Gå til innhold

Rimelig og god pc-høytalere


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg vil kjøpe høytalere til pc'n og lurer på om dere har noen gode råd, siden jeg har lite erfaring :) Gjerne til en rimelig pris, 2-400 kr. Vil også ha med subwoof/ grei nok bassgjengivelse..

 

Håper dere vil dele gode/ dårlige erfaringer her :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det rimeligste jeg vet om som gir ok lyd er et 2.1-sett fra Corsair til ca 1600 kr.

 

Stort sett er det høyttalere fra 4k og oppover som gir god lyd.

 

Det er selvsagt høyttalere som skiller seg ut både positivt og negativt i rimelige prisklasser, men det er veldig vanskelig å anbefale noe og ikke minst å bli fornøyd med noe etter å ha hørt høyttalere litt opp i pris.

 

Man må ikke nødvendigvis ha høyttalere for ti- eller huntretusener, men det er veldig mye som skjer opp til 4k og en god del som skjer opp til 10-30k. Etter hvert kan man snakke om diminishing returns og at en høyttaler koster store summer betyr ikke nødvendigvis at den faller bedre i smak til lytting, men det er en viss forskjell etter pris. Det meste har et grøtete og udefinert lydbilde opp til noen tusenlapper er investert.

 

Høyttalere er en investering for 5-10-20 år, ikke en forbruksvare.

 

Dersom du skal ha noe i den prisklassen kan du se utvalget ved å søke på prisjakt.no eller prisguide.no, eventuelt sjekke manuelt i aktuelle butikker. Så noterer du de aktuelle modellene i ei tekstfil, gjør litt research og tar et valg.

 

Noe av det beste å kjøpe for tiden, som langt på vei kan erstatte et løskomponentannlegg til 20-30k er aktive høyttalere med integrert DAC slik at man kan få god lyd ved å trekke en digitalkabel mellom PC-en og høyttalerne, men dette koster 5-10k.

 

Hvis du har en bærbar mediespiller/telefon kan du ta med denne til en forhandler og prøve høyttalere i din prisklasse med musikk eller lyd som du liker. Jeg antar at de fleste butikker eller kjeder er behjelpelig med dette.

Endret av BadCat
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...