Gå til innhold

Nervøs hund


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jeg har en liten Dogo Canario gutt på 3 år som er veldig nervøs for daglidagse ting, ting som vaskemaskin, oppvaskmaskin og persienner er vel de 3 tingene han frykter værst. Til tider blir han så redd at han setter seg omtrent oppå meg å peser og rister. Noen som vet av noen lure tips som kan hjelpe Tiny å komme over angsten for disse tingene?

 

Takker for svar :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Først og frems må du IKKE gi hunden trøst. Ikke la hunden hoppe opp på deg. Og heller ikke forsøke å tving hunden å bli rundt disse tingene.

 

Du må oppføre deg normalt og ikke bry deg over tingene. Hunder oppfater veldig godt hvordan eier reagerer til ting, ser hunden at du ikke er redd smitter det over.

 

Du kan forsøke å gi hunden godbit hver gang du bruker apperatene han er redd av. Så assosierer hunden det med noe positivt. Noe som varer lenge, f.eks bein, eller Kong med noe godt i..leverpostei eller penutsmør o.l.

Endret av AvidGamer
Lenke til kommentar

Haha, finfint navn til en DC :D

 

Gode råd fra AvidGamer over her, veldig viktig at du selv overser og aldri trøster. Legg godbiter litt rundt omkring det han er redd for, feks når vaskemaskinen står på så legger du noen godbiter (helst gni ut leverpostei eller noe så det tar litt lang tid å få det opp) foran den. Du må ikke sette deg til og vente, da skjønner han at det er en big deal.

 

Et annet tips, som dog tar litt lenger tid om du ikke har drevet med det før.. Les om klikkertrening og target. Dvs, du trener opp hunden til å berøre visse ting du peker på mot godbit. Kunne du lært inn target så kunne du brukt det på disse tingene, først selvfølgelig når de er avslått, og så etterhvert med lyd i de. Det viktigste er å ikke sette kommando på det, siden dette er noe han er redd, men å få han til å "ønske" å berøre de for å oppnå godbiten. Da vil han assosiere disse tingene med noe positivt (godbit/leke) etterhvert, men det er jo en lang vei da.

 

Siste tips: Få han sliten i hodet. Hunder som er mentalt slitne og får brukt hodet har mindre sjans til å bli nervøse, siden de bruker hjernen på andre oppgaver iløpet av dagen.

Lenke til kommentar

Hvis du snakker med dyrlegen vil de ha piller du kan gi han som hjelper mot angst. Disse kan brukes i en overgangsperiode mens dere jobber med problemet (trener med godbiter og sånt) eller han kan gå på de resten av livet.

 

De har hjulpet hunden til moren min masse, men de koster litt. Han er tolv år nå har har taklet dårlig å miste hørselen. Stresset masse, peip og hyla for ingenting, klarte ikke roe seg ned etc. Etter han startet på disse har de fått en helt ny hund! Forandringen kom vist veldig fort.

Endret av mushi
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...