Gå til innhold

Kan jeg ta sesjon 2 om igjen?


Anbefalte innlegg

hei. jeg var på sesjon 2 for 4-5 måneder siden. den gang gikk alt strålende, men jeg ga blaffen i IQ testen og gjorde det dårlig på den fordi jeg ville ta en annen utdanning etter vidergående.

 

Men jeg har selfølgelig greid å ombestemt meg, er svært interessert i forsvaret, og har veldig gode fysiske tester å svare med, muligens en utdanning også..

 

er det en mulighet for meg der jeg kan overbevise dem igjen? De var ganske sjokket over at jeg gjorde det så dårlig på IQ-testen, de hadde en stor mistanke om at jeg gjorde det med vilje. de ville gjerne ha meg inn etter de fysiske testene men de turde ikke..

 

noen? vil inn nå etter vgs om 3 mnd!! :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvor stor sannsynlighet det er for at du greier å komme inn nå til sommeren vet jeg faktisk ikke.. Jeg trodde nesten at innkallelser og slikt var sendt ut, og at dermed alt var "spikra".

 

Uansett så står alt dette på Forsvarets nettsider om sesjon 2 :)

 

Du får berre lov til å gjennomføre prøva ein gong, det er heller ikkje mogleg å endre karakteren i ettertid
Lenke til kommentar

Hei.

 

Hvis du søker deg inn på FOS og du ikke har bestått kravet til karakter 5 før å gjennomføre befalsutdannelse, har du anledning til å bli retestet på denne IQ testen. Karakter 3 er vel nok for å gjennomføre ordinær førstegangstjeneste.

 

Men det forsøket du kan bli gitt på FOS er absolutt siste forsøk.

Lenke til kommentar

jeg har generell studiekompetanse 20.juni 2013. kommer til å ringe dem imorgen å høre om der er noen alternativer, er svært høy interesse inne maritim så forhåpentligvis er der en mulighet. men er veldig leit viss denne stryken på IQ testen som jeg gjorde med vilje har påvirkning. men er vell også for seint å søke nå..

Lenke til kommentar

Det følgende forutsetter at du faktisk har fått en så dårlig karakter på allment evnenivå at du ikke får tjenestegjøre, i praksis betyr dette at du har fått AE-karakter 1 eller 2. Har du fått 3 eller bedre bør du kunne skaffe deg en innkalling ved å mase litt.

 

---

 

Det følger av vernepliktloven pgf 47a at de alminnelige reglene om klage og omgjøring ikke gjelder for behandling av saker etter vernepliktsloven. Du kan dermed ikke klage på din evnemessige klassifisering, og du kan heller ikke kreve å få denne omgjort på det som man på jusfagspråket kaller ex tunc, altså med virkning fra den opprinnelig ble gitt, som sitatet fra Unquale viser.

 

Du kan derimot be Vernepliktsverket om å revurdere karakteren eller oppheve den med virkning fremover i tid. Det har de rett, men ikke plikt, til å gjøre. Du bør skrive et brev til Vernepliktsverket der du belyser spørsmålet nærmere. Brevet bør inneholde:

 

1) Hva du mener er feil

2) Hvorfor feilen skjedde

3) Hva du mener er riktig

4) Dokumentasjon for hvorfor din versjon er mer riktig enn Vernepliktsverkets.

 

Dokumentasjon vil f.eks. være dine karakterer fra VGS, eventuelle IQ-tester du måtte ta på egen hånd (under observerte forhold - ingen tester tatt på internett alene), eller attester fra dine lærere om dine evner.

 

 

Husk at AE-karakteren din bare er ett element i en helhetlig vurdering av hvordan du vil kunne tilegne deg informasjon under tjenesten.

Lenke til kommentar

Sånn jeg forsto det forklarte de at de så sort hvitt på det og man ville bare få ett forsøk så det var viktig og gjøre det bra.

 

Gjorde den selv etter 2 timer søvn, 2 kopper kaffe med en skikkelig diare brummende i magen.

Fikk likevel 6/6/5 og er en 3/4-elev uten studiekompetanse som suger balle på iq-tester. (tror jeg fikk 96-98 sist gang jeg prøvde meg på en)

 

 

Når det er sagt vil jeg tro du bare kan drømme om å komme inn i august uansett, blir nok januar eller senere isåfall.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...