Studenten! Skrevet 23. mai 2013 Del Skrevet 23. mai 2013 Hei! Jeg er helt ny når det gjelder kakebaking ol; ble litt inspirert av Hele Norge Baker, og har litt lyst til å prøve meg Spørsmålet mitt er; jeg har tenkt meg en enkel kreasjon, type sjokoladekake... Men en del av denne kaken er en sjokoladeplate som skal ligge som et "lokk" på kaken. Så den må være litt større enn kakebunnen. Hvordan skal jeg egentlig lage en slik sjokoladeplate? Tykkelsen må ikke være mer enn ca. 1 cm. Den skal være ca. 30X30 cm firkantet. Hvilke materialer bruker jeg? Hvordan skal jeg tilberede dette? Hjeelp! Takker meget på forhånd! Lenke til kommentar
Dr. Brodsky Skrevet 23. mai 2013 Del Skrevet 23. mai 2013 Har du et bilde av ønsket resultat? 1 cm med hard sjokolade tror jeg blir ganske vanskelig å komme seg gjennom med normalt kakebestikk...hvis det var det som var planen, da. Lenke til kommentar
Studenten! Skrevet 23. mai 2013 Forfatter Del Skrevet 23. mai 2013 Hei! Jeg skal lage en Graduationkake til en venninne som er ferdigutdannet lege, og som reiser hjem igjen til Norge neste uke. Hadde tenkt meg noe slikt: http://4.bp.blogspot.com/-z8ORzIPBDB8/TgaCCWRyYeI/AAAAAAAAAnU/gWMEWNuPGBw/s1600/Graduation+Cake+1.JPG Altså jeg vil lage den cap'en, og det er den firkantede delen jeg sliter med å lage. Har du evt. noen annen ide til hva jeg kan bruke enn sjokolade hvis det blir for tykt? Jeg tenkte på marsipan, men var redd den ikke ville bli "stiv", slik at kantene på firkanten begynte å henge nedover... 1 Lenke til kommentar
Vice Skrevet 23. mai 2013 Del Skrevet 23. mai 2013 Jeg ser for meg at lokket på hatten muligens er en form for kjeks el. for å få god nok stivhet. Du kan selvsagt støpe hele lokket i sjokolade men da blir det ikke mulig å skjære gjennom på vanlig måte.(Gjelder forsåvidt kjeks også) Tror uansett kaken på bildet er ment å få fjernet lokket før man evt. deler opp i kakestykker. Lenke til kommentar
Studenten! Skrevet 23. mai 2013 Forfatter Del Skrevet 23. mai 2013 Takk for svar. Det er ikke noe problem å fjerne lokket før kaken skal skjæres; jeg bare trenger det for "inntrykket". Men har du noen ideer til hvor jeg kan få tak i en så stor kjeks da? Og hvordan støper man dette i sjokolade? Takk igjen! Lenke til kommentar
jaakervik Skrevet 24. mai 2013 Del Skrevet 24. mai 2013 Smelt vanlig sjokolade i en form. Kjøl den så ned. Kan da ikke være så vanskelig? Lenke til kommentar
Vice Skrevet 24. mai 2013 Del Skrevet 24. mai 2013 (endret) Det enkleste er kanskje å lage en form av aluminiumsfolie, gjerne av den litt tykkere typen. Post gjerne bilde her om du får laget kaken Endret 24. mai 2013 av Vice Lenke til kommentar
Flying Skrevet 25. mai 2013 Del Skrevet 25. mai 2013 Jeg ville prøvd med tørket fondant, eller sukkerdrops, kanskje begge deler. Hvis det ikke må være spiselig så er papp et alternativ. Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 25. mai 2013 Del Skrevet 25. mai 2013 Enlan type kjeksdeig ville vel vært enklest? Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå