Dr. Brodsky Skrevet 9. mai 2013 Del Skrevet 9. mai 2013 Tenkte jeg skulle lage verdens beste tomatsaus enda bedre, og da er det ikke annet enn verdens beste råvarer som gjelder. Noen som vet om og hvor en får tak i tomater fra San Marzano? Foretrekker hele, skrelte og hermetiske tomater. Lenke til kommentar
Flying Skrevet 10. mai 2013 Del Skrevet 10. mai 2013 Gutta på Haugen skal ha hermetiske San Marzano tomater. Lenke til kommentar
Dr. Brodsky Skrevet 10. mai 2013 Forfatter Del Skrevet 10. mai 2013 Takker for svar, men jeg ser nå at jeg kanskje har utelatt viktig informasjon i spørsmålet mitt; jeg bor i Bergen. Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 10. mai 2013 Del Skrevet 10. mai 2013 Presisjon: San Marzano er en tomatsort, ikke merke. Lenke til kommentar
Dr. Brodsky Skrevet 10. mai 2013 Forfatter Del Skrevet 10. mai 2013 (endret) Er det noen som har sagt noe annet? San Marzano er tomater fra et område i Italia hvor de dyrker en spesiell type tomater i en spesiell type jord. Endret 10. mai 2013 av Phileas Fogg Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 11. mai 2013 Del Skrevet 11. mai 2013 Det går ann å gro de andre steder også.. Lenke til kommentar
Dr. Brodsky Skrevet 11. mai 2013 Forfatter Del Skrevet 11. mai 2013 Det går ann å gro de andre steder også.. Located close to the sea, in the valley of Mount Vesuvius (the only volcano in Europe to have erupted in this century), the area of San Marzano is blessed with the perfect ecosystem for growing tomatoes. The extraordinarily fertile volcanic soil—rich in nutritious minerals—and the sea-warmed climate combine together to form a superb environment for growing all kinds of produce—but especially tomatoes. Det er dette jeg er ute etter... Lenke til kommentar
robertaksland Skrevet 11. mai 2013 Del Skrevet 11. mai 2013 Meny på Oasen i Fyllingsdalen selger Jacobs utvalgte tomater, og butikken navngir de som cherrytomater. Men etter å ha sett bilder av San Marzanotoater på nettet tror jeg faktisk at dette er samme arten. Jeg kjøpte noen, og de smaker omtrent slik det er beskrevet på nettet at San Marzanotomater skal smake. Du får ta turen og vurdere dem selv. Lenke til kommentar
Vice Skrevet 11. mai 2013 Del Skrevet 11. mai 2013 Han skulle ha de som ble dyrket i Italia... Lenke til kommentar
robertaksland Skrevet 11. mai 2013 Del Skrevet 11. mai 2013 Og det var vel derfor jeg begrenset meg til å skrive at disse ser ut som og smaker som den samme arten. Lenke til kommentar
Dr. Brodsky Skrevet 11. mai 2013 Forfatter Del Skrevet 11. mai 2013 (endret) De så i hvert fall gode ut på bildet. Jeg har uansett funnet mye på både Ebay og Amazon, så mulig jeg bare bestiller. Prisen kan imidlertid være ganske drøy, men så er det jo ikke hverdagstomater heller. Det selges også billige frø, så om jeg finner meg noe vulkanjord så kan jeg dyrke mine egne! Endret 11. mai 2013 av Phileas Fogg Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 11. mai 2013 Del Skrevet 11. mai 2013 Meny på Oasen i Fyllingsdalen selger Jacobs utvalgte tomater, og butikken navngir de som cherrytomater. Men etter å ha sett bilder av San Marzanotoater på nettet tror jeg faktisk at dette er samme arten. Jeg kjøpte noen, og de smaker omtrent slik det er beskrevet på nettet at San Marzanotomater skal smake. Du får ta turen og vurdere dem selv. Det der er bare vanlige cherrytomater. Prøver du deg uansett litt frem med hele plommetomater på boks fra forskjellige fabrikanter så vil du nok finne en type som enten er like god eller ikke langt unna tomatene du snakker om. Heston Blumenthal lagde en TV-episode om pizza for mange år siden og når han prøvde San Marzano-tomat i en sammenligningstest så sa han at den var god, men han hadde spist bedre tomater før. Lenke til kommentar
democomputer Skrevet 13. mai 2013 Del Skrevet 13. mai 2013 Det der er bare vanlige cherrytomater. Prøver du deg uansett litt frem med hele plommetomater på boks fra forskjellige fabrikanter så vil du nok finne en type som enten er like god eller ikke langt unna tomatene du snakker om. Heston Blumenthal lagde en TV-episode om pizza for mange år siden og når han prøvde San Marzano-tomat i en sammenligningstest så sa han at den var god, men han hadde spist bedre tomater før. Jeg har brukt oppskriften til Blumenthal for å lage pizzasaus, den er både enkel og veldig god. Kun tomater og salt. Finn gode modne cherrytomater eller andre tomater med mye smak. Flå dem. (Dypp i kokende vann først.) Del dem og salt dem. (Du kan gjerne skrape ut innmaten og kun bruke den videre, og semitørke resten.) Kok dem i trykkokeren i 15 min. Kok inn til ønsket konsistens. Dette er den beste pizzasausen jeg vet om. Ren, ærlig og intens tomatsmak. K 1 Lenke til kommentar
dkvam Skrevet 7. juli 2013 Del Skrevet 7. juli 2013 Tenkte jeg skulle lage verdens beste tomatsaus enda bedre, og da er det ikke annet enn verdens beste råvarer som gjelder. Noen som vet om og hvor en får tak i tomater fra San Marzano? Foretrekker hele, skrelte og hermetiske tomater. Her er en nettside som selger tomater fra San Marzano. 27,- boksen. http://www.gourmeten.no/products/skinnfrie-tomater 1 Lenke til kommentar
^fmj Skrevet 7. juli 2013 Del Skrevet 7. juli 2013 http://www.iherb.com/Gia-Russa-San-Marzano-Tomatoes-of-Argo-Sarnese-Nocerino-Area-28-oz-794-g/33031 4 USD i frakt. Har en rabattkode du kan få om du sender meg en pm. 1 Lenke til kommentar
Dr. Brodsky Skrevet 7. juli 2013 Forfatter Del Skrevet 7. juli 2013 (endret) Takker for svar! Dette virker jo supert. Nå har jeg riktig nok fått med meg noen bokser hjem fra ferie, men jeg vil vel gå tom en gang. Jeg har imidlertid ikke fått testet de ut ennå, så om jeg vil ha mer kommer jo så klar en på om forskjellen fra "vanlige" tomater er stor nok. Endret 7. juli 2013 av Phileas Fogg Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå