foorex Skrevet 26. mai 2013 Del Skrevet 26. mai 2013 Staten burde gi betydelig skattelette til restauranter i Norge, og gi etablerertilskudd for nyoppstartet bedrifter som opererer med mat. Fordi, 1. Det er alt for dårlig tilbud på mat i Norge. 2. Mat er veldig dyrt. 3. For at prisene skal gå ned, og kvaliteten opp. Trenger vi mer konkurranse i den industrien. Jeg kom nettopp hjem til Norge forrige uke, og er sjokkert over det dårlige tilbudet vi har. Jeg mener noe burde gjøres slik at det skal bli billigere og enklere å spise mat ute. En burger på bensinstasjon så jeg koster over 100 kr, det er for mye! Jeg mener at staten burde gi restaurantnæringen et mer fritt marked slik at prisene kan presses ned! Lenke til kommentar
krikkert Skrevet 26. mai 2013 Del Skrevet 26. mai 2013 Jaha, og du mener dette tiltaket vil gi den ønskede effekt fordi...? Lenke til kommentar
foorex Skrevet 26. mai 2013 Forfatter Del Skrevet 26. mai 2013 Det vil bli mer attraktivt å starte restaurant siden det er mindre skatt og du kan få tilskudd. Det vil bli et overskudd i antall restauranter i markedet som deretter vil drive prisene ned. Lenke til kommentar
krikkert Skrevet 26. mai 2013 Del Skrevet 26. mai 2013 Kvifor har denne teorien ikkje slege til i areal som allereie hev ein stor marknad med mykje konkurranse, til dømes Oslo? Lenke til kommentar
Skatteflyktning Skrevet 26. mai 2013 Del Skrevet 26. mai 2013 Jeg kom nettopp hjem til Norge forrige uke, og er sjokkert over det dårlige tilbudet vi har. Hyggelig å se at det ikke bare er jeg som har merket at man i "verdens beste land" har "verdens dårligste mattilbud". Lenke til kommentar
moby_duck Skrevet 26. mai 2013 Del Skrevet 26. mai 2013 (endret) Hyggelig å se at det ikke bare er jeg som har merket at man i "verdens beste land" har "verdens dårligste mattilbud". Det er fordi i "verdens beste land" tjener vi fem ganger mer enn resten av verden. Dette inkluderer servitører, kokker, eiere og diverse andre ansatte. Men det inkluderer også deg som kjøper maten, så det å sammenligne norske restaurantpriser med utenlandske priser uten å tenke på vår egen inntekt sammenlignet med deres blir helt feil. EDIT: Men jeg er enig i at vi trenger skattelette for nyoppstartede bedrifter. F.eks. bør formueskatten endres slik at f.eks. en fabrikk med maskiner til millioner må betale formueskatt når nettoinntektene til fabrikken er negative. Jeg synes bare det er veldig simpelt å si at høy skatt er årsaken til høye matpriser i restauranter. Endret 26. mai 2013 av moby_duck 1 Lenke til kommentar
Reg2000 Skrevet 26. mai 2013 Del Skrevet 26. mai 2013 Det vil bli mer attraktivt å starte restaurant siden det er mindre skatt og du kan få tilskudd. Det vil bli et overskudd i antall restauranter i markedet som deretter vil drive prisene ned. Det er allerede et stort overskudd av restauranter i markedet. Lenke til kommentar
Skatteflyktning Skrevet 26. mai 2013 Del Skrevet 26. mai 2013 Det er fordi i "verdens beste land" tjener vi fem ganger mer enn resten av verden. Dette inkluderer servitører, kokker, eiere og diverse andre ansatte. Men det inkluderer også deg som kjøper maten, så det å sammenligne norske restaurantpriser med utenlandske priser uten å tenke på vår egen inntekt sammenlignet med deres blir helt feil.Jeg tjener mer i utlandet enn det jeg kunne tjent i Norge, men klart jeg ser jo at lavtlønnsyrkene kommer rimelig bra ut av det i Norge.Derav innvandring av lavt utdannede, og utvandring av høyt utdannede. Go figure. 1 Lenke til kommentar
krikkert Skrevet 26. mai 2013 Del Skrevet 26. mai 2013 EDIT: Men jeg er enig i at vi trenger skattelette for nyoppstartede bedrifter. F.eks. bør formueskatten endres slik at f.eks. en fabrikk med maskiner til millioner må betale formueskatt når nettoinntektene til fabrikken er negative. Jeg synes bare det er veldig simpelt å si at høy skatt er årsaken til høye matpriser i restauranter. Da foreslår jeg at du begynner med å nevne en skatt som bedrifter faktisk betaler... 2 Lenke til kommentar
Coffey Skrevet 26. mai 2013 Del Skrevet 26. mai 2013 (endret) Staten burde gi betydelig skattelette til restauranter i Norge, og gi etablerertilskudd for nyoppstartet bedrifter som opererer med mat. Fordi, 1. Det er alt for dårlig tilbud på mat i Norge. 2. Mat er veldig dyrt. 3. For at prisene skal gå ned, og kvaliteten opp. Trenger vi mer konkurranse i den industrien. Jeg kom nettopp hjem til Norge forrige uke, og er sjokkert over det dårlige tilbudet vi har. Jeg mener noe burde gjøres slik at det skal bli billigere og enklere å spise mat ute. En burger på bensinstasjon så jeg koster over 100 kr, det er for mye! Jeg mener at staten burde gi restaurantnæringen et mer fritt marked slik at prisene kan presses ned! Jeg forstår utgangspunktet ditt, men jeg tror ikke en skattelettelse vil innfri noe av det du ønsker. En skattelette til restaurantnæringen i Norge vil jeg tro kun fører til større inntekter for eierne, og hverken at prisene går ned eller kvaliteten går opp. Litt av grunnen til at maten er dårligere i Norge, noe jeg som boende i Italia også har begynt å legge merke til, er at folk flest i Norge ikke bryr seg så mye om mat sammenlignet med andre land. Hvis jeg skal gjette selv, så ligger det nok litt i kulturen vår, da vår "norske" mat for det meste er basert på fattigmannsmat fra den tiden de fleste var bønder. Det virker til at folk flest ikke bryr seg så altfor mye, så lenge maten er billig og enkel. Om dette er sant er noe annet, dette er kun hva jeg oppfatter selv. Jeg har også lest at noen beskylder de norske matkjedene for å drive et type oligopol, ved at de alle har et mindre, dårligere utvalg av varer, slik at mabutikkene blir billigere å drifte. Restaurantkulturen er også i Norge nesten inteteksisterende i forhold til i mange andre land, som f.eks. Frankrike og Italia, hvor veldig mange går ut for å spise minst en gang i uka. I Norge virker som de fleste anser det å gå til restaruant for å være en luksus man kun tillater seg på spesielle anledninger. Men på et punkt tar du helt feil. Mat er ikke dyrt i Norge. Vi er et av landene i verden som bruker minst av det vi tjener på å kjøpe mat. På den måten kan du faktisk si at mat i Norge er ekstremt billig. Jeg jobbet i butikk i Norge, og jeg har en venn her i Milano som også jobber i butikk. Vi diskuterte faktisk dette her om dagen, og vi anslo at for det jeg tjente i timen kan jeg kjøpe nesten to Big Mac-menyer på McDonalds i Norge, imens han har akkurat råd til 1 her i Italia. EDIT: Skrivefeil. Endret 27. mai 2013 av Coffey 1 Lenke til kommentar
Skatteflyktning Skrevet 26. mai 2013 Del Skrevet 26. mai 2013 Det er nok du som tar helt feil. Mat ER Dyrt i Norge, man betaler i kroner, ikke i % av sin inntekt. Lenke til kommentar
Coffey Skrevet 27. mai 2013 Del Skrevet 27. mai 2013 Så du vil kun sammenligne priser, valuta vs. valuta? Hvis mat er dyrt i Norge, er den da billig i USA? Til tross for at en gjennomsnitts amerikaner må jobbe lenger for å kunne kjøpe seg det samme? 4 Lenke til kommentar
Gormers Skrevet 27. mai 2013 Del Skrevet 27. mai 2013 (endret) Hvem har lyst på hamburger på bensinstasjon uansett? Mat ute er kanskje dyrt, men så har de som driver restaurant lønn og leve av også. Mye god mat kan du finne og hvis du leter godt nok og (så lenge du bor i en større by da). Endret 27. mai 2013 av Gormers Lenke til kommentar
Camlon Skrevet 27. mai 2013 Del Skrevet 27. mai 2013 Problemet i Norge er mangel på rimelige resturanter. Det er ikke sånn at det er umulig å få det til, fordi på Grønland så kan du få middag for under 100 kroner. Jeg tror det har mye med kultur å gjøre. Nordmenn drar ikke ut og spiser billig resturantmat. Man kjøper heller en pizza fra RIMI. 1 Lenke til kommentar
Staketten Skrevet 27. mai 2013 Del Skrevet 27. mai 2013 Så du vil importere polakkar på slaveløn for å drive restaurantane? Lenke til kommentar
Coffey Skrevet 27. mai 2013 Del Skrevet 27. mai 2013 Jeg tror ikke Norge mangler billige restauranter. Det jeg føler at vi mangler er et ledd mellom billigere steder som Peppes Pizza og andre kjeder, og de finere, dyrere restaurantene. Skal en yngre person under 30-40 gå ut med venner er utvalget ganske magert mellom disse to kategoriene, virker det som. Lenke til kommentar
Gormers Skrevet 27. mai 2013 Del Skrevet 27. mai 2013 Peppes Pizza er relativt dyrt imo, Flere restauranter leverer bedre og billigere mat av forskjellig slag. Er kanskje mindre å velge mellom i steder utenfor oslo riktignok. Lenke til kommentar
arne22 Skrevet 27. mai 2013 Del Skrevet 27. mai 2013 (endret) Da foreslår jeg at du begynner med å nevne en skatt som bedrifter faktisk betaler... Differensiet moms, der restaurantene betaler en høyere moms sats enn andre matbutikker, er ikke det en slik "skatt" ? En del produkter som er definert som "kultur" betaler ikke moms. Hvis man definerer "et godt kafe og restaurantmiljø i sentrum" som "kultur" skulle ikke den logiske konklusjon bli "momsfrihet" ? Hvis man startet opp med en prisreduksjon på minus de litt over 25 % pluss de andre støttetiltak som "kultur" vanligvis får, ville ikke det hejlpe på ? Ideelle organisasjoner betaler vanligvis ellers heller ikke skatt på overskudd. Hvorfor er et godt kafe og restaurantmijø ikke "kultur" og hvorfor skal det ikke være litt likhet mellom de forskjellige typene "kultur" ?? Endret 27. mai 2013 av arne22 Lenke til kommentar
foorex Skrevet 27. mai 2013 Forfatter Del Skrevet 27. mai 2013 Det er allerede et stort overskudd av restauranter i markedet. Jeg er uenig. Men vi bor nok på to forskjellige steder. Jeg mener uansett vi burde få mer konkurranse i restaurant industrien. Og en ting til. At Norge skal være selvforsynt er bare tull, slutt med å subsidiere bøndene og importer billigere mat fra utlandet. Det hadde nok hjulpet det å! Lenke til kommentar
Ketil_H Skrevet 27. mai 2013 Del Skrevet 27. mai 2013 En positiv effekt ville vært at man fikk mindre fortjeneste av omsetning med smuglet kjøtt, svart arbeid og svart omsetning. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå