EvilSeagull Skrevet 30. april 2013 Del Skrevet 30. april 2013 Jeg trenger forslag til en matpakke som jeg kan smøre hver dag som jeg aldri blir lei av Jeg er lei tradisjonelle norske matpakker med bare ett pålegg pr skive f.eks skive med skinke, skive med brunost, skive med syltetøy. Jeg smører 3 skiver i hver matpakke. Hver skive den bør helst se lekker, fresh og fargerik ut og skille seg ut fra de andre skivene både i smak og utseendet. Min nåværende matpakke som jeg er veldig fornøyd med. Alikevell ønsker jeg ikke å binde meg til den resten av livet dersom det finnes noe bedre der ute. Skive 1 - Roastbeef/skinke, salat, tomat, majones og agurk Skive 2 - Salat egg og majones Skive 3 - Salat, reker, sitron og majones Dette er en solid matpakke jeg har brukt lenge. + Den er like god hver gang + Sunn + Varierte smaker og farger + Den er like god neste dag - Den tar lang tid å gjøre i stand - Dyr å lage 1 Lenke til kommentar
Supopus Skrevet 4. mai 2013 Del Skrevet 4. mai 2013 Middagsrester er kjempebra å ha med i matboksen forskjellig nesten hver gang og rask å lage Lenke til kommentar
Akse Skrevet 5. mai 2013 Del Skrevet 5. mai 2013 Hvorfor skal det være brødskiver? Bedre med ferdiglaget mat i boks som kan varmes opp. F.eks gryterett, kylling med diverse tilbehør osv. Lenke til kommentar
Eriksendrul Skrevet 5. mai 2013 Del Skrevet 5. mai 2013 +1 til akse, Jeg pleide alltid og ta resten av middagen i matboksen ( vi hadde også mikro på skolen ) og koste meg med den. Lenke til kommentar
EvilSeagull Skrevet 5. mai 2013 Forfatter Del Skrevet 5. mai 2013 Ingen liker middag til lunch bedre enn meg, og det hender rett som det er at jeg gjør dette selv. Alikevell er brødskiva veldig bra til å opprettholde energinivået. Jeg husker fortsatt den dagen jeg hadde komle og svineknoke til lunch.. Det var godt det! Lenke til kommentar
Friluftskar Skrevet 5. mai 2013 Del Skrevet 5. mai 2013 Hvorfor skal det være brødskiver? Bedre med ferdiglaget mat i boks som kan varmes opp. F.eks gryterett, kylling med diverse tilbehør osv. Undrer på hvor lang lunch du har og hvor du arbeider, eller går på skole? På arbeidsplasser er det i beste fall 30 min. pause og så skal maten spises før pausen er over. Det er også mange som har bare 20 min. pause. Da har en nok med å spise ferdig mat. Det er heller ikke alle steder, hvor de har ingen oppvarmingsmuligheter. Og da må i alle fall maten være ferdig til å spises, når det er pause. Lenke til kommentar
Friluftskar Skrevet 5. mai 2013 Del Skrevet 5. mai 2013 Jeg trenger forslag til en matpakke som jeg kan smøre hver dag som jeg aldri blir lei av Jeg er lei tradisjonelle norske matpakker med bare ett pålegg pr skive f.eks skive med skinke, skive med brunost, skive med syltetøy. Jeg smører 3 skiver i hver matpakke. Hver skive den bør helst se lekker, fresh og fargerik ut og skille seg ut fra de andre skivene både i smak og utseendet. Min nåværende matpakke som jeg er veldig fornøyd med. Alikevell ønsker jeg ikke å binde meg til den resten av livet dersom det finnes noe bedre der ute. Skive 1 - Roastbeef/skinke, salat, tomat, majones og agurk Skive 2 - Salat egg og majones Skive 3 - Salat, reker, sitron og majones Dette er en solid matpakke jeg har brukt lenge. + Den er like god hver gang + Sunn + Varierte smaker og farger + Den er like god neste dag - Den tar lang tid å gjøre i stand - Dyr å lage Undrer på hvordan du bringer den nista, uten at alt blir klint i sammen, til ei smørje? Ser også at maten din ikke er så veldig sunn, men det er ditt problem. Selv så foreterkker jeg en gammeldags niste, den er enkel, praktisk og sunn! Lenke til kommentar
Akse Skrevet 5. mai 2013 Del Skrevet 5. mai 2013 geco5: De fleste arbeidsplasser har vel en micro, og det tar jo bare et par minutter å varme opp ferdigmat. Og pålegget han lister opp der er uten tvil rangert som sunn. "Gammeldags" niste med brød og brunost eier jo ikke næring. Lenke til kommentar
Friluftskar Skrevet 6. mai 2013 Del Skrevet 6. mai 2013 geco5: De fleste arbeidsplasser har vel en micro, og det tar jo bare et par minutter å varme opp ferdigmat. Og pålegget han lister opp der er uten tvil rangert som sunn. "Gammeldags" niste med brød og brunost eier jo ikke næring. De fleste arbeidsplasser har micro! Hvor har du det fra? Jeg har opplevd begge deler og vet at mange arbeidsplasser IKKE har micro! Har også opplevd steder med micro og folk som står i kø, for å bruke den ene microen. To min. på oppvarming! Med sommel før/etter, samt oppvarming, går det ofte 6 -8 min, pr. person. Og da er det ikke mange som kan bruke microen, uten at det går ut over arbeidstiden! Så jeg vet også om steder, der folk har sluttet å bruke microen, fordi de ikke får spist i matpausen. Men det går sikkert greit, hvis det er et lite fåtall som bruker det og resten bruker vanlig matpakke. Stiller meg undrende til, at en vanlig matpakke med brød, ikke har næring! Og hvis du må spise varm "middag" flere ganger om dagen, så er vel ikke DET sunt. Jeg ønsker ikke å "trille bortover gata/gulvet"! Så jeg spiser relativt sunt, med brødskiver både til frokost og lunch. Middag spiser jeg om kvelden. Men når det er "sagt", så er det mye sunt som kan ferdiglages og legges i en boks. Ikke bare brødskiver. Lenke til kommentar
