Olum Skrevet 22. april 2013 Del Skrevet 22. april 2013 Av økonomiske grunner spiser jeg svært lite, gjerne ikke mer enn 4-500g i løpet av en dag, ukevis i strekk. Jeg kjenner at kroppen min til tider holder på å bryte sammen, men kommer meg greit gjennom det. Det jeg er redd for er at jeg kan utvikle en eller annen form for spiseforstyrrelse av å spise så lite. Det er jo ikke slik at jeg ønsker å få i meg lite mat, men jeg er redd kroppen venner seg til det. Lenke til kommentar
sûkkerspïnnpåpïnne Skrevet 22. april 2013 Del Skrevet 22. april 2013 Hatt en spiseforstyrrelse der jeg spiste ett måltid maks om dagen. Noen ganger kunne jeg gå typ 3 dager mellom hvert måltid. Holdt meg oppegående på cola o.l. Ikke bra. Veide utrolig lite på det værste. Hadde en bmi på 16/17. Men dette var ikke på grunn av økonomiske greier eller lignende da, men. Sliter idag med at jeg ikke klarer å spise flere måltider enn kanskje maks to. Spiser jeg mer blir jeg utrolig dårlig. Så det er en sånn tilvenningsgreie. Som jeg personlig synes tar evig lang tid. Men det å spise så lite er ikke bra. Du kan få mangler på vitaminer og mineraler, og de er faktisk veldig viktige for kroppen. Jeg sliter veldig med å få b12 opp i opp. Mangel på det over tid kan blant annet føre til anemi. Og det kan faktisk rote til hjernen litt.. Altså, tipper at du ikke får noen spiseforstyrrelse om det er snakk om en uke eller maks en mnd eller lignende, men det er virkelig ikke bra. Tipper du er gutt, har du jobb eller skole o.l er det viktig at du får i det det du trenger for å yte maks Lenke til kommentar
vidor Skrevet 22. april 2013 Del Skrevet 22. april 2013 Hvis du spiser lite så er det viktig å tenke mest mulig ernæring og energi. Poteter er rimelige og gode på ernæring, men det er smart å koke dem med så lite vann at du kan drikke vannet. Mye næring havner der. Bønner og naturris som selges på innvandrerbutikker er ofte rimelige og bra. Sammen med litt krydder er dette god og næringsrik mat som mange lever på. Gulerøtter er også bra. Leverpostei inneholder utrolig mye næring i forhold til mye annet. Ellers kan jeg anbefale Chlorella og spirulina. som gode kosttilskudd. Dette er omentrent så optimal næring du får tak i. Egg har også veldig god ernæringsverdi og innholder stort sett alt du trenger bortsett fra C-vitamin. Du får enda mer ernæringsverdi av å spise dem rå. Eggene er såpass rene i Norge at det er forsvarlig å gjøre dette. Ernæringen din ER deg. Hva du spiser er derfor ikke likegyldig, spesielt hvis du har de symptomene du har. Problemstillingen din bør du ta opp med lege for å kartlegge grundigere situasjonen din og løsningsmodeller. Det jeg skriver er ting du kan implementere raskt for å i alle fall bedre situasjonen ernæringsmessig hvis du trenger input på det. Kroppen vil etter en tid som du sier gå på sparebluss for å energiøkonomisere mest mulig. Genetisk sett har vi mange mekanismer for å kompensere for lite mat, men kroppen har sine grenser for hva den tåler. 1 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå