jema2 Skrevet 24. mai 2013 Del Skrevet 24. mai 2013 Fikk ca 51% jeg og. Okei. Da er jeg i alle fall ikke den eneste. Men greia er at han klassekameraten min hadde med seg PC, og han har flere kjemi-programmer som han har installert, og da regnet et av de programmene det ut for han. Men jeg klarer ikke å se hvordan man skal komme frem til det svaret.. Lenke til kommentar
Potissimus Skrevet 24. mai 2013 Del Skrevet 24. mai 2013 Kan du ikke bare ta muntlig da, også få faget godkjent som privatist? Selv om nivået var lavt så smaker det vel godt med gode resultater! Hehe, må nok ta opp faget hvis jeg skal slette fireren også ja.. Lenke til kommentar
Guatemara Skrevet 24. mai 2013 Del Skrevet 24. mai 2013 Okei. Da er jeg i alle fall ikke den eneste. Men greia er at han klassekameraten min hadde med seg PC, og han har flere kjemi-programmer som han har installert, og da regnet et av de programmene det ut for han. Men jeg klarer ikke å se hvordan man skal komme frem til det svaret.. Jeg fikk også 51%. Men jeg lurer på hva folk sa ang. det proteinet som hadde minst løslighet ved pH rundt 4-5? Lenke til kommentar
Potissimus Skrevet 24. mai 2013 Del Skrevet 24. mai 2013 Svaret på oppgaven med teoretisk utbytte er nok 51% ja. Dobbelsjekket, og er nærmest bombesikker! Lenke til kommentar
metyo Skrevet 24. mai 2013 Del Skrevet 24. mai 2013 Okei. Da er jeg i alle fall ikke den eneste. Men greia er at han klassekameraten min hadde med seg PC, og han har flere kjemi-programmer som han har installert, og da regnet et av de programmene det ut for han. Men jeg klarer ikke å se hvordan man skal komme frem til det svaret.. Hvilke programmer er det snakk om? Han har sikkert ganget mol med 2. Men det er jo feil siden vi skulle gå ut fra at forholdet er 1:1. Hvis jeg husker korrekt så fikk jeg rundt 1,4mg/L. Ganger du det med 2, får du det kameraten din har fått. Har også en klassekamerat som har fått 51%. Så tror det er riktig. Lenke til kommentar
metyo Skrevet 24. mai 2013 Del Skrevet 24. mai 2013 (endret) Jeg fikk også 51%. Men jeg lurer på hva folk sa ang. det proteinet som hadde minst løslighet ved pH rundt 4-5? Var også veldig usikker på den. Men prøvd å trekke inn noen forklaringer som går ut på alkalitet og at isoelektriske punktet ligger ved 4-5. Endret 24. mai 2013 av metyo Lenke til kommentar
jema2 Skrevet 24. mai 2013 Del Skrevet 24. mai 2013 Var også veldig usikker på den. Men prøvd å trekke inn noen forklaringer som går ut på alkalitet og at isoelektriske punktet ligger ved 4-5. Jeg skrev også at det isoelektriske punktet trolig lå ved 4-5. Den fikk høy løselighet ved alt over og under, og det stod at proteinet hadde negativ ladning ved pH 6,7 ca. Da har det trolig positiv ladning ved pH under 4 pga. protolyse. Aminosyrer har jo både syre og baseegenskaper. I polart løsemiddel så øker løseligheten med ladningene. Så skrev jeg litt om dipol egenskapene til vann, og hvordan den trekker til seg pluss og minus ladninger.. Det var det eneste fornuftige jeg klarte å finne frem.. Men man vet jo aldri. Merkelig oppgave, syns jeg. Hvilke programmer er det snakk om? Han har sikkert ganget mol med 2. Men det er jo feil siden vi skulle gå ut fra at forholdet er 1:1. Hvis jeg husker korrekt så fikk jeg rundt 1,4mg/L. Ganger du det med 2, får du det kameraten din har fått. Har også en klassekamerat som har fått 51%. Så tror det er riktig. Det har jeg ingen anelse om. Okei, Jeg har gått gjennom stykket flere ganger nå, og får det ikke til å gå opp m.t.p at molforholdet er 1:1, så da har vi nok riktig. Var veldig sikker mens jeg gjorde oppgaven. Lenke til kommentar
jema2 Skrevet 24. mai 2013 Del Skrevet 24. mai 2013 Jeg stussa også litt over oppgaven hvor vi skulle forklare hvorfor prøveløsningen med melk, som ble tilsatt ammoniakk, var en buffer. Jeg overanalyserte muligens litt, og begynte å tenke på hva melk egentlig inneholder. Siden de andre deloppgavene fokuserte så på proteiner, så begynte jeg å tenke på at melk inneholder proteiner. Og proteiner består jo av aminosyrer. Så jeg skrev at ved tilsetningen av litt saltsyre skapte vi et surt miljø, og at aminosyrene ville da forekomme på sur form. Og når vi da tilsatte ammoniakk (i en større mengde), så ville dette kunne få frem bufferegenskapene hos aminosyrene. Protein-buffersystemet er i alle fall et av de viktigste buffersystemet i kroppen vår, har jeg lest. Men aner ikke om det var det de var ute etter.. Hva svarte dere på den oppgaven? Lenke til kommentar
Pfui Skrevet 24. mai 2013 Del Skrevet 24. mai 2013 Jeg stussa også litt over oppgaven hvor vi skulle forklare hvorfor prøveløsningen med melk, som ble tilsatt ammoniakk, var en buffer. Jeg overanalyserte muligens litt, og begynte å tenke på hva melk egentlig inneholder. Siden de andre deloppgavene fokuserte så på proteiner, så begynte jeg å tenke på at melk inneholder proteiner. Og proteiner består jo av aminosyrer. Så jeg skrev at ved tilsetningen av litt saltsyre skapte vi et surt miljø, og at aminosyrene ville da forekomme på sur form. Og når vi da tilsatte ammoniakk (i en større mengde), så ville dette kunne få frem bufferegenskapene hos aminosyrene. Protein-buffersystemet er i alle fall et av de viktigste buffersystemet i kroppen vår, har jeg lest. Men aner ikke om det var det de var ute etter.. Hva svarte dere på den oppgaven? H3O+ ioner fra tidligere i tillagingen får en del av det tilsatte NH3 over til NH4+. Og siden pH ble justert til noe som var innenfor bufferområdet til ammonium-ammoniakkbrufferen, betyr det at begge ionene er tilstede. Lenke til kommentar
jema2 Skrevet 24. mai 2013 Del Skrevet 24. mai 2013 H3O+ ioner fra tidligere i tillagingen får en del av det tilsatte NH3 over til NH4+. Og siden pH ble justert til noe som var innenfor bufferområdet til ammonium-ammoniakkbrufferen, betyr det at begge ionene er tilstede. Tenkte meg at det kunne være så enkelt.. Kjipt å være så utrolig overanalyserende hele tiden. Men det er jo forsåvidt ikke akkurat helt feil det jeg svarte i alle fall. Aner ikke hvordan sensor kommer til å vurdere det - får håpe på det beste. Følte i alle fall at alt annet gikk bra. Lenke til kommentar
Pfui Skrevet 24. mai 2013 Del Skrevet 24. mai 2013 Tenkte meg at det kunne være så enkelt.. Kjipt å være så utrolig overanalyserende hele tiden. Men det er jo forsåvidt ikke akkurat helt feil det jeg svarte i alle fall. Aner ikke hvordan sensor kommer til å vurdere det - får håpe på det beste. Følte i alle fall at alt annet gikk bra. Så lenge det ligger et fornuftig resonnement bak får du nok litt uttelling på det. Jeg vurderte også om det kunne være noe mer avansert som feks melkesyre-laktatbuffer eller noe sånt. Lenke til kommentar
metyo Skrevet 24. mai 2013 Del Skrevet 24. mai 2013 H3O+ ioner fra tidligere i tillagingen får en del av det tilsatte NH3 over til NH4+. Og siden pH ble justert til noe som var innenfor bufferområdet til ammonium-ammoniakkbrufferen, betyr det at begge ionene er tilstede. Skrevet akkuratt det samme. Lenke til kommentar
jema2 Skrevet 24. mai 2013 Del Skrevet 24. mai 2013 Så lenge det ligger et fornuftig resonnement bak får du nok litt uttelling på det. Jeg vurderte også om det kunne være noe mer avansert som feks melkesyre-laktatbuffer eller noe sånt. Ja, jeg tenkte på melkesyre og laktat, jeg også. Men ble for opphengt i de proteinene. Kasein, som var i den andre deloppgaven, er jo et av de viktigste proteinene i protein-buffersystemet i kroppen vår. Så jeg kobla rett og slett det. Får håpe at jeg får litt uttelling, ja, skrev jo i alle fall hvordan tilsetning av saltsyre og ammoniakk dro frem denne bufferen. Har veldig lyst på en 6'er, men har vært forberedt hele veien på at det skal mye flaks til også.. 5 er jo også en utrolig bra karakter på skriftlig i kjemi 2. Lenke til kommentar
Megafon Skrevet 25. mai 2013 Forfatter Del Skrevet 25. mai 2013 Jeg synes for så vidt at prøven var grei. Satser på en 5'er Lenke til kommentar
jema2 Skrevet 25. mai 2013 Del Skrevet 25. mai 2013 Jeg synes for så vidt at prøven var grei. Satser på en 5'er Ja, den var veldig rimelig. Men det er fort gjort å tulle det litt til, mtp. at man har så dårlig tid. Hva svarte du på flervalgsoppgavene? Lenke til kommentar
Hallaballakamma Skrevet 25. mai 2013 Del Skrevet 25. mai 2013 Enig med dere der. Fort gjort å få slurvefeiler.. Men vet ikke hvordan sensorene kommer til å se på dette som. Om de har større krav siden eksamen i år var enklere enn de før, eller om det hele er likt. For håpe på det beste! Lenke til kommentar
Janhaa Skrevet 25. mai 2013 Del Skrevet 25. mai 2013 jeg hadde ikke eksamen, men fikk dette på del 1 multiple choice: a) C. b) D. c) tja, C. d) A. e) B. f) DMG, dvs lakserødt BF. altså A. g) C. h) D. i) B. j) II (2-klor-2metylpropan) har en singlett med kjemisk shift ca 1,5 ppm, derfor C. k) D. trur eg l) A. m) B. n) A. o) B. p) C. q) D. r) B. s) D. t) A. Lenke til kommentar
jema2 Skrevet 25. mai 2013 Del Skrevet 25. mai 2013 jeg hadde ikke eksamen, men fikk dette på del 1 multiple choice: a) C. b) D. c) tja, C. d) A. e) B. f) DMG, dvs lakserødt BF. altså A. g) C. h) D. i) B. j) II (2-klor-2metylpropan) har en singlett med kjemisk shift ca 1,5 ppm, derfor C. k) D. trur eg l) A. m) B. n) A. o) B. p) C. q) D. r) B. s) D. t) A. Jeg valgte akkurat de samme svaralternativene som deg, foruten om i oppgave g. Der valgte jeg B, men vet at C er riktig. Jeg er ganske sikker på at alle de ovennevnte svarene skal være riktige. Det burde ikke være så farlig å ha fått èn feil her? Har du mye erfaring med kjemi? Lenke til kommentar
metyo Skrevet 25. mai 2013 Del Skrevet 25. mai 2013 jeg hadde ikke eksamen, men fikk dette på del 1 multiple choice: a) C. b) D. c) tja, C. d) A. e) B. f) DMG, dvs lakserødt BF. altså A. g) C. h) D. i) B. j) II (2-klor-2metylpropan) har en singlett med kjemisk shift ca 1,5 ppm, derfor C. k) D. trur eg l) A. m) B. n) A. o) B. p) C. q) D. r) B. s) D. t) A. Da har jeg alt riktig på flervalgs hvertfall . Lenke til kommentar
Janhaa Skrevet 25. mai 2013 Del Skrevet 25. mai 2013 Jeg valgte akkurat de samme svaralternativene som deg, foruten om i oppgave g. Der valgte jeg B, men vet at C er riktig. Jeg er ganske sikker på at alle de ovennevnte svarene skal være riktige. Det burde ikke være så farlig å ha fått èn feil her? Har du mye erfaring med kjemi? jeg har litt, har undervist både i kjemi 1 og 2 på vgs, men jeg er blitt ganske rusten nowadays... titta litt på del 2, men denne biokjemien (næringsstoffer, NAD etc uff) er jeg ikke interessert i. appellerer lite... håper det går bra for dere. forøvrig virka den grei (i forhold til noen andre sett). Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå