OPL Skrevet 5. juni 2013 Del Skrevet 5. juni 2013 Det står på pakken: Kok opp vann,ris og salt i en kjele og rør om. Kok risen under lokk i 17 min. Betyr dette at jeg skal koke vannet og så tilsette risen eller legge i risen før jeg koker ? Lenke til kommentar https://www.diskusjon.no/topic/1518151-skj%C3%B8nner-ikke-tilberedning-av-denne-type-ris/
OPL Skrevet 5. juni 2013 Forfatter Del Skrevet 5. juni 2013 Det ble til at jeg kokte opp risen sammen med vannet Lenke til kommentar https://www.diskusjon.no/topic/1518151-skj%C3%B8nner-ikke-tilberedning-av-denne-type-ris/#findComment-20620273
johanf Skrevet 5. juni 2013 Del Skrevet 5. juni 2013 Det står; "kok opp vann, ris og salt i kjele" (det er én handling) og rør om. Du skal ha oppi alt samtidig og la det koke i ca 17 minutter. Står det ikke noe om vann? Hvis du bruker "passe" med vann, slipper du at risen er blaut når du skal spise den. Lenke til kommentar https://www.diskusjon.no/topic/1518151-skj%C3%B8nner-ikke-tilberedning-av-denne-type-ris/#findComment-20620277
Dr. Brodsky Skrevet 5. juni 2013 Del Skrevet 5. juni 2013 Skyll risen, kok opp i lettsaltet vann, rør om, skru ned og la den småkoke i 12 minutter, trekk den så av platen og la den hvile i 5 minutter (uten at du åpner lokket). Gryte med glasslokk er veldig greit, siden det bare blir tull om en åpner for å se. Lenke til kommentar https://www.diskusjon.no/topic/1518151-skj%C3%B8nner-ikke-tilberedning-av-denne-type-ris/#findComment-20620551
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå