anonymus94 Skrevet 26. mai 2013 Del Skrevet 26. mai 2013 Hei. har et stykke Svin ytrefillet som jeg kjøpte på Meny. Den gikk ut på dato den 21. Mai, er den fortsatt trygt å spise? Oppbevart i kjøleskap hele tiden. Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 26. mai 2013 Del Skrevet 26. mai 2013 Lukt på den. Lukter den ok, er det ok. Lenke til kommentar
CurSe Skrevet 26. mai 2013 Del Skrevet 26. mai 2013 Hvordan lukter ytrefilet av svin som ikke er ok? Lenke til kommentar
Dragen Skrevet 26. mai 2013 Del Skrevet 26. mai 2013 Lukter det rått kjøtt, er det greit. Lukter det blergh, så er det dårlig. Jeg har selv spist vakumpakket svinekjøtt (Go' Fredag fra Kiwi) som har ligget i kjøleskap to måneder over best før-datoen. Lenke til kommentar
vidor Skrevet 26. mai 2013 Del Skrevet 26. mai 2013 Luketesten er grei nok den, men det er ikke alltid det er lukten du skal gå etter, selv om det er en veldig god indikasjon på at kjøttet åpenbart ikke bør spises. Hva som er av mikroorganismer i kjøttet varierer, og hvilke typer og giftstoffer de produserer varierer også. Husk at det er forskjell på best før og siste forbruksdag. Ved god nedkjøing har man som regel en grei sikkerhetsmargin på noen dager, men du aner ikke hvordan kjøttet har blitt behandlet før du kjøpte det, og det er ikke alle som har kjøleskaptemperaturer som er kalde nok heller, så generelt bør man respektere datoene for siste forbruksdag for å minimere risiko for å bli matforgiftet. Lenke til kommentar
mushi Skrevet 26. mai 2013 Del Skrevet 26. mai 2013 Jeg hadde gjennomstekt den, evt kokt i suppe. Hadde ikke nølt med å spise det selv. Lenke til kommentar
Flodec Skrevet 26. mai 2013 Del Skrevet 26. mai 2013 Jeg har en sær nese som kaster fugl og svin 2 dager før det går ut på dato....... Lenke til kommentar
Zetheus Skrevet 26. mai 2013 Del Skrevet 26. mai 2013 Striml det og bruk det i wok/thai red curry eller noe. Det skal nok gå helt greit. Som sagt, lukter det funky eller får pels, skal det ikke spises. Jeg merker en spesiell lukt når kjøtt ikke kan spises i alle fall. Lenke til kommentar
Dr. Brodsky Skrevet 26. mai 2013 Del Skrevet 26. mai 2013 Jo lengre det lagres, jo mørere blir det. Svinekjøtt er imidlertid det som mørner raskest - 5 dager fra slakting. Om det ser, lukter og smaker bra skal det ikke være noe i veien for å spise det. Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 26. mai 2013 Del Skrevet 26. mai 2013 Lukter det surt eller har antydninger til det så ville jeg ikke spist det. Lukter det ok så sier jeg kjør på. Lenke til kommentar
anonymus94 Skrevet 27. mai 2013 Forfatter Del Skrevet 27. mai 2013 Mamma sa blablabla, endte med å fryse det ned... Har eksamner denne uken, så tok ikke sjansen på å bli dårlig kjøttet har ligget kaldt hele tiden i kjøleskapet. Lenke til kommentar
anonymus94 Skrevet 5. juni 2013 Forfatter Del Skrevet 5. juni 2013 Fant ut at det var siste forbruksdato det sto, så takk gud for at mor stoppa meg xD eller stakk for svar! Kjøpt 3 nye stykker som er lagt i frysen ) Lenke til kommentar
Realzi Skrevet 5. juni 2013 Del Skrevet 5. juni 2013 Nei kast det. Og ikke helst ikke legg alt i fryseren, kjøttet må¨tines ordentlig visst du skal ta det opp igjen. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå