Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

PKK: CO-verdier for høye Saab 93 1999


Anbefalte innlegg

Hei,

 

jeg har en Saab 93 som nettopp har vært på EU. Blant en del mindre feil som har blitt utbedret er CO-verdiene for høye til at bilen kan bli godkjent. Verdiene skal visstnok ligge på 0.35, men bilen ligger på rundt 0.6. Fikk den ned til 0.48 etter å ha kjørt litt på høyt turtall.

 

Verkstedet foreslo at jeg kunne prøve å bytte plugger. Før kontrollen tok jeg ut de gamle og de så bra ut. Justerte også spark-gapen litt. Byttet også lambda-sonde.

 

Alternativt var det noe motorrens jeg kunne prøve, men husker ikke navnet på produktet.

 

Til sist kunne det være at jeg måtte bytte Katalysator, men de hadde ikke så stor tro på det da de hevdet at lambda-verdier og HC-verdier ville vært høyere enn de var. Lambda var hvertfall innenfor lovlig verdi.

 

Så, dere bilkyndige, hva foreslår dere at jeg gjør? Kan selvfølgelig sjekke katalysatoren, men å bytte denne koster 10k+ hos Mekonomen. Hos Biltema har de noen til langt mindre (1k). Hvordan er disse?

 

Andre forslag til hva som kan forårsake utslaget?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Luftfilter har vel ikke blitt nevnt enda, men det skal ikke gi utslag uansett pga massemåleren. Oljeskift kan være triks, men da helst på diesel.

 

En defekt katalysator ligger desverre ofte rundt 0,5-0,6 i Co så du skal ikke se bort ifra at det er den. Disse andre tingene pleier å gi større utslag.

 

Biltema kat m/flexirør på hver side funker helt fint hvis det lar seg montere. Bare kapp bort den gamle og stapp inn en ny en. Har montert massevis av dem og det er en helt grei å billig løsning.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Fyll ikke E85.... Gå for V-power om du har lite igjen på tanken, evt. ha i noen additiver. Var et konsentrat som var veldig effektivt som de har på Jula, husker ikke hva det heter...

 

Men gjør en tuneup som nevnt over her, i verste fall er katalysatoren din gåen, men den er ikke så dyr å skaffe på 9-3 :)

 

Edit: Her er den.

 

http://www.tripak.se/?action=01

 

Dette er gode greier, kom meg selv ut av samme knipe som deg med denne :)

Endret av SuperBlackBird
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...