BirgerCaC Skrevet 10. mai 2013 Del Skrevet 10. mai 2013 Siden du kaller dette matpakke tråden så henger jeg meg på og stiller noen spørsmål jeg også... Jeg elsker rødbetsalat og andre salater og jeg vil gjerne ha det på matpakker. Problemet er at slik salater er våte og klissete og det er ikke særlig praktisk å ha det på matpakken. Er det noen her som har forslag til hva jeg kan gjøre med det? 1 Lenke til kommentar
Woltox Skrevet 10. mai 2013 Del Skrevet 10. mai 2013 Siden du kaller dette matpakke tråden så henger jeg meg på og stiller noen spørsmål jeg også... Jeg elsker rødbetsalat og andre salater og jeg vil gjerne ha det på matpakker. Problemet er at slik salater er våte og klissete og det er ikke særlig praktisk å ha det på matpakken. Er det noen her som har forslag til hva jeg kan gjøre med det? Ha salat i en boks vedsiden av og ta det på når du skal spise (eller vanne salaten mindre i vasken) Lenke til kommentar
Akse Skrevet 10. mai 2013 Del Skrevet 10. mai 2013 Det finnes egne salatbeholdere fra f.eks Tupperware o.l. Lenke til kommentar
BALT3 Skrevet 10. mai 2013 Del Skrevet 10. mai 2013 Siden du kaller dette matpakke tråden så henger jeg meg på og stiller noen spørsmål jeg også... Jeg elsker rødbetsalat og andre salater og jeg vil gjerne ha det på matpakker. Problemet er at slik salater er våte og klissete og det er ikke særlig praktisk å ha det på matpakken. Er det noen her som har forslag til hva jeg kan gjøre med det? Er det slike små bokser man kjøper på butikken? For disse tar jeg med meg hele slik at det bare er for meg å smøre på når det er lunsj-tid. Alternativt må man bare fylle det over på en mindre boks, man får kjøpt slike små bokser med lokk på ca 1dl som passer ypperlig til formålet. Husk skje/kniv.. For øvrig kunne jeg også tenkt meg noen gode tips til matpakker, har tilgang til både kjølseskap og micro der jeg jobber. Det går mest i brødmat til vanlig og det er sjeldent noe spesielt avansert, men verst av alt er at det er veldig ensformig.. Lenke til kommentar
BirgerCaC Skrevet 11. mai 2013 Del Skrevet 11. mai 2013 Ja det er ikke salet her jeg mener! Det er slike bokser med f eks rødbete salat, rekesalat o.l jeg mener. Det er disse salatene i boksene. Lenke til kommentar
Friluftskar Skrevet 11. mai 2013 Del Skrevet 11. mai 2013 Det finnes egne salatbeholdere fra f.eks Tupperware o.l. Får også kjøpt dem på bl.a. Europris, Pytt i panne, o.l. De er praktiske og holdbare. Lenke til kommentar
Friluftskar Skrevet 11. mai 2013 Del Skrevet 11. mai 2013 Siden du kaller dette matpakke tråden så henger jeg meg på og stiller noen spørsmål jeg også... Jeg elsker rødbetsalat og andre salater og jeg vil gjerne ha det på matpakker. Problemet er at slik salater er våte og klissete og det er ikke særlig praktisk å ha det på matpakken. Er det noen her som har forslag til hva jeg kan gjøre med det? Er du på en arbeidsplass med kjølskap og det er plass i skapet. Er det jo bare å kjøpe den salaten du ønsker og plassere den i skapet. Da har du ved behov. Ellers ville jeg kjøpt en mer holdbar plastikkboks og overført salaten, i til den boksen. Mer holdbart/solid, for daglig frakt. Lenke til kommentar
BirgerCaC Skrevet 11. mai 2013 Del Skrevet 11. mai 2013 Jeg er bonde så når jeg er ute og jobber på ett jorde langt unna gården så har jeg med meg matpakke. Jeg har dermed ingen tilgang på kjøleskap. Ellers så er det jo ett alternativ å overføre salat til en liten praktisk oppbevaringsboks, men jeg er ikke så veldig for dette og jeg vil helst ha ett annet alternativ. Lenke til kommentar
Friluftskar Skrevet 11. mai 2013 Del Skrevet 11. mai 2013 Jeg er bonde så når jeg er ute og jobber på ett jorde langt unna gården så har jeg med meg matpakke. Jeg har dermed ingen tilgang på kjøleskap. Ellers så er det jo ett alternativ å overføre salat til en liten praktisk oppbevaringsboks, men jeg er ikke så veldig for dette og jeg vil helst ha ett annet alternativ. Valget er ditt. Det blir vel ennten salat "klint" utover i matpakka, eller så må salaten i en egen boks. Men uten tilgang på kjøleskap, kan du kanskje benytte deg av en kjøleveske/kjøleboks. Lenke til kommentar
omnomnomnivore Skrevet 11. mai 2013 Del Skrevet 11. mai 2013 Hva med: Brødskive Salad of your choice Brødskive Pakk inn i plast eller aluminiumsfolie slik at det ikke faller ut? Så kan du også bruke folien til å spise som en hamburger/kebab/pita/whatever Lenke til kommentar
BirgerCaC Skrevet 11. mai 2013 Del Skrevet 11. mai 2013 Hmm, jeg skal tenke på forslagene og se hva jeg kommer fram til... Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå