Staketten Skrevet 20. juni 2013 Del Skrevet 20. juni 2013 Du kan koka graut. Til dømes mjølgraut, byggraut, semulegraut og risgraut. Lenke til kommentar
Star Fox Skrevet 20. juni 2013 Del Skrevet 20. juni 2013 Er det ikke greit å lære seg å lage mat først som sist? Å kjøpe slike kit er både dyrt, lite miljøvennlig, mest sannsynlig alt for salt og ikke like godt. På den positive siden krever det minimalt med kunnskap og det er praktisk med porsjonspakninger, men for min del veier det ikke opp for de negative sidene. Jeg synes det er godt og det smakte ikke for salt. Klimautslippet til det jeg spiser gir jeg en lang ræv i. Skal du spise klimanøytralt må du være vegetarianer og dyrke grønnsakene dine selv. Mtp. klimautslipp per okse f.eks. ville det heller ikke vært mulig å spise slikt kjøtt. Nå skal det sies at det meste man lager fra bunnen av smaker bedre, men er det nå så mange som gidder det? Det er vel en grunn til at Toro driver så godt. Dessuten er det ikke så veldig fancy å bruke mer enn 30 minutter på en middag til seg selv. Skal jeg for øvrig anbefale en rett å lage fra bunnen av, så må det bli pastitsio, som er en slags gresk lasagne. Oppskrift finner du ved å søke på google. Lenke til kommentar
Dr. Brodsky Skrevet 21. juni 2013 Del Skrevet 21. juni 2013 Når jeg nevnte miljøet tenkte jeg i utgangspunktet på all emballasjen. Ellers tar det ikke lengre til å lage nevnte rett fra bunnen av. En får fint tid til å lage saus osv mens risen koker. Når det er sagt så skal folk få spise akkurat hva de vil. Jeg tror bare at en del av den yngre generasjonen vil bli overrasket over hvor lite som skal til for å overgå ferdigprodukter. Lenke til kommentar
Mladic Skrevet 24. juni 2013 Forfatter Del Skrevet 24. juni 2013 Jeg liker å lage carbonara. Det tar meg som oftest 30min fra start til slutt, selv om jeg nå har laget det veldig mange ganger og vet akkurat hva som skal skjer når. 1. Sett opp en stor kjele med godt salta vann (så salt at det nesten smaker sjø - dette smaksetter pastaen, har man ikke i nok smaker pastaen aldri likt godt) til å koke. Stek så litt bacon i en kjele eller stekepanne. Når baconet er brunt, så tar man panna av direktevarmen og har oppi 1 finhakket fedd hvitløk. Stek i 15-30sek sånn at den rå hvitløkssmaken går vekk. 2. Når vannet koker, ha oppi pasta av ønsket type. Jeg pleier å bruke linguine eller penne. 3. Rett før pastaen er klar (etter ca 5min koking), så skru på forsiktig varme i baconpanna igjen. Pastaen skal være litt hard i midten enda (enda hardere enn al dente). Dampen og den siste tiden i panna vil gjøre den perfekt. 4. Når pastaen er klar, ha det rett oppi baconpanna. Ha så i et par gode nevefuller med ferskrevet parmesan, sort pepper og 1 øse med pastavannet (inneholder stivelse som gir litt tykkelse på sausen). 5. Ikke ha i all parmesan på en gang. Ha i en og en neve mellom hver gang du blander. Når du har hatt i parmesanen ha så i 2-3 eggeplommer. 6. Vend nå alt sammen veldig godt mens det står på forsiktig varme til du ser at det som er av saus begynner å tykne (eggeplommene "koker"). Ha oppi mer pastavann om det blir tørt, noe som vil skje siden pastaen suger til seg fuktigheten i panna. Jeg pleier alltid å ha oppi 2-3-4 øser totalt, siden jeg liker at pastaen har bittelitt saus. 7. Ha i hakka persille (om du har), smak for å sjekke krydder/oste-mengde og server. -> Ikke ha stekepanna på full guffe når du har i ost og eggeplommer, da ender du opp med eggerørepasta, som ikke er så godt <- Det er bedre at du forsiktig øker varmen for å tykne sausen enn at alt svir seg. Om du bruker billigbacon anbefaler jeg at du koker baconet i 15-30 sekunder i vann før du steker det, slik at den ferdige retten ikke blir veldig salt. Det er parmesanen som vil tilføre salt. Håper det smaker. Jeg skal prøve denne retten i dag. Skal man virkelig helle vispet egg over pastaen mens den er i panna? Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 24. juni 2013 Del Skrevet 24. juni 2013 Ja. Plommene rett oppi. Hvitene gjør ingenting så de bruker jeg aldr. Skiller ut 2-3 plommer og har de så klar på en liten tallerken til jeg har helt over pasta og osten. Lenke til kommentar
Mladic Skrevet 24. juni 2013 Forfatter Del Skrevet 24. juni 2013 (endret) Ja. Plommene rett oppi. Hvitene gjør ingenting så de bruker jeg aldr. Skiller ut 2-3 plommer og har de så klar på en liten tallerken til jeg har helt over pasta og osten. Blir smaken bedre hvis jeg fjerner hvitene? Edit: Fulgte den oppskriften du la til og maten endte opp med å bli for salt. Jeg hadde 8 teskje salt i kjelen med spaghetti, og nå kjenner jeg nesten bare smaken av salt. Endret 24. juni 2013 av Mladic Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 24. juni 2013 Del Skrevet 24. juni 2013 (endret) Blir smaken bedre hvis jeg fjerner hvitene? Edit: Fulgte den oppskriften du la til og maten endte opp med å bli for salt. Jeg hadde 8 teskje salt i kjelen med spaghetti, og nå kjenner jeg nesten bare smaken av salt. Smaken blir ikke stort annerledes, men hvitene "koker" ikke på den temperaturen som plommen gjør, så den vil fortsatt være litt rå selv når retten er ferdig. Gjør ikke noe om du lar de være i. De første gangene jeg lagde denne retten ble den ganske salt også, men pastavannet er nok ikke grunnen til at retten ble veldig salt (du hadde kanskje i litt for mye salt, men det skal ikke gjøre noe... jeg pleier aldri måle men pleier å bli et par teskjeer). Kokte du baconet litt før du stekte det? Endret 24. juni 2013 av ahpadt Lenke til kommentar
Vice Skrevet 24. juni 2013 Del Skrevet 24. juni 2013 (endret) Alltid lurt å være veldig forsiktig med salt. Kan fint bruke hvertfall halvparten av det som står i oppskriftene. I pasta bruker jeg veldig lite eller ingenting salt. Er som regel mer enn nok salt i tilbehøret. Endret 24. juni 2013 av Vice Lenke til kommentar
Mladic Skrevet 24. juni 2013 Forfatter Del Skrevet 24. juni 2013 Neste gang skal jeg bare ha oppi 3-4 teskjeer med salt. Smaken blir ikke stort annerledes, men hvitene "koker" ikke på den temperaturen som plommen gjør, så den vil fortsatt være litt rå selv når retten er ferdig. Gjør ikke noe om du lar de være i. De første gangene jeg lagde denne retten ble den ganske salt også, men pastavannet er nok ikke grunnen til at retten ble veldig salt (du hadde kanskje i litt for mye salt, men det skal ikke gjøre noe... jeg pleier aldri måle men pleier å bli et par teskjeer). Kokte du baconet litt før du stekte det? Nope. Det gjorde jeg ikke, men jeg hadde ikke så mye bacon heller. Men betyr det også at saltet siler ut når jeg steker baconet, slik at saltet fra baconet blandes med sausen? Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 24. juni 2013 Del Skrevet 24. juni 2013 Ja, saltet forsvinner jo ikke fra stekepanna... Jeg pleier bare å fylle baconpanna med 1-2 dl vann først (siden jeg er lat) og hiver baconet oppi. Når den hvite guffen begynner å komme ut så siler jeg vannet ut og hiver baconet oppi igjen og steker til det blir brunt. Lenke til kommentar
Mladic Skrevet 3. juli 2013 Forfatter Del Skrevet 3. juli 2013 Hvor får jeg kjøpt benfritt lammekjøtt eller i bog? Jeg var innom Rema 1000 og Kiwi, og ingen av dem hadde det. Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 3. juli 2013 Del Skrevet 3. juli 2013 Hvor får jeg kjøpt benfritt lammekjøtt eller i bog? Jeg var innom Rema 1000 og Kiwi, og ingen av dem hadde det. Du må nok til Meny eller Ultra for å garantert finne noe slikt, selv om jeg vet at på Rema 1000 så har de i hvert fall svinebog. Lenke til kommentar
Mladic Skrevet 3. juli 2013 Forfatter Del Skrevet 3. juli 2013 Du må nok til Meny eller Ultra for å garantert finne noe slikt, selv om jeg vet at på Rema 1000 så har de i hvert fall svinebog. Jeg tenkte på lammebog, men takk for tips! Er ikke lammekjøtt et av de vanligste kjøttypene sammen med storfe, svin og kylling? Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 3. juli 2013 Del Skrevet 3. juli 2013 Jeg tenkte på lammebog, men takk for tips! Er ikke lammekjøtt et av de vanligste kjøttypene sammen med storfe, svin og kylling? Lammebog er en av de rimeligste delene på dyret ja, så bør ikke være vanskelig å finne. Brukes ofte til fårikål og sånne ting. Best til retter som skal putre lenge, eller om du finhakker det til hjemmelaga "kjøttdeig". Lenke til kommentar
Mladic Skrevet 3. juli 2013 Forfatter Del Skrevet 3. juli 2013 Finner man det i fryserdisken? Og er det forskjell på lammebog i hermetikkboks og i netting? Lenke til kommentar
dgolan Skrevet 9. juli 2013 Del Skrevet 9. juli 2013 (endret) Masse gode tips til matlaging her ! Noe jeg kan tipse med er å lage pizza fra bunn av, det tar litt tid og viktig å følge oppskrift på deig. men ellers er det ganske billig (du trenger som oftest bare topping, resten er standardvarer) og veldig god smak. En annen ting som kan lages billig/enkelt er wok med eggnudler (vet de har det på meny). Nudler er veldig godt i wok og passer veldig godt med det aller meste. Endret 9. juli 2013 av Dukes Lenke til kommentar
Mladic Skrevet 29. juli 2013 Forfatter Del Skrevet 29. juli 2013 (endret) Jeg liker å lage carbonara. Det tar meg som oftest 30min fra start til slutt, selv om jeg nå har laget det veldig mange ganger og vet akkurat hva som skal skjer når. 1. Sett opp en stor kjele med godt salta vann (så salt at det nesten smaker sjø - dette smaksetter pastaen, har man ikke i nok smaker pastaen aldri likt godt) til å koke. Stek så litt bacon i en kjele eller stekepanne. Når baconet er brunt, så tar man panna av direktevarmen og har oppi 1 finhakket fedd hvitløk. Stek i 15-30sek sånn at den rå hvitløkssmaken går vekk. 2. Når vannet koker, ha oppi pasta av ønsket type. Jeg pleier å bruke linguine eller penne. 3. Rett før pastaen er klar (etter ca 5min koking), så skru på forsiktig varme i baconpanna igjen. Pastaen skal være litt hard i midten enda (enda hardere enn al dente). Dampen og den siste tiden i panna vil gjøre den perfekt. 4. Når pastaen er klar, ha det rett oppi baconpanna. Ha så i et par gode nevefuller med ferskrevet parmesan, sort pepper og 1 øse med pastavannet (inneholder stivelse som gir litt tykkelse på sausen). 5. Ikke ha i all parmesan på en gang. Ha i en og en neve mellom hver gang du blander. Når du har hatt i parmesanen ha så i 2-3 eggeplommer. 6. Vend nå alt sammen veldig godt mens det står på forsiktig varme til du ser at det som er av saus begynner å tykne (eggeplommene "koker"). Ha oppi mer pastavann om det blir tørt, noe som vil skje siden pastaen suger til seg fuktigheten i panna. Jeg pleier alltid å ha oppi 2-3-4 øser totalt, siden jeg liker at pastaen har bittelitt saus. 7. Ha i hakka persille (om du har), smak for å sjekke krydder/oste-mengde og server. -> Ikke ha stekepanna på full guffe når du har i ost og eggeplommer, da ender du opp med eggerørepasta, som ikke er så godt <- Det er bedre at du forsiktig øker varmen for å tykne sausen enn at alt svir seg. Om du bruker billigbacon anbefaler jeg at du koker baconet i 15-30 sekunder i vann før du steker det, slik at den ferdige retten ikke blir veldig salt. Det er parmesanen som vil tilføre salt. Håper det smaker. Det er andre gang jeg prøver å lage carbonara. Jeg vet ikke om jeg gjør det feil, men det blir alltid igjen små, gule eggklomper over hele pastaen. Det ser ut som om eggene blir "stekt" i pastaen. Er det ikke meningen at sausen skal være fuktig og "sausete"? Endret 29. juli 2013 av Mladic Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 29. juli 2013 Del Skrevet 29. juli 2013 Jo. Det betyr nok at kjelen har vært for varm når du hadde i eggene. Det tok meg også et par ganger før jeg ikke lagde eggerørespaghetti... Lenke til kommentar
Gjest member-277163 Skrevet 30. juli 2013 Del Skrevet 30. juli 2013 Vet ikke om du vil ha flere oppskrifter, men jeg skriver i hvert fall en av mine favoritter 1. Kok pasta (jeg bruker fullkorn, synes det er best). 2. Kutt løk og paprika i små biter og stek. Jeg bruker ca. en halv av hver. Her kan du jo også ta finhakket hvitløk og chili i tillegg hvis du liker det. 3. Når løken begynner å bli blank hiver du oppi kyllingfilet i biter. Når kyllingen er ferdigstekt, så skrur du ned varmen litt. 4. Ha oppi en boks creme fraiche og chilisaus (jeg bruker hot chili fra Heinz, synes den er best). Chilisausen kan du smake til, vet ikke helt hvor mye jeg bruker. Så smaker du også til med salt og pepper. 5. Ha det over pastaen. Det her blir nok til to personer, så du kan jo halvere det hvis du ikke vil ha mye. Vet ikke helt hvordan det er å varme opp igjen, har ikke prøvd selv. Kjempegodt! Lenke til kommentar
Toppris Skrevet 30. juli 2013 Del Skrevet 30. juli 2013 Halloen! Gilde Karbonadekaker (Rød pose, ferdigstekte allerede). Stek dem på stekepannen, middels varme i noen minutter per side, men snu dem underveis så du ikke svir dem totalt. Til du får teken på det. Går bra sammen med makaroni, som bare skal kokes opp, kan ikke gjøres feil! Bare ikke overkok. Bruk masse vann i forhold til makaronien. Hell på ketchup! Studentmåltid FTW. Svenske Kjøttboller (eller kaker...), blå pose fra Gilde de også tror jeg. Stek ilag med Dolmio saus. Kok opp spaghetti i samme slengen. Sleng på med ketchup! Studentmålid FTW! Kylling er lett å steke. Kan du lage ris også? Bland sammen med Chicken Curry og BAM! Kvalitetsmat. Pizza. Lett å lage. Kjøp ferdig NÅ deig (kjøp den "mer" sunne varianten, selvsagt. Kommer med bakepapir til og med. Stek kjøtt, kutt opp BOG skinke, sleng på mais, ost, paprika, agurk, stekt løk, whatever du vil. En hel pizza kan være middag i 3-4 dager! Knallnice. Laks. Rema 1000, Kiwi og Coop har alle rimelige fileter, skinn- og steinfri. Make with whatever. 1 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå