, for han orket ikke mer. Da de var sammen betalte de 3000 hver for en bil, og den skulle hun selge for 6000 da han gjorde det slutt, så da skulle han ha 3000 av summen. Det tok hun evigheter å sende, og ble aldri gjort. Og han hadde ting igjen i leiligheten hennes som han måtte hente, men ikke kunne hente da han ikke hadde bil. Så hadde hun ikke lenge etter at de gjorde det slutt funnet seg en ny type. Etter det kusina hans kunne beskrive etter å ha møtt han, så han ut til å være rundt 40-50 år. Ja, tenke seg til, det er jo helt på jorde. Og hun og den nye typen hadde truet med å kaste tinga hans på skraphaugen om han ikke kom innen en uke, så da ble han og familien forbanna og sa til dem at det skulle de ikke gjøre. Og de ba dem sette av tingene hos hans kusine, så da gjorde de det heldigvis slik. Han måtte i tillegg fortsette å ringe og mase på henne om de 3000 for bilen hun solgte, og de 1750 hun skyldte meg. Så ringte den nye typen hennes en dag til han og spurte om det var han som var ex-kjæresten hennes og han sa ja. Da ble han plutselig truende og truet med å drepe han og familien hans, tanter, onkler osv. og ødelegge bilene dems hvis han ikke lot hun være i fred. Men han hadde jo ikke gjort noe galt, det er jo normalt å mase på folk når de ikke vil samarbeide/høre etter. Han sa han vet hvor han bor, hvor foreldra hans bor, tanter og onkler osv. og at han skulle komme til min bestevenn med folk og banke han til døde og legge han igjen i en likpose i hans egen leilighet. Man er jo ikke akkurat god oppi huet når man sier sånt. Så kom det frem at han var narkoman og har vært i narkomiljøet i 17 år, og at han er kjenning av politiet (det hadde han selv sagt) og han sa selv at han har noen millioner. Han hevder at han har vunnet pengene gjennom Lotto. Og han sa på telefon til dem at han har kjøpt henne en splitter ny bil + at han betaler alle hennes regninger, enda kan hun ikke betale meg tilbake de 1750 hun skylder, når hun ikke betaler for noe lenger? Patetisk, utrolig patetisk!

 

Han har også truet med å drepe min venn's mor og far og slektninger, selv om de har sluttet å ringe henne. De gjorde jo aldri noe galt, det var jo henne som aldri ville samarbeide med han og familien hans. Det endte så med at typen hennes måtte betale de 3000 for bilen hun solgte for 6000 fordi hun ikke gadd å sende han etter at han sendte de melding om at henne skyldte han 3000 og meg 1750. Han fikk de 3000 av han, men jeg fikk aldri de 1750 hun skyldte meg. Så nå skylder hun sin nye type 3000 i tillegg, så hun står mye i gjeld til han. Typen hennes har ringt dem flere ganger før og min venn's far som var i bakgrunnen en av gangene han ringte, kunne bekrefte at han var både full og dopa da han snakka i telefon. Han hadde også beskrevet min venn og hans familie og slektninger som alle psykopatiske og rusmisbrukere. Det ironiske er at han ikke kjenner familien hans og bare uttaler seg slik, og at det han egentlig gjør er å beskrive seg selv. Og min venn's tante hadde hørt i bakgrunnen av en av de mange samtalene de har hatt med han i telefon at kjæresten hans hadde sagt i bakgrunnen at han hadde sagt at han ville ha avskjedssex med henne, noe han aldri har sagt. Det var jo tross alt han som gjorde det slutt og ikke ville ha mer med henne å gjøre. Og det sa hun som en løgn bare for å gjøre typen hennes enda mer sint på han. Det hun driver med kan være medvirkning til drap, sånn som hun fortsetter å sette opp typen sin mot han og familien hans. Og han ringte vennen min for ikke så lenge siden og spurte om han ville være med han og vennene hans på fest og røyke hasj. Han er jo ikke dum, så han sa selvfølgelig nei. Det er det dårligste trikset noen sinne, det er jo åpenlyst at han ville lure han til seg/dem, så han/de kunne ta han. Det har gått så langt at jeg sa at han skulle slutte å mase på henne om å skylde meg de 1750, siden 1750 betyr mer enn flere menneskeliv for henne. Jeg vil jo ikke utsette de for mer trøbbel enn de selv har fått, så hun vant. Hun skal få slippe å betale de 1750, jeg kan jo ikke anmelde det til politiet da det er snakk om bortlånte penger. Men det viser hvor utrolig patetisk hun er, og hvor dårlig hun er som menneske, som verdsetter en liten fillesum mer enn menneskeliv. Vi tror at hun ble sammen med han bare for penga's skyld. Min venn spurte han til og med på telefon om hva han vil gjøre hvis det viser seg at hun har utnyttet han for pengene hans og gjør det slutt. Da svarte han at da er hun ikke noe mer, og heller ikke hennes mor, så nå har hun virkelig rotet seg oppi noe hun aldri vil komme seg ut av, med mindre hun vil betale med hennes liv og hennes mor's liv.

 

Så nå har det gått så langt at de vurderer å anmelde forholdet til politiet. Så tenkte jeg at folk kunne legge igjen råd her til hva de burde gjøre og ikke gjøre, om noen vet noe om noen gode råd. Og selv om dette ikke angår meg, og han ikke har noe med meg å gjøre, og aldri har kontaktet meg, selv om hun hadde nummeret mitt før, bør jeg la være å reise på besøk til min venn? Denne mannen har aldri vært i nærheten av husene dems så langt dem vet, men hva hvis? Det vil ikke være lurt for meg å bli sett med han på steder han vet hvor han kan få tak i han. De har ødelagt alt for han. Han kan ikke engang få seg ny kjæreste fordi han ikke vil utsette en potensiell jente for hans problemer. Han bor bare noen hundre meter fra foreldra sine så de kan se hverandre's hus. Men jeg føler at sånn situasjonen er for dem nå, så føles det truende selv for meg, selv om han ikke har noe med meg å gjøre og aldri har uttalt seg noe om meg. Jeg tror ikke han engang vet hvem jeg er.

 

Edit: For de som kanskje ikke fikk det med seg; Jeg sa at min venn fikk tilbake de 3000 hun skyldte han, men det var typen hennes som betalte tilbake for henne. Og at jeg har sagt til min venn at jeg ikke trenger å få tilbake det hun skylder meg. Så han skal få slippe å spørre henne mer, nå når vi ser at hun har vært villig til å synke så lavt som å bli sammen med en kriminell for å bruke han til å true dem på livet for å slippe. Det er utrolig hvor sta man kan bli og hvor lavt man kan synke for en sånn fillesum som hun hadde hatt rå til å betale tilbake om hun prioriterte pengebruken sin bedre. Men jeg synes hun skal få beholde de, jeg trenger ikke å få tilbake noe fra en som oppfører seg som en liten unge. En annen ting verdt å merke seg er at i følge dem, så høres ikke denne mannen voldelig ut på telefon når han ikke er ruset på noe som helst. De beskriver han som mye hyggeligere i ikke-ruset tilstand. Og for to netter siden prøvde han og en venn av kjæresten hans å ringe han langt ut'på natta flere ganger mens han prøvde å sove, men han tok aldri telefonen.

Endret av AgeOfRave
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nå har ikke jeg noen erfaringer, men om nå det viser seg at foreldrene/venn anmelder dette til politiet, politiet stormer huset hans, finner potensielt dop, sanker mannen straff, kanskje 2-3 år.

Mann kommer ut, hva er hans første handling?

Nettopp! Det er det som er den største risikoen. Og hva med alle han hevder han kjenner fra rusmiljøet? Får han lov til å låne telefon i fengselet (noe som sikkert ikke vil skje, eller kan det?), kan han kontakte vennene hans, og da er helvete løs, uansett. Sånne folk kan du ikke stole på, så derfor er bare livstid passende, bare synd vi ikke har det for sånne gærninger i Norge.
Lenke til kommentar

Nettopp! Det er det som er den største risikoen. Og hva med alle han hevder han kjenner fra rusmiljøet? Får han lov til å låne telefon i fengselet (noe som sikkert ikke vil skje, eller kan det?), kan han kontakte vennene hans, og da er helvete løs, uansett. Sånne folk kan du ikke stole på, så derfor er bare livstid passende, bare synd vi ikke har det for sånne gærninger i Norge.

Mennesker som er rusmisbrukere må man holde seg langt unna. De har en helt annen virkelighetsoppfatning enn oss 'friske' mennesker.

 

En rusmisbruker har ingenting å tape på å gjøre latterlige ting (som f. eks. vold og annen kriminalitet). Det er dette som gjør de ekstremt farlige.

Lenke til kommentar

Trådstarter du virker veldig svak og naiv. Var kanskje noe i det hun dama sa om at du var gay osv pga det zelda spillet og konsollen til din venn.

 

Altså hvem faen gidder å bry seg så mye og hvorfor og hvordan i svarte kan noen la en kjærring kjøre over en så til de grader. Pingler og nikke dukker er hva du og kompisen din er. Hun dama er bare å sette ordentlig på plass. Opp etter veggen med knyttneve.

 

Shit for noen femi dukker dere er ass !

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Trådstarter du virker veldig svak og naiv. Var kanskje noe i det hun dama sa om at du var gay osv pga det zelda spillet og konsollen til din venn.

 

Altså hvem faen gidder å bry seg så mye og hvorfor og hvordan i svarte kan noen la en kjærring kjøre over en så til de grader. Pingler og nikke dukker er hva du og kompisen din er. Hun dama er bare å sette ordentlig på plass. Opp etter veggen med knyttneve.

 

Shit for noen femi dukker dere er ass !

Please si at folk på sørlandet ikke skriver ass!.

Vær nå grei til trådstarter, trenger ikke snakke ned på folk.

Endret av Realzi
Lenke til kommentar

 

 

Konemishandling er verken mandig eller løsning på noe problem. :)

 

WHAT? Når man leser om disse to smurfene som lar en kjærring i 2013 ha dem så til de grader rundt lillefingern så er det bare en ting som duger. Penga kommer etterhvert da skal du se. Hjelper ikke å være dumsnill og naiv som begge disse er. Blir flau av å lese dette.... Huff. Biches ain't nothing but hoes and tricks. Cut a check move on and DIP!!! Yooooou dig

Lenke til kommentar

Det er jo bare fillesummer.

 

Hva er det som er så vanskelig med å droppe all kontakt?

Ja, det er bare fillesummer. Men ingen av oss visste hvordan han ville reagere og hva slags type han er før han truet de på livet.

Men som nevnt over her, hvorfor bare ikke droppe pengene?

Det skrev jeg at jeg droppet, vel, min del av summen, vel og merke. Han fikk det hun skyldte han fra typen hennes, så da har han ikke mer med hun å gjøre.

Mennesker som er rusmisbrukere må man holde seg langt unna. De har en helt annen virkelighetsoppfatning enn oss 'friske' mennesker.

 

En rusmisbruker har ingenting å tape på å gjøre latterlige ting (som f. eks. vold og annen kriminalitet). Det er dette som gjør de ekstremt farlige.

Kunne ikke ha sagt det bedre!

Trådstarter du virker veldig svak og naiv. Var kanskje noe i det hun dama sa om at du var gay osv pga det zelda spillet og konsollen til din venn.

 

Altså hvem faen gidder å bry seg så mye og hvorfor og hvordan i svarte kan noen la en kjærring kjøre over en så til de grader. Pingler og nikke dukker er hva du og kompisen din er. Hun dama er bare å sette ordentlig på plass. Opp etter veggen med knyttneve.

 

Shit for noen femi dukker dere er ass !

Det får være din mening, enten du troller eller ikke. Gidder ikke bruke tid på å bli sinna på slike spirrevipper som deg som bare er ute etter å provosere folk på nett. Jeg har selv drevet med kampsport i 10 år, men vold er uansett aldri løsningen, uansett hvor jævlig personen er mot deg! Du kan godt få lov til å mene at vi ikke er menn fordi vi ikke tar igjen med vold, i det minste er jeg mann nok til å tørre å si at vold hører ikke til i min natur.

Please si at folk på sørlandet ikke skriver ass!.

Vær nå grei til trådstarter, trenger ikke snakke ned på folk.

Det går greit, jeg tåler useriøsitet. Man kan ikke ta fornermelser fra vilt fremmede på nett alvorlig. :)

Konemishandling er verken mandig eller løsning på noe problem. :)

Nettopp!
  • Liker 3
Lenke til kommentar

 

 

WHAT? Når man leser om disse to smurfene som lar en kjærring i 2013 ha dem så til de grader rundt lillefingern så er det bare en ting som duger. Penga kommer etterhvert da skal du se. Hjelper ikke å være dumsnill og naiv som begge disse er. Blir flau av å lese dette.... Huff. Biches ain't nothing but hoes and tricks. Cut a check move on and DIP!!! Yooooou dig

 

Jeg er enig i mye av det du sier. Men jeg mener bare det finnes mye bedre løsninger

enn å ty til vold.

Lenke til kommentar

Drit i penga. Dropp all kontakt, og se om det bedrer seg.

 

Slikt pleier bare være trusler.

Han har fått sine 3000, og jeg har valgt å glemme de 1750 hun skyller meg. Han sendte jo tross alt de 3000 hun skyldte han for henne, så jeg antar han ikke hadde noe problem med det. Og de har droppet all kontakt med dem. Jeg vil ikke utsette familien hans for mer trøbbel enn de allerede har.
Lenke til kommentar

Flott å lese at du bryr deg så mye om venner/familie. Det har jeg respekt for. Men jeg tror nok den beste løsningen er, som det blir nevnt her, å bryte all kontakt. Det er først når dere opprettet kontakt med fyren det ble ille, og værre ble det jo mer dere holdt på. Det viser bare at fyren blir terget av oppførselen deres. Av "drapstruslene" ser du at han er en hissig person. Selv om dette er ment som tomme trusler kan fyren stå opp med feil ben en dag eller flippe ut. Frustrasjonen må da gå utover noe/noen. Ikke la denne noen bli dere.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Flott å lese at du bryr deg så mye om venner/familie. Det har jeg respekt for. Men jeg tror nok den beste løsningen er, som det blir nevnt her, å bryte all kontakt. Det er først når dere opprettet kontakt med fyren det ble ille, og værre ble det jo mer dere holdt på. Det viser bare at fyren blir terget av oppførselen deres. Av "drapstruslene" ser du at han er en hissig person. Selv om dette er ment som tomme trusler kan fyren stå opp med feil ben en dag eller flippe ut. Frustrasjonen må da gå utover noe/noen. Ikke la denne noen bli dere.

Jeg tror de har brutt all kontakt, jeg håper det i hvertfall. Jeg vet bare at de sier de ikke har snakket med dem i det siste. Men en av tantene hans virkes litt bekymrende ut. Hun hadde i følge min venn sagt til han på telefon at han var psykopat og andre dumme ting. At man ikke skal snakke sånn til en mentalt, psykotisk, ustabil mann, er en selvfølge. Jeg skjønner det kan være vanskelig å styre sinnet sitt i en slik situasjon, men sinnet kan være ditt beste våpen og din verste fiende, alt ettersom hvordan du klarer å beherske sinnet ditt. Greia er også at når han er i ikke-ruset tilstand er han mye hyggeligere å snakke med over telefon, i følge dem. Men det høres ut som de ikke har snakket med han på lenge. Jeg tipper denne jenta lever et ulykkelig liv med han nå som hun er klar over hva slags type han er og at om hun går fra han skriver hun under på sin dødskontrakt. Får bare håpe det er tomme trusler, både for henne og min venn og hans familie. Mannen sier han vet hvor de alle bor (dette gjelder bare min venn og hans familie/slektninger), men har ikke tatt turen til noen av dem enda. Jeg tror det bare er tomme ord. Men samtidig er jeg litt redd for å besøke min venn, for du vet aldri. Det tryggeste er når han kommer hit. Endret av AgeOfRave
Lenke til kommentar

Jeg synes at det er sykt at ikke vennen din tar ansvar for sin x-kjærestes oppførsel og betaler deg pengene som hun/han skylder deg. Det var jo tross alt han som spurte om å låne penger (likegyldig om det var x-kjæresten som stod bak det)! Anonym poster: 9368f952159e8fc6d47172012a1c52e9

Skjønner tankegangen din, men jeg vil ikke ha pengene fra han. Og han har sagt at han kan betale tilbake selv om det var hun som brukte alt og alltid tok fra lommeboka hans. Vurderer kanskje å høre med han om det når han får en jobb i år. Virkes ut som han kommer til å tjene mer enn det Nav gir han.
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...