Gå til innhold

Sli funker det?


Anbefalte innlegg

Jeg snakket om flicker som beskrevet over.

 

Microstuttering kommer du ikke helt unna. Selv ikke med enkeltkort, selv om det er mindre der.

Men det kan sies å være et noe overdrevet problem, fordi halve internett plutselig hadde funnet en helt feil måte å måle dette på.

 

Hvor ille man synes det er er veldig personlig, og kommer i tillegg an på mange faktorer, og er langt mindre, og mindre tydelig om man ikke bruker V-Sync.

Litt vel noob kan du si jeg er da XD forresten hva er V-sync?
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ok, det ser ut som om det er full forvirring rundt strømforsyninger, så jeg kan ta å oppsumere litt.

1. Man trenger ingen PSU som er SLI eller Crossfire-certifisert for å kjøre SLI, da slike sertifiseringstester koster penger og seriøse produsenter bryr seg ikke om å bruke penger på slikt. Men om man ikke har peiling på hva man skal se i en strømforsyning, ja så kan det jo lønne seg å se litt i den retningen.

 

2. Hvor kraftig strømforsyning (PSU) du trenger bestemmes av hvor mye enkeltkomponentene trekker av strøm, og bare fordi man har to kort betyr ikke at man har noe enormt strømtrekk. Det vil jo variere veldig fra skjermkort, prosessor, harddisker, vifter etc.

 

3. I trådstarter sitt tilfelle så trekker prosessor maksimalt 77W (vil nok i praksis i spill ikke bli belastet mer enn 50-60W), skjermkortene bruker absolutt maks 134W TDP, (650Ti har 110W, men dette er ikke den vanlige versjonen!) og om det bare er 1-2 harddisker, et par vifter og ellers noen få lys, ja da kommer resterende på toppen 60-70W.

- Total effekt du trenger i maskinen din: 420W, men vil nok selv i tung gaming trekke mindre strøm. Skal du overklokke tilsvarende hva du kan med middelmådig viftekjøling, ja så vil selv en 500W strømforsyning holde i lange baner.

 

4. Hardware bruker en 1200W strømforsyning pga de trenger en PSU som takler svært høy overklokk, mange skjermkort 3-4 stykk, som til gjengjeld trekker 2 og tre ganger mer enn trådstarter sine. Har selv en 1200W strømforsyning som sliter under ekstremt press, men da har jeg en CPU som trekker 320W, skjermkort på ca 800-900W, 10 harddisker, 12 vifter og et hovedkort som trekker 4-5 ganger mer enn det vi snakker om her (pga ekstrem overklokk).

 

5. Dette er kanskje det viktigste. Silver Power SP-S850 er IKKE en strømforsyning som jeg kan anbefale til trådstarter overhode, da den først og fremst ikke vil takler SLI, selv på såpass små laster vi snakker om her.

- Den bruker billige kondensatorer, som har 5-6 ganger mindre levetid enn gode strømforsyninger, og vil også være mer utsatt for stress og temperatur.

- Ikke den beste effektiviteten. Faktisk ganske så dårlig gir en del mer støy, da vifta på den må jobbe mer.

- Men sist men ikke minst: Den har bare 20 Ampere tilgjengelig til PCI-ekspress railen! Dette betyr at du ikke kan trekke mer enn 240W totalt for skjermkortet før sikringa går, mens dine kan trekke opp mot 270W.

- Så da vil man gamle på at skjermkortet henter det meste via PCI-e porten for at det skal fungere overhode, men det er langt fra sikkert. Og det er egentlig ganske patetisk for en strømforsyning som er ratet for "850W".

 

6. Sist men ikke minst så anbefaler jeg en strømforsyning som er BRA, har god kvalitet på strømmen (sliter mindre på komponentene i PCen din), har gode komponenter innvendig, og som fordeler railene slik at du faktisk kan bruke kraftigere skjermkort eller flere i SLI.

F.eks denne om det må være fra komplett:

http://www.komplett....aspx?sku=760107

 

SKal du ha noen gode er disse to sterke PSUer:

http://www.dustinhom...hProvider_dacsa

Og http://www.dustinhom...hProvider_dacsa

 

Eller om man ønsker å være litt mer fremtidsrettet og få litt mer kraft for pengene (og man ikke bryr seg om modulær): http://www.dustinhom...hProvider_dacsa

 

thanks alot for en utfyllende forklaring :) lær enoe nytt hverdag ;D

 

Litt vel noob kan du si jeg er da XD forresten hva er V-sync?

 

v sync betyr vel noe at man syncroniserer FPS, med skjermens herz ( slik eg har forstått det :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...