Gå til innhold

Hunden min er veldig ulydig, hva skal jeg gjøre?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er en fordel å dressere hunder, fra valpestadiet. Begynner jo med vanlig husdressur og så gradvis over til "jaktdressur". Og ta med en udressert jakthund på jakt, er tull! Da får den mange "unoter", som kan bli veldig vanskelig å rette på i ettertid. Vet om flere slike hunder, som er ubrukelige på jakt. De er uten kontroll, jakter aleine, støkker fugl og respekterer ikke "stoppkomando", etter reising av fugl. Kan også føre til at en skyter egen hund, ved uhell. Udresserte hunder, kan også føre til at de blir sjefen (som voksen) i hust og dette kan føre til biting. Selv engelsk settere! Dresser først og så jakt!

 

Selv en stående fuglehund må ha noe "hjemmedressur"! På jakt er det ikke mange komandoer, som er nødvendig. Men som et minimum, MÅ den lystre et "stoppsignal" og innkalling, før en bringer unghunder/hunder i terrenget! Sitter ikke kommandoen i fjellet, koble hunden og reis hjem, for å trene mer dressur.

 

Og det er en fordel om den lærer apport, av død og skadet fugl. På jaktprøve, er dette et krav for premiering. Og det er normalt å trene på, en "utløsningskommando", ved "stand". De fleste bruker ordet "ja", når det er tillat (les krav) og reise fuglen. Etter fuglen er på vingene, skal hunden stoppe på stoppkomandoen. Kun få meter (løp/galopp) er tillat på prøve og det er like fornuftig på vanlig jakt. Så dressuren må sitte.

 

Det er forskjellige hundeskoler og foreninger som har dressurkurs, så søk opp dem og meld deg på. Da hunden din er ett år og udressert, ville jeg fått anbefalinger til en GOD hundskole/dressør. De lærer deg (dresserer deg), slik at du kan trene videre. Viktig å være rolig, men konskvent. Mange tror at kurset skal dressere hunden, men dette er jo selvfølgelig feil. Du blir ledet igjennom en del standard øvelser og får samtidig veiledning, slik at du hjemme, kan trene videre på dette. det er du som hundeier som skal rdressere hunden. Og som må repiteres etter behov, hele hundens liv.

 

Og meld deg inn i en hundklubb/forening, som driver med stående fuglehunder. Da får du videre råd, både til jaktdressur, føring i terrenget og mange andre tips. De har også div. kurs og tilgang til terreng, som mange av oss andre, ikke har tilgang til for trening. En god jakthund må også trenes! Velg en klubb som er i nærheten, tror det er viktigere, enn å velge rett raseklubb. Men du kan jo forsøke å finne en, som driver med engelske hunder først.

Endret av geco5
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Nei, det er en staffordshire bullterrier.

Du kan ikke sammenligne slike hunder og jakthunder!

 

En stående fuglehund SKAL å søke etter fugl, det er det de er avlet for. Ikke for å passe på eieren! Så fuglehundene avsøker terrenget flere hundre meter ut fra eieren, hvis de er dresserte og samarbeider med eieren. Hvis ikke kan de, som vi sier, "gå ut av hånd". Da jakter de for seg selv og kan jakte seg noen tusen meter fra eieren. De skal søke selvstendig, men i samarbeid med eieren.

Endret av geco5
Lenke til kommentar

Uten grunndressur er det dødfødt å trene hunden på jakt. Hvis f.eks. hunden ikke reagerer på kommandoen SITT, så er det nyttesløst f.eks. å trene hunden på å ikke løpe etter fuglen når han reiser den.....

 

Grunndressuren må sitte før man i det hele tatt kan begynne å tenke på jakt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Du skulle gjerne skrevet litt mer. Hvor mye har dere trent før? Det har mye å si. Og siden det er fuglehund - er dere på jakt ofte? Evt HVOR ofte? Noen jakthunder blir rett og slett lei og irriterte når de ikke er ofte nok på jakt - dette KAN være en reaksjon. Husk at disse blir avlet til å jakte mye!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...