Gå til innhold

Trenger hjelp med trening !


Anbefalte innlegg

Hei jeg skal prøvespille i en klubb snart, i et veldig høyt nivå. Jeg var en gang veldig god i fotball og vil nå komme i form igjen ettersom jeg har potensial, men må trene mye for å komme til nivået jeg var. Problemet er at jeg har trent bare styrke i 1 år nå og jeg har kun fokusert på å få større kropp og bli kraftigere og sterkere. Jeg var tynn før og ble hele tiden kritisert og nå er jeg som ei jente når det gjelder utholdenhetstrening, jeg er redd at hvis jeg jeg løper 2 mnd så vil jeg gå mye ned i vekt og se mindre ut. Nå jeg er 184 og veier ca 75 kg, greit men jeg vil gjerne veie 80, og bli litt større og rask igjen og få litt utholdenhet samtidig som jeg pusher meg og trener styrke hvordan kan jeg klare begge? Jeg har fått vite at jeg burde løfte tungt når jeg trener styrke mindre og ta mindre set, løpe ofte men det blir vanskelig å kombinere disse to forskjellige treningene..Poenget er å bli nesten som Hulk ikke så stor , men på en måte slik jeg elsker å trene styrke, men vil bli rask og kunne løpe i 90 min5

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det første du bør gjøre er å opparbeide deg kapasitet innenfor utholdenhet. Som Johan Kaggestad nylig poengterte, har det hersket en usunn trend de siste åra med 4x4 minutts intervaller som den primære utholdenhetstreningen. Han poengterer at han nesten mistet to årskull med toppidrettsutøvere fordi all fokuset lå på høy intensitets trening. Marit Bjørgen osv. trener 80-85% med lav intensitet, for å kunne håndtere trening i en sone med høy intensitet. Poenget er at selv om intervaller er den raskeste og mest effektive måten å få fremgang, nytter det ikke uten god grunntrening.

 

Så bygg deg gradvis opp med rolige lange økter, og anta at du får nok høyintensitets trening gjennom fotballen dersom treningene er på et høyt nivå. Om du ikke ønsker å bli mindre, må du øke matinntak tilsvarende økt treningsmengde. Det er ikke slik at du blir magisk tynnere av å løpe distanse, men du får mye høyere krav til kaloriinntak om du gjør det.

 

Når det kommer til styrketrening er du allerede inne på riktig tankegang. 5 repetisjoner x 5 sett gjør at kroppen ikke legger på seg så mye masse, men får mer ren styrke. Det forutsetter at du har trent en del styrke fra før, som du sier at du har gjort. Er målet ene og alene fotball, bør styrkeøvelsene primært være rettet mot bein og core. Overvekt i overkropp betyr at du har mer å drasse rundt med, og det gjør deg tregere i vendingene. Eksempelvis er knebøy, markløft og utfall øvelser som burde tenkes på, mens biceps curl osv. er mindre viktige.

 

Mer informasjon:

http://treningsfysiolog.com/2012/02/20/styrketrening-for-fotball/

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Forresten hva er core? du sier jeg burde være rettet mot bein og core

 

Core er kjernemuskulaturen. Muskler som gjør deg istand til å holde deg oppreist og denslags. Den abdominale regionen (6-packen og området rundt), hoftemuskler og ryggmuskler utgjør en stor del av kjernemuskulaturen.

 

Merk at man ikke kreves å ha synlig 6-pack for å ha en god core. Det har mer bare med fettprosent å gjøre.

Lenke til kommentar

Core er kjernemuskulaturen. Muskler som gjør deg istand til å holde deg oppreist og denslags. Den abdominale regionen (6-packen og området rundt), hoftemuskler og ryggmuskler utgjør en stor del av kjernemuskulaturen.

 

Merk at man ikke kreves å ha synlig 6-pack for å ha en god core. Det har mer bare med fettprosent å gjøre.

For å få six pack må jeg nesten spise bare sunt ? fisk, egg, ikke vanlig loff brød som jeg elsker og rask ferdig mat? Hvor langt tid kan det ta å få six pack , hvis jeg spiser riktig og trener riktig.?
Lenke til kommentar

Det kommer helt an på hvor mye fett du har på kroppen. Alle har jo magemuskler, og alle bruker disse daglig. Det betyr at de aller fleste allerede har magemuskler av grei størrelse.

 

Spørsmålet er hvor mye fett du må forbrenne før de synes. Nå vet ikke jeg om du er feit eller tynn eller whatever. Svaret er uansett den tida det tar deg å forbrenne magefettet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg er 184cm, 75 kg, Jeg er egentlig tynn. Men har fått muskler da, bryst og etc. Jeg pleier bare å spise alt mulig ofte, spiser mange kalorier. Men i dag kjøpte jeg et brød men lavkarbo noe sånt , lite karbohydrater. Burde jeg prøve å fokusere å spise riktig, sånn karbo brød, pleier vanligvis å spise loff elsker det. Men jeg vil jo bli stor, da er det litt problem å roe ned med karbohydrater

Lenke til kommentar

Ja, men det er ikke hulk jeg vil være, men jeg vil ikke gå ned i vekt, spesielt nå til sommeren vil jeg heller legge på meg 5 kg til, og trene mye styrke, jeg tenkte nå å trene for eksempel mandag styrke, tirsdag, løping, onsdag styrke , torsdag løping jogging, lørdag styrke og kanskje jogging søndag. Følge den planen i 2mnd. Men blir litt mye ..men 1,5 t av hver dag er ikke så mye, hvis jeg ønsker det så sterkt. Jeg trener til prøvespill, kommer jeg meg inn i laget og de vil kanskje satse på meg, vil jeg trene mer utholdenhet og mindre styrke. Men klarer ikke å satse 100 % på løping vanskelig å kombinere utholdenhet og styrke.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...