Gå til innhold

Har ikke levert omsetningsoppgave...Risikerer jeg konsekvenser?


Anbefalte innlegg

Opprettet et AS for circa 3 mnd siden, og har ikke hatt så mye omsetning, så har ikke tenkt på dette med omsetningsoppgave. Ser nå at det vanligvis leveres omsetningsoppgaver 6 ganger årlig. Er det slik at det SKAL/MÅ leveres annenhver måned, hvis man ikke har søkt om annet? Har skattemydighetene klare regler (og nulltoleranse) her?

 

Hva risikerer jeg nå, og hva burde jeg gjøre?

 

På forhånd takk for svar.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har regnskapsfører og har generell peiling, bare ikke på dette med omsetningsoppgave. Skjønner ikke helt at dette på død å liv MÅ leveres annen hver måned om man ikke har omsetning..

 

Nei, nei ikke i nærheten av 50K enda, driver enda å tærer på aksjekapital..Derfor jeg ikke har stresset med det.. før nå.

 

Regnskapsfører var også litt vag i svaret, virket ikke på han som det MÅTTE gjøres (men anbefales), så er derfor jeg spør om det anbefales eller om det MÅ leveres.. og som sagt konsekvensene ved for sen levering. Har sendt mail til skattedirektoratet uten å fått svar..

Lenke til kommentar

Hvis du ikke er registrert i Merverdiavgiftsregisteret er det vel uansett ikke noe problem...?

 

Dersom du har omsetning under 1 mill kan du søke om innlevering en gang per år (istedenfor annenhver mnd). Innleveringsfrist er da 10. mars neste år.

 

Mulig det er for seint å søke om dette for deg. Hentet fra Merverdiavgiftsforskriften:

 

§ 15-3-1. Søknadsfrister ved endring av terminlengde

(1)

Søknad om å levere omsetningsoppgave en gang i året (årsterminoppgave) må være kommet fram til skattekontoret senest 1. februar for at endringen skal kunne gis virkning for inneværende kalenderår.

(2)

Nyregistrerte kan søke om årsterminoppgave fra registrering.

(3)

Søknad om endring til alminnelig oppgavetermin etter Merverdiavgiftsloven § 15-2 må være kommet fram til skattekontoret senest 1. desember for å kunne gis virkning fra 1. januar året etter. Endringen skal gjelde for minst to påfølgende kalenderår.

 

Du kan altså søke fra registrering og til .....? Merkelig måte å spesifisere en tidsfrist på, men regner med at det menes at du må søke ved registrering og at fristen dermed er ute.

Endret av Slutsky
Lenke til kommentar

Hvis du ikke har kontaktet Skatteetaten for registrering i Enhetsregisteret (Der man må være registrert for å kreve inn MVA), har du ikke noe å uroe deg for.

 

Dette er noe som kommer når du har passert 50K i fakturagrunnlag.

 

Men trenger man ikke å levere omsetningsoppgave whatsoever så lenge man er under 50K grensa da eller?

Lenke til kommentar

Du kan altså søke fra registrering og til .....? Merkelig måte å spesifisere en tidsfrist på (...)

Tidsfristen er i utgangspunktet 1. februar (ref. første ledd), men det menes vel her at foretak som nyregistreres senere på året enn det kan uansett søke samtidig med registreringen, og at vedtaket/beslutningen da vil gjelde fra registreringstidspunktet. (i motsetning til å først kunne få virkning fra neste kalenderår, som ellers ville vært konsekvensen...)

 

Men trenger man ikke å levere omsetningsoppgave whatsoever så lenge man er under 50K grensa da eller?

Nei, det skal ikke leveres.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...