Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Forsøkt drept på jobb (jobber som vekter), har jeg krav på en dag med permisjon?


Anbefalte innlegg

Jeg ble forsøkt drept i dag på jobb med skrutrekker under en anholdelse av en butikktyv. Som dere så gikk det jo veldig bra, ingen stikkskader eller noe som helst.

 

Det var selvfølgelig en veldig ubehagelig hendelse, da man ikke får noen som helst oppfølging i denne bransjen annet enn "vi tar det på mandag, er litt opptatt nå".

 

Om dere vil ha historien i tillegg gir jeg den kort uppsummert:

 

En prostituert i 20-årene stjal noen klesartikler. Hun ble med inn på et lager for utfylling av anmeldelse, og startet her med å rispe opp ansiktet sitt med neglene sine, og sa selvfølgelig at hun skulle skylde på meg. Så jeg fikk med en til fra butikken som kan vitne for meg, om det skulle bli noe mer. Hun begynte da å blø fra seks forskjellige steder i ansiktet, og på noen steder så grovt at politiet tok hun med videre til legevakta etter hendelsen (hun var tungt beruset på rivotril, valium og heroin).

 

Etterhvert etter cirka en time sa hun at hun gjerne ville vise meg noe fra lommen sin, og tok opp en liten skrutrekker som lignet en sprøyte og reise seg fort opp og forsøkte å stikke skrutrekkeren i halsen min. Fikk heldigvis et kjapt grep om håndleddet hennes og ba hun tre ganger om å slippe sprøyta, hvilket hun ikke gjorde, men hun fortsatte bare å forsøke å hugge etter halsen min tross at jeg holder henne. Så klappa til henne og la hun i bakken, tok fra hun "sprøyta" som viste seg å være en liten skrutrekker og politiet var på plass cirka en time etterpå.

 

Kjenner det er riktig ubehagelig i etterkant, men jeg er redd for å dra på jobb. Det er heller samboeren som har tørna litt i forhold til det her, hun er veldig redd for at jeg skal bli drept i morgen, og på hennes vegne så tenker jeg da å ta en dag hjemme.

 

Vurderer jo selvfølgelig å ta ut sykemelding på legevakta, heller det enn å ta ut egenmelding da jeg syns dette er dumt (og gir en veldig klar indikasjon på at det er "derfor"). Men har jeg krav eller godt grunnlag for å kunne ta ut en dag med permisjon? Eventuelt hvor mange dager.

 

Alle svar er gladelig mottatt! Anonym poster: e16fd46d788bcb8a29b4fd3c99fc618e

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja, men det er veldig vanlig at det tar en uke eller to, men jeg har kun vært borte i kniv ved et tilfelle tidligere, og da gikk det greit for min del. Er ikke noe jeg gikk og snakket om så mye etterpå, da det ikke var værre enn å si at "jeg skal ha den kniven"; så fikk jeg kniven.

 

Men er det sånn at jeg kan ta meg en dag hjemme? Har fri på søndag, og skal ringe sjefen igjen på mandag.

 

--

 

Jaja, til og med en forumveileder kan drite seg ut på å ikke trykke på anonym post.

Endret av Trollfjes
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Men er det sånn at jeg kan ta meg en dag hjemme? Har fri på søndag, og skal ringe sjefen igjen på mandag.

 

Er det ikke bare å ta en sykedag? Som nevnt, er det ikke lurt å være for lenge borte. Da er det vanskeligere å starte igjen, fordi sist du var på jobb skjedde det noe negativt.

 

Syntes du håndterte situasjonen bra.

Lenke til kommentar

Tror det er like greit å bare gå på jobb etterpå hvis du orker, både for deg og dama. Hvis hun vil at du skal bli hjemme fordi hun er redd og du gir etter, blir dere på en måte "enige" om at det er noe å være redd for, og angsten kan bli sittende i lenger. Hvis samboeren din har fri, er det en bedre ide at hun får besøk av noen som kan holde henne med selskap, slik at ikke hjemmet blir skummelt. For ordens skyld er dette synsing fra en uten andre kvalifikasjoner enn et ranskurs, men vi lærer jo litt om fryktreaksjoner etter slike hendelser der.

Endret av Isbilen
Lenke til kommentar

Du har krav på ettervern og debriefing. Et slikt tiltakt bør settes inn så tidlig som mulig.

Din leder skal sørge for at du blir fulgt opp. Fører ikke dette frem tar du det høyere opp i linjevei.

 

Vaktselskaper er pliktig å være tilknyttet godkjent bedriftshelsetjeneste ref forskrift om organisering, ledelse og medvirkning kap 13 som er hjemlet i AML §3-3.

Endret av gresh
Lenke til kommentar

Hørtes nå litt rart ut ja, Aner ikke hva selskap du er i, ikke at vi trenger å få det frem heller, jeg legger ved et utdrag fra hva som er gjelende i et av de store i norge:

 

1. Den første avlastende omsorgen.

 

Ansvarlig: Nærmeste leder.

 

Nærmeste leder er ansvarlig for å ivareta

den ansatte umiddelbart etter

hendelsen, ved å gi den nødvendige

omsorg og avlastning.

Leder skal bringe på det rene om det er

behov for å bearbeide hendelsen ytterligere.

Leder skal konferere med

Ansattstøtte ved usikkerhet om

behovet. Ansattstøtte kan gi råd og

assistanse i denne fasen.

***** Deg selv som ansatt kan også kontakte støttegruppen utenom hva leder syntes, dette gjøres ved et eget skjema ala ansattweb********

 

2. Etterfølgende bearbeidende samtaler.

 

Ansvarlig: Ansattstøtte.

 

Det er de trente Ansattstøttene som er

ansvarlige for å gjennomføre samtalene

med den ansatte. De vil gjennomføre

én eller to samtaler. Den første samtalen

finner sted noen dager etter hendelsen.

Vår samarbeidspartner ******* kobles

inn hvis den andre samtalen

med ansattstøtten viser at behovet

for å bearbeide hendelsen er større enn

ansattstøtten i ******* kan dekke.

 

Dette er et lavterskel tilbud som dekker veldig mye.

 

Men igjen dette varier vell kanskje stort mellom selskapene, men trodde nå de at alle de 1-4 største selskapene i norge burde være relativt profesjonelle på slikt, ikke vet jeg.

Endret av Bendorama
Lenke til kommentar

Det er faktisk hårreisende hvordan enkelte vaktselskap ikke ivaretar, eller har muligheten til å ivareta, sine ansatte, når de er en så utsatt arbeidsgruppe. Ikke bare på det rent selvsagte medmenneskelige nivået, men også på et praktisk økonomisk nivå (kostnader rundt sykefravær). I et slikt yrke risikerer man ganske invalidiserende ettervirkninger, som er vanskelige å forutse. Du burde absolutt kontakte arbeidsgiver eller se gjennom arbeidskontrakten for å finne ut om det finnes et tilbud for deg og samboeren din. Det bør du egentlig finne ut av uansett.

Endret av Kakofoni
Lenke til kommentar

Vekterne er organisert igjennom Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF), jeg ville prøvd å få litt støtte derifra om de ikke var så hjelpsomme i selskapet ditt.

 

Jeg vil anbefale deg å ta deg en stund og vurder (gjerne sammen med kjæresten din) om vekteryrket er noe å fortsette med. Nå har du sett hvor langt det kan gå, og du vet vel hvor lite man får for den jobben.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...