Gå til innhold

Forskjellen på Fuji X10 og X20?


Anbefalte innlegg

Kjærringa trenger nytt kamera og siden jeg elsker Fuji sin retro stil, så kunne jeg kanskje klint til med X10/X20 slik at også jeg blir tilfreds med kameraet når ikke hun bruker det. (Er tross alt jeg som betaler uansett).

 

Men hva er forskjellen på disse to i praksis?

 

Mener jeg så på Dpreview at X10 faktisk hadde bedre ISO ytelse enn X20?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

X20 har kraftigere prosessor, raskere AF og den nye X-Trans sensoren.

 

Jeg lastet ned et par av testbildene til dpreview (i RAW) , og det ser ut til å være et rimelig dødt løp, når jeg åpner de i Lightroom - de må etterbehandes litt forskjellig; men sluttresultatet bør bli noenlunde likt.

 

Og da vil jeg si at bedre AF er grunn nok til å velge X20.

Lenke til kommentar

Ikke sikker på det akkurat. Sikkert noen andre her på forumet som vet det.

Men tror ikke vil legge så stor merke til det til vanlig dags bruk egentlig. Er jo ikke det kameraet man velger for nattfotografering og sånt.

Men for å være et "kompakt" kamera så overrasket meg hvor dynamiske skape bilder du får med det. Så synes jeg det er lite støy på bildene når man tar bildene i mørkere rom.

Du får huske at x10 har eldre teknologi enn x20. Og en del barndoms feil har blitt rettet opp på den nye. Som jeg ble fortalt av kompisen min som jeg kjøpte det av.

Lenke til kommentar

X20 er så absolutt et flott kamera til madammen :)

Men litt pricy though....

 

Hun hadde nok klart seg med et kamera i Ixus serien da hun stort sett knipser bilder fire ganger i året på ferie i full auto, men grunnen til at jeg vurderer X20 er fordi da har også jeg et artig kamera når hun ikke bruker det :)

 

Men som sagt... litt over 4-lapper er ganske pricy. Da er jo RX100 rimeligere...

Lenke til kommentar

Du får ta en vurdering.Om du skal kjøpe et kamera som blir brukt kun av henne noen få ganger i året. Eller kjøpe et som dere begge kan bruke.

Joda priser er alltid en faktor desverre. Men rimligere at dere har et kamera på delig enn at du kjøper en til henne og så sprekker du på fristelsen å anskaffer deg en x20... He he..

 

 

Lenke til kommentar

Du får ta en vurdering.Om du skal kjøpe et kamera som blir brukt kun av henne noen få ganger i året. Eller kjøpe et som dere begge kan bruke.

Joda priser er alltid en faktor desverre. Men rimligere at dere har et kamera på delig enn at du kjøper en til henne og så sprekker du på fristelsen å anskaffer deg en x20... He he..

 

Eller en x10

Lenke til kommentar

Hehe, har du opprettet noen regler ingen vet om nå tomsi :rofl:

Prøver og finne noen argumenter som gjør at X20 passer fint ved siden av X100S på tur, og det eneste jeg kommer på er at den så klart har zoom. Noe spesielt mindre er den ikke (vertfall ikke tykkelsen) så dette er ikke spesielt avgjørende.

 

Det blir en dyr zoom for å si det sån :)

Lenke til kommentar

Siden jeg kommer til å bruke X20 stort sett kun til "Street shots" som ofte blir konvertert til s/v så synes jeg ikke det gjør noe å bruke høy ISO som 6400 da litt småkornete bilder kan se litt tøffe ut i den sjangeren.

 

Blir det nytt kamera i sekken, så blir det nok X20. Kameraer som RX100/Canon S110 etc. blir liksom litt kjedelig og moderne.

 

Hvis jeg slår til, så blir det også bestillt matchende skinnveske til kameraet på Ebay. Disse koster jo slikk og ingenting der. Har nettopp bestillt skinnveske til X100S'en samt en soft release button. Kostet til sammen 170,- inkl.frakt og det må jeg si er tilfredstillende. Ble ikke orginalvesken denne gangen da denne koster svimlende 1000,- alene.

 

Er denne jeg bestillte:

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=260887803072&ssPageName=ADME:L:OC:US:3160

Lenke til kommentar

Da har jeg allerede bestillt skinnveske til X20 i tillfelle jeg kommer til å kjøpe den. Kostet uansett bare litt over 100-lappen inkl. frakt fra Ebay så får nok solgt denne uansett hvis jeg ikke skulle kjøpe den :)

 

Grunnen til at jeg bestillte skinnvesken såpass kjapt er at leveringstiden kan være ganske lang fra Ebay og jeg vil jo gjerne ha utstyret i orden når oslotreffet kommer, hehe.

Lenke til kommentar

Grattis med skinnveske da hvertfall...! :)

 

Du får si fra når du har kamera i hus, og hva du syns. Har selv D5100, men skulle ønske jeg hadde hatt et kamera jeg kunne ha med meg over alt, på jobb, småturer etc. X10/X20 går ned i en goretex-jakkes jakkelomme sant?

 

I tillegg er jo retro-stilen på disse kameraene virkelig fin!

Lenke til kommentar

Takk for det Arne :)

 

Blir nok kjøp av X20 tenker jeg, men ingen butikker i mitt område har den inne nå. Japan Photo får den inn førstkommende mandag.

 

Men et spørsmål angående X20:

 

Mener jeg leste ett sted at fokuspunktet i den optisk søkeren ikke synes hele tiden, men kun dukker opp når man har truffet fokus?

 

Stemmer det?

Lenke til kommentar

I tillegg gir bare søkeren 85% dekning, etter som jeg forstår. Og objektivet er i veien på vidvinkel. Men bedre enn ingenting!

Akkurat det gjelder X10 også. Men det var ikke noe stort problem da jeg brukte X10 en kort periode i fjor.

 

X10 er faktisk noe av det mer trivelige jeg har vært borte i når det gjelder kompakt-kameraer. Og X20 er enda mer trivelig, det er er jeg rimelig sikker på.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...